Дали некогаш сте се молеле на Бога?
+15
Just*a*Girl
Maxxis
~The Vampire~
Александар
Mako
GodForsaken
NIN
Moonchild
HalfGrown_IDIOT
bonte
SteelTemplar
MaX
1MM0rtalis
borisd
Kosta
19 posters
Страна 1 of 3 • 1, 2, 3
Дали некогаш сте се молеле на Бога?
Колку и да изгледа чудно, дали некогаш сте си се помолиле на Бога, можеби за нешто што многу го посакувате ?
“Лошото“ е што секогаш на него помислуваме само кога ни е најтешко.
Мене ми се случувало во момети да се помолам, и ако ви се верува ми се остварувало тоа што сум се молел.
“Лошото“ е што секогаш на него помислуваме само кога ни е најтешко.
Мене ми се случувало во момети да се помолам, и ако ви се верува ми се остварувало тоа што сум се молел.
Re: Дали некогаш сте се молеле на Бога?
А дали некој може да каже каде можам да го најдам Бога? И како изгледа ако можи да знам а?
ateist si?
1MM0rtalis- VIP
-
Треснал Глупости : 730
Поени : 0
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 36
Се наоѓам : UNDERWORLD
Ден на регистрирање : 2007-06-25
Вервите во Дедо Боже зж че ве казнит....
хахаха
ај да почниме озбилен муабет на темава
кој че е прв?
ахахах
позз
хахаха
ај да почниме озбилен муабет на темава
кој че е прв?
ахахах
позз
SteelTemplar- Jehovah
-
Расположение :
Треснал Глупости : 425
Поминат рок на траење : 38
Се наоѓам : Struga
Ден на регистрирање : 2007-06-28
kolku i da se molime na na boga ziviot e mizeren pa vidi ti sega....
zivotot e onakov kakov sto sam ce si go napravis,so mali isklucoci kade sto covecka raka ne moze da meni nisto
1MM0rtalis- VIP
-
Треснал Глупости : 730
Поминат рок на траење : 36
Се наоѓам : UNDERWORLD
Ден на регистрирање : 2007-06-25
Da jas ne poznavam covek st ne se molel,i mislam deka ako covek ne e regiliozen(ne veruva)e strasno...zatoa sto verata ne odrzuva vo zivot,ne pravi pojaki,posigurni
HalfGrown_IDIOT- Најjакиот
-
Расположение :
Треснал Глупости : 347
Поени : 3
Репутација : 3
Поминат рок на траење : 37
Ден на регистрирање : 2007-06-03
Епа Кики вака сега. Јас на пример не се имам молено во нишо освен во Мене шо автоматски значит Јас сум Господ. Во "Светата" Библија пишит дека требит да се плашиме од Господ зошто Тој е над сите нас и ние сите ко ќе умриме ќе одговараме пред Него за нашите "дела".
A кажете ми каков е Тој брадест дедо, облечен во бела наметка, кој треба ние да се плашиме од него, кој и Тој самиот се плашит од една Ебана Змија...
Верата е само вера, според мене перење мозок.
Кажете ми дали имат нешо поубо од "Верувај во себе и пратија својата волја?"
И за на крај нешо... Од каде знајме сите дека "Господ" изгледат така, а не го знајме неговото име, знајме само дека се викат "Господ".?
A кажете ми каков е Тој брадест дедо, облечен во бела наметка, кој треба ние да се плашиме од него, кој и Тој самиот се плашит од една Ебана Змија...
Верата е само вера, според мене перење мозок.
Кажете ми дали имат нешо поубо од "Верувај во себе и пратија својата волја?"
И за на крај нешо... Од каде знајме сите дека "Господ" изгледат така, а не го знајме неговото име, знајме само дека се викат "Господ".?
SteelTemplar- Jehovah
-
Расположение :
Да се слагам со SteelTemplar.
И да надоплнам вера е за слабаци според мене.
Само во тешки моменти се молат.
И да надоплнам вера е за слабаци според мене.
Само во тешки моменти се молат.
МаX објасни им брат зш верата е за слабаци...
или јас да почнам.
Бонте во филмојне Господ е Црнец (it is a mistery) хахаха
или јас да почнам.
Бонте во филмојне Господ е Црнец (it is a mistery) хахаха
SteelTemplar- Jehovah
-
Расположение :
Ne morat da znacit :D:D tuku so mi bese muabetot.
SteelTemplar taka e :D ti si gospod :D:D
Kiki ne mora se da gledas na strana na verata (nesto so ne potvrdeno, dobro osven nekoi raboti) gledaj ponekogas i od realna strana na zivotot, a ne vo prazno!
SteelTemplar taka e :D ti si gospod :D:D
Kiki ne mora se da gledas na strana na verata (nesto so ne potvrdeno, dobro osven nekoi raboti) gledaj ponekogas i od realna strana na zivotot, a ne vo prazno!
Jas mnogu vervam vo Gospod i to niso nikogash nema da go smenit:)
Moonchild- Почетник
-
Треснал Глупости : 13
Поминат рок на траење : 34
Се наоѓам : Ohrid
Ден на регистрирање : 2007-11-20
A temava druga billa...a da
sekogash mu se molam na Boga i mnogupati mojte zelbi se ispolneti
sekogash mu se molam na Boga i mnogupati mojte zelbi se ispolneti
Moonchild- Почетник
-
А еве една моја желба шо сакам господ да ми ја исполнит.. Сакам да одам на месечина. Дедо боже ако го читаш ова пост исполними ја и че вервам во тебе.... Не е достапен дедо боже, викат не постојт таков корисник хахахахахахахаха
SteelTemplar- Jehovah
-
Расположение :
Чак Норис! Само тој е спасот :D:D
Мене, ако постои Господ, ме има напуштено од дамна, заши во ништо неам среќа и во ништо не ми оди, ама јас пак сеуште сум среќен што си верувам во мене и што си давам надеж дека можам сам понатаму, како така! Зарем не? :D:
Мене, ако постои Господ, ме има напуштено од дамна, заши во ништо неам среќа и во ништо не ми оди, ама јас пак сеуште сум среќен што си верувам во мене и што си давам надеж дека можам сам понатаму, како така! Зарем не? :D:
SteelTemplar
за таквите ко тебе и немат да е достапен Дедо Боже
Moonchild- Почетник
-
Таквите ко мене се обични луѓе на кои не им е испран мозокот. Ај вака, ако ми докажет мене дека постојт Дедо Боже, се че вервам во него, ама Јехова, не копј било зш и јас си вервам во Господ (мене). Докажете ми дека постојт Вашиот ебан Јехова (Јахве), и тогаш јас че се замонашам. Зато ако си христијанин биди Гностички христијанин. Јас реков Светлина (и ја запалив стријата) и би светлина. Мојот Господ е Никола Тесла. хихихихихихихих
Moonchild, таквите ко мене не барет помош од нешо шо не е вистинско, ние бараме помош од нас самите и барем вервиме во нешо шо постојт. Зарем во библијата не рекол Јешуа бен Јосиф ": -Само оние верниците ќе го видат Царството Божјо.... и ова, -Никој нема да го види Царството Божјо, Тоа е во сите вас, пред вас и околу вас."
Кој се тие верници? Тие шо вервет во самите "нив", а каде е Царството Божјо? Тоа е околу нас, пред нас, во нас. Значит ние сме во Царството Божјо и ние сме Господ.
Убо си рекол чоекот ама некој, го злоупотребил то си основал религија, се уфилмал и ја напрајл библијата. Ама то е, сепак ова си е мое мислење, а вие христијани вервите во Јехова, зш еден е Јехова.
Ве сакам сите
Moonchild, таквите ко мене не барет помош од нешо шо не е вистинско, ние бараме помош од нас самите и барем вервиме во нешо шо постојт. Зарем во библијата не рекол Јешуа бен Јосиф ": -Само оние верниците ќе го видат Царството Божјо.... и ова, -Никој нема да го види Царството Божјо, Тоа е во сите вас, пред вас и околу вас."
Кој се тие верници? Тие шо вервет во самите "нив", а каде е Царството Божјо? Тоа е околу нас, пред нас, во нас. Значит ние сме во Царството Божјо и ние сме Господ.
Убо си рекол чоекот ама некој, го злоупотребил то си основал религија, се уфилмал и ја напрајл библијата. Ама то е, сепак ова си е мое мислење, а вие христијани вервите во Јехова, зш еден е Јехова.
Ве сакам сите
SteelTemplar- Jehovah
-
Расположение :
Плус, имајте на ум дека верата ни е наметната на сите нас, зашо никој не те прашал дали сакаш да си христијанин. Шо ако си сакал да си будист или муслиман или евреин? Или што ако од дома вашите биле од друга вера, и сега и вие ке бевте од друга вера. Така е не?
pa dobro - sekoj moze da si se moli vo svojot bog od koja bilo religija. nie si imame pravo ako sakame i sega da si izbereme svoj bog. rabotata e samo da se najde nesto vo ke veruvam i na sto ke se molam. toa ne mora da e nekoj dedo so bela brada sto ke ne isprasuva. a i toj si e ubav dedo nemam nisto protiv toj dobar dedo. koj na kogo se moli - toa e negova rabota. ama sepak e toa ubava rabota - vistinski da se pomolis na nekoj ili nesto.
ako e nekoj ateist-dobro. ako e nekoj vernik-dobro. ama zosto da gi ubeduvam drugite vo toa sto jas veruvam? sekoj si ima sloboda sam da si se resi.
a i zabegavte na temava. prasanjeto bese samo dali nekogas ste se pomolile. jas da
ako e nekoj ateist-dobro. ako e nekoj vernik-dobro. ama zosto da gi ubeduvam drugite vo toa sto jas veruvam? sekoj si ima sloboda sam da si se resi.
a i zabegavte na temava. prasanjeto bese samo dali nekogas ste se pomolile. jas da
NIN- Асистент
-
Треснал Глупости : 90
Ден на регистрирање : 2007-05-20
Само сакав да кажам, дека, место да се молиш, пубо напрај нешо реално.
SteelTemplar- Jehovah
-
Расположение :
Moonchild напиша:SteelTemplar
vidi sega .. nie nemozime da kazeme dali "Дедо Боже" ce e dostapen ili nedostapen za Steel-templar.
Mislam toa zavisit od mobimak
Па муабетов таков е. Јас кажав дека не се молам и ја кажав причината зошто не се молам.
Не сум атеист или од тие глупости. (дан ме сватите погрешно и дан ме наречите секташ или шо и да е, зш имат секакви)
хихиххихихи
Не сум атеист или од тие глупости. (дан ме сватите погрешно и дан ме наречите секташ или шо и да е, зш имат секакви)
хихиххихихи
SteelTemplar- Jehovah
-
Расположение :
Lugje veruvajte vo tehnologijata, toa e nashata idnina!!! bwahahaha