Македонија не влезе во финалето на Евросонг
+2
MaX
najforumce
6 posters
:: Забава и култура :: Музика
Страна 1 of 1
Македонија не влезе во финалето на Евросонг
Нашите претставници Тамара, Врчак и Адријан не успеаја да изборат пласман во финалето на Евросонгот што се одржува во Белград.
Иако имаа одлична песна која стилски се разликуваше од останатите композиции кои беа изведени во втората полуфинална вечер на 53-от Евросонг, модерниот ритам и певливиот рефрен не беа доволни за влез во финалето. Втората полуфинална вечер, сепак донесе многу подобри композиции и сценски настап на учесниците отколку првата полуфинална вечер. На крајот од гласањето се покажа дека многу од песните кои важеа за фаворити не влегоа во финалето.
За нас е разочарувачки ваквиот исход од гласањето, затоа што нашата песна важеше за еден од фаворитите пред почетокот на втората полуфинална вечер. Сепак, на крајот вината не треба да се бара кај нашите изведувачи бидејќи Тамара, Врчак и Адријан одлично ја претставија Македонија на изборот за песна на Евровизија. Одамна е познато дека на Евросонгот соседните држави гласаат една за друга, а овојпат балканското лоби потфрли во случајот со Македонија.
Генерално, за организацијата на Изборот за песна на Евровизија може да се каже дека Србија прилично се потрудила и дека белградска Арена изгледаше блескаво, освен некои технички пропусти при реализацијата на преносот во смисла на неусогласеност на кадрите при прикажувањето на изведувачите што беше видливо и при изведбата на нашата песна.
Разочарувачки исто така е и што и покрај силните најави организаторите на Евросонгот не направија ништо за да го одбележат сеќавањето на Тоше Проески.
najforumce- Администратор
-
Расположение :
Треснал Глупости : 440
Поени : 19
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 44
Се наоѓам : najforumce
Ден на регистрирање : 2008-03-12
Re: Македонија не влезе во финалето на Евросонг
Мислам дека е време да се откажеме од оваа манифестација.
И јас така мислам Max, или пак да ги менат под хитно луѓето во македонија кои се одговорни за избор на песна за Евровизија,. Боки да беше и во финалето ќе беше во првите 5 сигурен сум.. нвм помина веќе. Тамара врчак и адријан си го напраија своето....
Е јас немислам така... не сакам да се откажиме од евросонг. Мене ми е многу мило шо изгубивме, зш на евросонг не се пуштат секој некој и финтата на евросонг не е да победиш туку да учествуваш и да си ја претставиш земјата најдобро шо мојш. Ова година ние изгубивне уште ко изгласа жирито за да одет овие дебиливе на евросонг. Многу ми е жал шо ова година не навивав за Македонија.
Напред Финска :p: :p:
Напред Финска :p: :p:
SteelTemplar- Jehovah
-
Расположение :
Треснал Глупости : 425
Поени : 0
Поминат рок на траење : 38
Се наоѓам : Struga
Ден на регистрирање : 2007-06-28
Па кај ќе влезат песната катастрофа е.....греој мачни Досега песната од Елена беше најдобра, ем певаљката супер, песната беше јака, и најдобар пласман имавме 12 место.....
~The Vampire~- Администратор
-
Расположение :
Треснал Глупости : 1353
Поени : 75
Поминат рок на траење : 35
Се наоѓам : Некаде помеѓу земја и небо
Ден на регистрирање : 2008-02-14
Жал ми е за дечкиве и за македоија
Најдобар претставник мислам дека беше каролина ......
Најдобар претставник мислам дека беше каролина ......
:: Забава и култура :: Музика
Страна 1 of 1