Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!

Join the forum, it's quick and easy

Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Картата за Титаник е продадена за 42.000 евра

Go down

Картата за Титаник е продадена за 42.000 евра Empty Картата за Титаник е продадена за 42.000 евра

Пишување by najforumce Вто Апр 22 2008, 14:20

Картата за Титаник е продадена за 42.000 евра Karta10

Една од последните карти за патување со Титаник е продадена во саботата на аукција во Англија за 42.000 евра.

Џебниот часовник кој застанал во моментот кога потонал Титаник е продаден за 39.000 евра.

Предметите биле сопственост на Лилијан Асплунд, која почина во 2006 година на возраст од 99 години. Таа се до својата смрт ги чувала предметите во кутија за чевли во својот дом во САД, а ги наследил нејзиниот вкук во Германија.

Лилијан имала 5 години кога во 1912 година со своите родители и четворицата браќа се качила на Титаник, како би емигрирала од Шведска во САД.

Спасот го пронашла во еден од чамците за спасување заедно со својата мајка и еден брат. Нејзиниот татко и тројца браќа не успеале да се спасат.

Титаник, најголемиот и најлуксузен брод на светот во тоа време се сметал за непотоплив, налетал на санта мраз во ноќта на 14 април 1912 година на отворено море пред Њуфаундленд, на своето прво патување од Саутемптон до Њујорк. Од вкупно 2201 патници погинале 1490.
najforumce
najforumce
Администратор
Администратор

Male
Taurus

Расположение : Картата за Титаник е продадена за 42.000 евра Sneaky
Треснал Глупости : 440
Поени : 19
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 44
Се наоѓам : najforumce