Добил срце од самоубиец па и сам се убил
+2
Kosta
najforumce
6 posters
:: Живот :: Мистерија и натприродно
Страна 1 of 1
Добил срце од самоубиец па и сам се убил
Американец на кого пред 12 години му било транспалнтирано срце од самоубиец, на ист начин го завршил својот живот како и неговиот донатор, пукајќи си сам себеси во вратот. Едно срце двајца самоубијци, е темата на оваа бизарна приказна во американските медиуми.
За приказната да биде уште поневеројатна, 69 годишниот Sonny Graham, на кого своевремено му е трансплантирано срцето од Terry Cottl, се оженил со неговата сопруга Chery, која е сега двократна вдовица. Гога на Graham во 1995 година, поради проблеми со срцето, лекарите му предвиделе уште само 6 месеци живот, добил спасоносен повик од универзитетот во Јужна Каролина. Кажано му е дека на располагање имаат срце кое му припаѓало на 33 годишен маж.
После трансплантацијата посакал да ја запознае фамилијата на човекот што му го спасил животот, па со помош на донаторската агенција стапил во контакт со Cottl-овата вдовица Chery. Почначе да се допишуваат, потоа се запознале, заљубиле и на крај се венчале. Имале 6 деца од претходните бракови и 6 внуци. Така Graham-овиот чин ги шокирал сите што го познавале. Неговите пријатели велат дека не пател од депресија и не можеле ни да помислат дека е можно да изврши самоубиство.
Но научниците истакнуваат дека се чести случаите кога пациентот со пресаден орган превзема и некои особини од донаторот.
За приказната да биде уште поневеројатна, 69 годишниот Sonny Graham, на кого своевремено му е трансплантирано срцето од Terry Cottl, се оженил со неговата сопруга Chery, која е сега двократна вдовица. Гога на Graham во 1995 година, поради проблеми со срцето, лекарите му предвиделе уште само 6 месеци живот, добил спасоносен повик од универзитетот во Јужна Каролина. Кажано му е дека на располагање имаат срце кое му припаѓало на 33 годишен маж.
После трансплантацијата посакал да ја запознае фамилијата на човекот што му го спасил животот, па со помош на донаторската агенција стапил во контакт со Cottl-овата вдовица Chery. Почначе да се допишуваат, потоа се запознале, заљубиле и на крај се венчале. Имале 6 деца од претходните бракови и 6 внуци. Така Graham-овиот чин ги шокирал сите што го познавале. Неговите пријатели велат дека не пател од депресија и не можеле ни да помислат дека е можно да изврши самоубиство.
Но научниците истакнуваат дека се чести случаите кога пациентот со пресаден орган превзема и некои особини од донаторот.
najforumce- Администратор
-
Расположение :
Треснал Глупости : 440
Поени : 19
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 44
Се наоѓам : najforumce
Ден на регистрирање : 2008-03-12
Re: Добил срце од самоубиец па и сам се убил
hehehe ludnica )) inaku, za osobinite ne mi se veruva... za toa se odgovorni genite....
ja zalam vdovicata samo ))
ja zalam vdovicata samo ))
...always on my own...- Почетник
-
Расположение :
Треснал Глупости : 23
Поени : 0
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 33
Се наоѓам : strumica
Ден на регистрирање : 2009-01-04
bonte напиша:Сега американциве и филм че снимет за ова....
:thumbup1: :thumbup1: :thumbup1: З'ш да не, ко не си мојме ние :i_smile:
:SSS...se ke vidis se ke cues:)....vikat deka ima vakvi raboti a i dosta dokazi deka e mozno vakvo nesto,i so presaduvanje i na drugi organi.....
elma- Почетник
-
Расположение :
Треснал Глупости : 6
Поени : 7
Репутација : 1
Поминат рок на траење : 31
Се наоѓам : stip
Ден на регистрирање : 2009-04-17
:: Живот :: Мистерија и натприродно
Страна 1 of 1