Тачи: Учеството на ДПА во Владата е веќе завршено
2 posters
Страна 1 of 1
Тачи: Учеството на ДПА во Владата е веќе завршено
Партиското претседателство на ДПА сношти ја потврди одлуката на лидерот Мендух Тачи да се напушти владината коалиција.Останува одлуката денес да ја верифицира централниот одбор на ДПА, што според Тачи ќе биде потврда на синоќешната одлука на претседателството.
„Ова е тешка политичка криза за Македонија. Сите спин мајстори кои мислат дека со една евтина тактика, ќе ја решаваат ситуацијата, нема да можат, нема да успеат, ќе се изгорат. Не ми се важни изборите, не ми се важни владите, важно ни е процесот да го тераме до крај. Имаме огромна поддршка од нашите сојузници САД, ЕУ и НАТО, сите заедно да работиме, да ги решаваме овие проблеми. Тие не се толку наивни да ни се мешаат какви влади ќе правиме и дали ќе правиме“, изјави Тачи.
„Му порачувам на господинот Груевски, на господинот Ахмети, во насока на почитување на Уставот на Република Македонија, на законите, ако можат да направат заедничка Влада и да ни кажат со процедура, што тоа се договориле и дали можат тоа да го изведат“, додаде Тачи.
„Ова е тешка политичка криза за Македонија. Сите спин мајстори кои мислат дека со една евтина тактика, ќе ја решаваат ситуацијата, нема да можат, нема да успеат, ќе се изгорат. Не ми се важни изборите, не ми се важни владите, важно ни е процесот да го тераме до крај. Имаме огромна поддршка од нашите сојузници САД, ЕУ и НАТО, сите заедно да работиме, да ги решаваме овие проблеми. Тие не се толку наивни да ни се мешаат какви влади ќе правиме и дали ќе правиме“, изјави Тачи.
„Му порачувам на господинот Груевски, на господинот Ахмети, во насока на почитување на Уставот на Република Македонија, на законите, ако можат да направат заедничка Влада и да ни кажат со процедура, што тоа се договориле и дали можат тоа да го изведат“, додаде Тачи.
Jimmy- Пензионер
-
Треснал Глупости : 660
Поени : 0
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 38
Се наоѓам : у кабинет
Ден на регистрирање : 2007-05-19
Re: Тачи: Учеството на ДПА во Владата е веќе завршено
Ако падне Владата, Атина ќе се најде во непријатна позиција
Ако падне македонската Влада и не биде брзо формирана нова, Атина ќе биде по притисок, пишува денешниот грчки весник Та Неа. Повикувајќи се на дипломатски извори весникот објавува дека притисокот ќе дојде од американска страна со цел да се испрати покана за членство на Македонија во НАТО, со причина дека Скопје нема стабилна Влада која ќе учествува во преговори за името.
Според изворите, ако Владата во Скопје падне Атина ќе се најде во непријатна позиција.
Ако падне македонската Влада и не биде брзо формирана нова, Атина ќе биде по притисок, пишува денешниот грчки весник Та Неа. Повикувајќи се на дипломатски извори весникот објавува дека притисокот ќе дојде од американска страна со цел да се испрати покана за членство на Македонија во НАТО, со причина дека Скопје нема стабилна Влада која ќе учествува во преговори за името.
Според изворите, ако Владата во Скопје падне Атина ќе се најде во непријатна позиција.
Jimmy- Пензионер
-
дали ова нашиве политичари намерно ја прават оваа политичка криза се со цел да ја притиснат Атина? јас се мислам дека се ова е смислена работа.ако е тоа така алал да им е ама ако е поинаку црно ни се пише вие што мислите
Jimmy- Пензионер
-
сам си ја отворив темава и сам ќе си пишам . значи според мене Тачи го имаат извадено намерно од власта значи по наредба, најверојатно од Американците.Друго Бране го чека Гвујо да се врати до Брисел за да му ги каже плановите,за кој сум сигурен дека Гвујо ќе ги прифати.Латас вчера најави нов голем бран на признавања на РМ под уставното име од членки на ЕУ.Сега прашањето е дали ќе влеземе во НАТО како држава без влада, односно со влада која не може да одлучува, а со тоа и преговорите за името би престанале, зошто ќе немаме легитимен преговарач, Грција нема да има право да стави вето. Според тоа преговорите за името би продолжиле по НАТО самитот, после кој се очекува и признавањето на РМ за кое погоре и пишав
Jimmy- Пензионер
-
Абе брат зошто не испратиш некоја колумна на пр. во "Шпиц".Бар таму има компетентни луѓе кои ке те ислушаат :thumbup1: .
Ама веќе ако инсистираш ок
Ама веќе ако инсистираш ок
HalfGrown_IDIOT- Најjакиот
-
Расположение :
Треснал Глупости : 347
Поени : 3
Репутација : 3
Поминат рок на траење : 37
Се наоѓам : Struga
Ден на регистрирање : 2007-06-03
Страна 1 of 1