Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!

Join the forum, it's quick and easy

Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Тачи: Учеството на ДПА во Владата е веќе завршено

2 posters

Go down

Тачи: Учеството на ДПА во Владата е веќе завршено Empty Тачи: Учеството на ДПА во Владата е веќе завршено

Пишување by Jimmy Чет Мар 13 2008, 17:34

Партиското претседателство на ДПА сношти ја потврди одлуката на лидерот Мендух Тачи да се напушти владината коалиција.Останува одлуката денес да ја верифицира централниот одбор на ДПА, што според Тачи ќе биде потврда на синоќешната одлука на претседателството.

„Ова е тешка политичка криза за Македонија. Сите спин мајстори кои мислат дека со една евтина тактика, ќе ја решаваат ситуацијата, нема да можат, нема да успеат, ќе се изгорат. Не ми се важни изборите, не ми се важни владите, важно ни е процесот да го тераме до крај. Имаме огромна поддршка од нашите сојузници САД, ЕУ и НАТО, сите заедно да работиме, да ги решаваме овие проблеми. Тие не се толку наивни да ни се мешаат какви влади ќе правиме и дали ќе правиме“, изјави Тачи.

„Му порачувам на господинот Груевски, на господинот Ахмети, во насока на почитување на Уставот на Република Македонија, на законите, ако можат да направат заедничка Влада и да ни кажат со процедура, што тоа се договориле и дали можат тоа да го изведат“, додаде Тачи.
Jimmy
Jimmy
Пензионер
Пензионер

Male
Scorpio

Треснал Глупости : 660
Поени : 0
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 38
Се наоѓам : у кабинет
Ден на регистрирање : 2007-05-19

Вратете се на почетокот Go down

Тачи: Учеството на ДПА во Владата е веќе завршено Empty Re: Тачи: Учеството на ДПА во Владата е веќе завршено

Пишување by Jimmy Чет Мар 13 2008, 17:35

Ако падне Владата, Атина ќе се најде во непријатна позиција

Ако падне македонската Влада и не биде брзо формирана нова, Атина ќе биде по притисок, пишува денешниот грчки весник Та Неа. Повикувајќи се на дипломатски извори весникот објавува дека притисокот ќе дојде од американска страна со цел да се испрати покана за членство на Македонија во НАТО, со причина дека Скопје нема стабилна Влада која ќе учествува во преговори за името.
Според изворите, ако Владата во Скопје падне Атина ќе се најде во непријатна позиција.
Jimmy
Jimmy
Пензионер
Пензионер

Male
Scorpio

Тачи: Учеството на ДПА во Владата е веќе завршено Empty Re: Тачи: Учеството на ДПА во Владата е веќе завршено

Пишување by Jimmy Чет Мар 13 2008, 17:36

дали ова нашиве политичари намерно ја прават оваа политичка криза се со цел да ја притиснат Атина? јас се мислам дека се ова е смислена работа.ако е тоа така алал да им е ама ако е поинаку црно ни се пише вие што мислите
Jimmy
Jimmy
Пензионер
Пензионер

Male
Scorpio

Пишување by Jimmy Пет Мар 14 2008, 04:14

сам си ја отворив темава и сам ќе си пишам Very Happy. значи според мене Тачи го имаат извадено намерно од власта значи по наредба, најверојатно од Американците.Друго Бране го чека Гвујо да се врати до Брисел за да му ги каже плановите,за кој сум сигурен дека Гвујо ќе ги прифати.Латас вчера најави нов голем бран на признавања на РМ под уставното име од членки на ЕУ.Сега прашањето е дали ќе влеземе во НАТО како држава без влада, односно со влада која не може да одлучува, а со тоа и преговорите за името би престанале, зошто ќе немаме легитимен преговарач, Грција нема да има право да стави вето. Според тоа преговорите за името би продолжиле по НАТО самитот, после кој се очекува и признавањето на РМ за кое погоре и пишав
Jimmy
Jimmy
Пензионер
Пензионер

Male
Scorpio

Пишување by HalfGrown_IDIOT Пет Мар 21 2008, 01:20

Абе брат зошто не испратиш некоја колумна на пр. во "Шпиц".Бар таму има компетентни луѓе кои ке те ислушаат :thumbup1: .
Ама веќе ако инсистираш ок Very Happy
HalfGrown_IDIOT
HalfGrown_IDIOT
Најjакиот
Најjакиот

Male
Libra

Расположение : Тачи: Учеството на ДПА во Владата е веќе завршено Cool
Треснал Глупости : 347
Поени : 3
Репутација : 3
Поминат рок на траење : 37
Се наоѓам : Struga
Ден на регистрирање : 2007-06-03

Пишување by Sponsored content

Sponsored content

Вратете се на почетокот

- Similar topics