Kуќи опседнати од духови?
+19
elma
jelena
...always on my own...
bonte
marko_850
Александар
DOKTOROT
Anamarija
Maxxis
~The Vampire~
SteelTemplar
Trco
borisd
MaX
Just*a*Girl
Моника
Vase
Kosta
Jimmy
23 posters
:: Живот :: Мистерија и натприродно
Страна 2 of 2
Страна 2 of 2 • 1, 2
Re: Kуќи опседнати од духови?
Па од овие и духови ќе се уплашат :ljolj: :ljolj:
~The Vampire~- Администратор
-
Расположение :
Треснал Глупости : 1353
Поени : 75
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 35
Се наоѓам : Некаде помеѓу земја и небо
Ден на регистрирање : 2008-02-14
зш ма шо и фалит на музиката? Сто пати е појака од Токи Хотел устври немат споредба со таа геј музика се извињавам
SteelTemplar- Jehovah
-
Расположение :
Треснал Глупости : 425
Поени : 0
Поминат рок на траење : 38
Се наоѓам : Struga
Ден на регистрирање : 2007-06-28
она горе музика го нарекуваш? пфф....дерење!
-
Расположение :
E kukata u crnice!!!
milion pati sum bil blizu nea ama nikad ne sum vlegol ako sakate se zbirame i vlagame
ama mislam deka tamu e duvlo na narkomani i ke naete samo spricovi
zamilslete gleate duh i :007:
milion pati sum bil blizu nea ama nikad ne sum vlegol ako sakate se zbirame i vlagame
ama mislam deka tamu e duvlo na narkomani i ke naete samo spricovi
zamilslete gleate duh i :007:
Maxxis- Асистент
-
Расположение :
Треснал Глупости : 70
Поминат рок на траење : 32
Се наоѓам : Underground
Ден на регистрирање : 2007-07-25
the Vampire rap i hip hop muzika e?
Dedicated for life е уметност...
Dedicated for life е уметност...
SteelTemplar- Jehovah
-
Расположение :
Треснал Глупости : 425
Поминат рок на траење : 38
Се наоѓам : Struga
Ден на регистрирање : 2007-06-28
Луѓе дај не идете оф топик мубетов е за куќи опседнати со духови а не за DFL или за рап или хип хоп
Vase- Најфорумче манијак
-
Расположение :
Треснал Глупости : 493
Поени : 3
Репутација : 3
Поминат рок на траење : 37
Се наоѓам : vo mestopolozba
Ден на регистрирање : 2007-11-17
офф топик ------ Музиката си е супер
А иначе Тампларе и јас имам лузна од нив уште :laugh:
Значит дечките докажаја дека стварно нема ништо во куќата.
А иначе Тампларе и јас имам лузна од нив уште :laugh:
Значит дечките докажаја дека стварно нема ништо во куќата.
Ne e ovaa kukata od amtivile.Filmot go iam gleano milion pati i vise cel na pamet go znam
Eve ja kukata od filmot
Just*a*Girl напиша:Моника напиша:Jimmy напиша:Јас имам слушнато за една куќа во Црниче дека е опседната со духови,а вие??
Такозваната “Куќа на стравот“ во Црниче не е ништо повеќе од наркоманско дувло и точка[.]
колешка ми има кажувано за една куќа во Битола,демек као на едната страна од куќата на ѕидот има крст. Тие што живееле во таа куќа се правеле ама никако да исчезне крстот.во таа куќа порано живееле 2 калуѓерки,и на една од калуѓерките и се родило дете и за да не биде посрамотена таа го убила детето и го закопала во куќата и се верува дека од тогаш почнал да се појавува крстот на куќата.
да така е "приказната" за таа куќа...Стварно веќе подолго време некои се обидуваат да го уништат на некој начин тој крст...ми има кажвано еден другар дека го бојадисале и некои деца преку ноќта останале таму за да видат да не го црта некој...ама од ко си заминале и се вратиле покасно,пак имало крст...
pa ke mora da se otkopa kaj so e zakopano bebeto a mozebi i kalugerkata i da se posolot koskite i da se zapalat ete edno resenie
DOKTOROT- Почетник
-
Треснал Глупости : 2
Се наоѓам : Skopje
Ден на регистрирање : 2008-10-12
DOKTOROT напиша:Just*a*Girl напиша:Моника напиша:Jimmy напиша:Јас имам слушнато за една куќа во Црниче дека е опседната со духови,а вие??
Такозваната “Куќа на стравот“ во Црниче не е ништо повеќе од наркоманско дувло и точка[.]
колешка ми има кажувано за една куќа во Битола,демек као на едната страна од куќата на ѕидот има крст. Тие што живееле во таа куќа се правеле ама никако да исчезне крстот.во таа куќа порано живееле 2 калуѓерки,и на една од калуѓерките и се родило дете и за да не биде посрамотена таа го убила детето и го закопала во куќата и се верува дека од тогаш почнал да се појавува крстот на куќата.
да така е "приказната" за таа куќа...Стварно веќе подолго време некои се обидуваат да го уништат на некој начин тој крст...ми има кажвано еден другар дека го бојадисале и некои деца преку ноќта останале таму за да видат да не го црта некој...ама од ко си заминале и се вратиле покасно,пак имало крст...
pa ke mora da se otkopa kaj so e zakopano bebeto a mozebi i kalugerkata i da se posolot koskite i da se zapalat ete edno resenie
и после кремирањето пепелта да се стави во вода која ќе се замрзне а мразот да се однесе на месечината точно пред да удри комета во месечината
Александар- Македонија
- Расположение :
Треснал Глупости : 664
Поени : 12
Ден на регистрирање : 2007-06-03
За куќата во Црниче
Куќата е прекрасна, на два спрата кои помеѓу себе не се поврзани внатрешно. Муабетите дека има духови и такви чуда не држат! А тоа дека луѓето што живееле таму имале несреќи е точно ама по конкретно незнам да ви кажам што како. Денеска бев таму и направив доста фотки и клипови и забелезав дека некој тежок идиот ја запалил куќата и сега кровот од куќата е 70% изгорен и уништен! Кој сака да одиме заедно слободно нека пише на marko_850@hotmail.com па ќе видиме што како на мсн. Поздрав до сите членови!!!!!!!!
marko_850- Почетник
-
Расположение :
Треснал Глупости : 2
Се наоѓам : Doma
Ден на регистрирање : 2008-12-27
imam gledano mn emisii na tv za kuki opsednati so duhovi, i me zaintersiraa pa procitav nesto takva literatura... i.... ima mn dokazi... ama...ne znam...nekako ne mi se veruva bas... mozno e da postoi nekoja energija vo kukata koja te pravi da se cuvstvuvas neprijatno.... na pr. ako na mestoto kaj so e izgradena kukata se slucila nekoja tragedija, i sega taa energija ke si kruzi tamu zasekogas...i lugeto : ima duh vo kukataaaa!!!! ne znam...ne mi e bas za veruvanje.. ama pak ne mozam i celosno da go otvfrlam toa...kojznae..MOZEBI
...always on my own...- Почетник
-
Расположение :
Треснал Глупости : 23
Поминат рок на траење : 33
Се наоѓам : strumica
Ден на регистрирање : 2009-01-04
Во таа куќата во црниче и Дани сними спот, така да ништо нула А ја видов и одблиску и стварно е морбидна. За духови такви работи, тешко, а да има некоја сила, има!
Сликава е уште од постара статија на точка.цом. Вика:
Романскиот проклет хотел “Decembal“ станал вистинска локална атракција во градот Baile Herculane откако до медиумите стигнала фотографијата со дух од една жена.
Дух на висока жена со долг фустан стои на врвот од скалите. За хотелот кој е стар 150 години некои тврдат дека е проклет и дека скрива римско богатво од дамнешни времиња. Се верува дека духот на жената го чува богатството и ги прогонува оние кои трагаат по него.
Хотелот е затворен веќе пет години заради реновирање, а оние кои успеале да влезат во него велат дека го виделе духот на жената и тоа повеќе пати.
“Го сликав моето момче внатре во хотелот. Кога дојдов дома на фотографијата видов жена во бел фустан, навистина многу се исплашив.“- вели Викторија Лован, 33- годишна жена од Baile Herculane.
Една вечер седум средношколци отишле во затворениот хотел заради забава. Исто така и тие ја виделе жената и избегале од хотелот преплашени.
Локалните власти ги предупредиле граѓаните да не одат во хотелот затоа што се реновира.
12 – годишниот Reece Pitman прво чул необично свирење, а потоа видел некој сенка како струи кон оградата од скалите кои водат кон приземјето на семејната куќа. Момчето се преплашило и додека и ја покажувал снимката на својата мајка се тресел од страв.
“ Reece изгледаше неразумно и исплашено.“ - изјавила неговата мајка за лондонскиот Sun.
На снимката се гледа бела сенка кој излегува од спалната, а потоа се појавува темна сенка на маж, која ја снемува кога тој ќе се приближи кон оградата од скалите.
’Сенката’ за прв пат се појавила во нивниот дом неколку дена откако двегодишната сестра на Reece се пожалила дека некој навечер и ја сложува сложувалката.
Мајката Tonia, е вработена како асистента за продажба, се консултирала со видовито лице кое и рекло дека можеби станува збор за пријателски настроен дух.
“Во последно време ми е навистина тешко заради тоа што сопругот ме напушти. Не верував во духови, но овој го доживувам како ангел чувар.“- изјавила Tonia.
Julian Banks од британското друштво за паранормална појави напомнале дека станува збор за најдобра снимка на дух во последниве неколку години.
“ Reece изгледаше неразумно и исплашено.“ - изјавила неговата мајка за лондонскиот Sun.
На снимката се гледа бела сенка кој излегува од спалната, а потоа се појавува темна сенка на маж, која ја снемува кога тој ќе се приближи кон оградата од скалите.
’Сенката’ за прв пат се појавила во нивниот дом неколку дена откако двегодишната сестра на Reece се пожалила дека некој навечер и ја сложува сложувалката.
Мајката Tonia, е вработена како асистента за продажба, се консултирала со видовито лице кое и рекло дека можеби станува збор за пријателски настроен дух.
“Во последно време ми е навистина тешко заради тоа што сопругот ме напушти. Не верував во духови, но овој го доживувам како ангел чувар.“- изјавила Tonia.
Julian Banks од британското друштво за паранормална појави напомнале дека станува збор за најдобра снимка на дух во последниве неколку години.
jelena- Пуфла
-
Расположение :
Треснал Глупости : 1969
Поени : 192
Репутација : 5
Се наоѓам : Into the Wild...
Ден на регистрирање : 2007-08-22
za duhovite mislam deka zavisi i od coveckata psiha...e sea dali postojat ili ne ima dosta dokazi samo koj kako ke go sfati toa.......
na mene licno mi se ima sluceno,pred da mi se sluci i ne veruvav i sea jas koa go kazuvam toa site me pravat kao da haluciniram...
mislam deka dodeka covek ne dozivee nesto i ne se uveri sam,nemoze da poveruva
na mene licno mi se ima sluceno,pred da mi se sluci i ne veruvav i sea jas koa go kazuvam toa site me pravat kao da haluciniram...
mislam deka dodeka covek ne dozivee nesto i ne se uveri sam,nemoze da poveruva
elma- Почетник
-
Расположение :
Треснал Глупости : 6
Поени : 7
Репутација : 1
Поминат рок на траење : 31
Се наоѓам : stip
Ден на регистрирање : 2009-04-17
Јас сум духот бе не верувајте вие ама јас сум :smileJ:
Banicanec- Почетник
-
Расположение :
Треснал Глупости : 5
Поени : 5
Поминат рок на траење : 30
Се наоѓам : In your dreams
Ден на регистрирање : 2009-06-24
jas isto taka znam za edna kuka vo madzari vo koja navistina ima duhovi.porano ziveea edni moj priateli i se iselia zaradi toa sto duhovite im gi kinea dokumentite gi otvatale prozorcite... isto taka koga ja pravea patekata vo dvorot od smeseata sto ja sipale koga sedele majstorite na patekata se poznavale stapki.vo taa kuka ima duhovi zaradi toa sto pred da se izgradi kukata na toa mesto imalo duhovi.
avka- Почетник
-
Треснал Глупости : 1
Поени : 1
Поминат рок на траење : 33
Се наоѓам : gjorce
Ден на регистрирање : 2009-08-25
avka напиша: jas isto taka znam za edna kuka vo madzari vo koja navistina ima duhovi.porano ziveea edni moj priateli i se iselia zaradi toa sto duhovite im gi kinea dokumentite gi otvatale prozorcite... isto taka koga ja pravea patekata vo dvorot od smeseata sto ja sipale koga sedele majstorite na patekata se poznavale stapki.vo taa kuka ima duhovi zaradi toa sto pred da se izgradi kukata na toa mesto imalo duhovi.
Која е таа куќа поточно?
-
Расположение :
avka напиша: jas isto taka znam za edna kuka vo madzari vo koja navistina ima duhovi.porano ziveea edni moj priateli i se iselia zaradi toa sto duhovite im gi kinea dokumentite gi otvatale prozorcite... isto taka koga ja pravea patekata vo dvorot od smeseata sto ja sipale koga sedele majstorite na patekata se poznavale stapki.vo taa kuka ima duhovi zaradi toa sto pred da se izgradi kukata na toa mesto imalo duhovi.
КОЈА Е ТАА КУЌА???
tiggy sparrow- Почетник
-
Треснал Глупости : 4
Поени : 6
Поминат рок на траење : 32
Се наоѓам : Skopje
Ден на регистрирање : 2009-10-25
оваа сто посто е опседната со духови и такви ствари.
vlado_sk- Студент
-
Треснал Глупости : 48
Поени : 169
Поминат рок на траење : 36
Се наоѓам : skopje
Ден на регистрирање : 2010-01-25
Страна 2 of 2 • 1, 2
:: Живот :: Мистерија и натприродно
Страна 2 of 2