Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!

Join the forum, it's quick and easy

Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Која е смислата на животот?

+7
MaX
The*Goddess
SteelTemplar
1MM0rtalis
borisd
Vase
~The Vampire~
11 posters

Go down

Која е смислата на животот? Empty Која е смислата на животот?

Пишување by ~The Vampire~ Пон Фед 25 2008, 18:31

Што за вас претставува животот? Која е смислата за вашето постоење? Дали секој од вас има своја цел во животот, за која се борите да ја постигнете, или подклекнувате на искушенијата кои ни ги "нуди'' животот?
За мене животот претставува борба, игра во која се барам себеси, да откријам која сум, што сум, што сакам....Животот е тој кој не води кон различни патишта.Чекорам со лесни чекори,каде на моменти застанувам.....Има пат кој е составен од светлина во која се скриени многу пријателства, љубов, надеж и верба, а другиот е оној мрачен темен пат, во кој има само тага, омраза, неуспех...Тука одлучуваме кој пат ќе го одбереме...Она вистинското кое мислиме дека е правилно, безбедно....ке ни даде правец на живеење, правец кој сами го избираме.....
Имам своја цел во животов, а залудно живее оној кој ја нема... Се борам за неа и ќе успеам, упорна сум и ако нешто смислам, го добивам!! Се борам против препреките кои ми излегуваат пред мене, сакаат да ме победат, сум се разочарала на моменти,паѓав.... но сепак длабоко во мене не попуштам!!!
Животот е убав, само треба да знаеме како да го живееме! Има уште толку страници коишто треба да ги прочитам, и да ги научам...сепак....се си оди со годините, времето, искуството....
Ај доста забегав малце се внесов ептен во текстов..... Rolling Eyes
Smile
~The Vampire~
~The Vampire~
Администратор
Администратор

Female
Libra

Расположение : Која е смислата на животот? Daring
Треснал Глупости : 1353
Поени : 75
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 35
Се наоѓам : Некаде помеѓу земја и небо
Ден на регистрирање : 2008-02-14

Вратете се на почетокот Go down

Која е смислата на животот? Empty Re: Која е смислата на животот?

Пишување by Vase Пон Фед 25 2008, 21:33

:good: :bravo1:
Vase
Vase
Најфорумче манијак
Најфорумче манијак

Male
Capricorn

Расположение : Која е смислата на животот? Amused
Треснал Глупости : 493
Поени : 3
Репутација : 3
Поминат рок на траење : 37
Се наоѓам : vo mestopolozba
Ден на регистрирање : 2007-11-17

Пишување by borisd Пон Фед 25 2008, 22:04

Јас мислам дека смислата на животот е да се живее. До пред некое време се преоптеретував, со мислите како што се, дали вреди да се живее вака, онака и едно друго... Ама сепак на крај ке видиш дека животот е едноставно за живеење, сепак треба да се помага, да се сака... Подобро од тоа нема, ама сепак кога ке видиш на крај кога си почнал нешто и ако не го довршиш ке те гризе совест, леле не го завршив ова, ако не ти некој друг ке го заврши. Затоа смислата на животот е да се живее, секогаш насмеан и секогаш ведар. Подобро од тоа нема! По тоа и ке бидеш запаметен! (Се збунав сеа не знам шо да допишам) Very Happy
Life is life...
borisd
borisd
Banned

Male
Sagittarius

Расположение : Која е смислата на животот? Yeehaw
Треснал Глупости : 1887
Поени : 70
Поминат рок на траење : 37
Се наоѓам : 41.18°N 20.68°E
Ден на регистрирање : 2007-05-17

http://www.myspace.com/boris_d

Пишување by 1MM0rtalis Пон Фед 25 2008, 23:34

don't worry be happy!!!!!!!!!
cheers afro :nisa: :rocker:
1MM0rtalis
1MM0rtalis
VIP
VIP

Male
Capricorn

Треснал Глупости : 730
Поени : 0
Поминат рок на траење : 36
Се наоѓам : UNDERWORLD
Ден на регистрирање : 2007-06-25

Пишување by SteelTemplar Вто Фед 26 2008, 00:57

Smislata na zhivotot ili pak the meaning of life spored mene e film od Monty Python i vo koj najubo e objasnata smislata na zhivotot. Se ragjame i umirame, tie dve raboti se neizbezhni a izmegju ragjanjeto i smrtta morash da prezhivejh i da gi naprajsh najgolemite gluposti i najgolemite uspesi...

SteelTemplar
Jehovah

Male
Scorpio

Расположение : Која е смислата на животот? Psychedelic
Треснал Глупости : 425
Поминат рок на траење : 38
Се наоѓам : Struga
Ден на регистрирање : 2007-06-28

Пишување by The*Goddess Вто Фед 26 2008, 01:33

Смислата на животот ние сами си ја даваме.Не е само да се живее и да се умре...Туку има нешто повеќе тука.А тоа повеќе го правиме ние самите.
The*Goddess
The*Goddess
Доцент
Доцент

Female
Capricorn

Расположение : Која е смислата на животот? Cynical
Треснал Глупости : 112
Поминат рок на траење : 35
Ден на регистрирање : 2008-02-17

Пишување by MaX Вто Фед 26 2008, 21:57

SteelTemplar напиша:Smislata na zhivotot ili pak the meaning of life spored mene e film od Monty Python i vo koj najubo e objasnata smislata na zhivotot. Se ragjame i umirame, tie dve raboti se neizbezhni a izmegju ragjanjeto i smrtta morash da prezhivejh i da gi naprajsh najgolemite gluposti i najgolemite uspesi...

Се слагам за ова мисљење :bravo1:
MaX
MaX
Вирус
Вирус

Male
Cancer

Расположение : Која е смислата на животот? Amused
Треснал Глупости : 2547
Поени : 70
Поминат рок на траење : 40
Ден на регистрирање : 2007-06-12

http://www.najforumce.com

Пишување by ...always on my own... Нед Јан 04 2009, 01:28

doooolgo se imam tupano so taa tema, i spored mene zivotot e sostaven od 2 tocki, tocka na raganje i tocka na umiranje....i edna praznina pomegu niv Razz

...always on my own...
Почетник
Почетник

Female
Aquarius

Расположение : Која е смислата на животот? Relaxed
Треснал Глупости : 23
Поминат рок на траење : 33
Се наоѓам : strumica
Ден на регистрирање : 2009-01-04

Пишување by Бојан Матоски Саб Фед 14 2009, 20:43

Смислата на животот е еволуција. Со прости зборови вака:
Човекот прво сака секс, потоа се заинтересува за парите. И се повеќе пари - сака да е појак, да еволуира потсвесно. Ќе му здосадат парите и ќе трага по нешто друго и на крај ќе трага по духовен живот. Ќе се повлече од јавниот живот и ќе го пронајде бог во себе си.
Така треба да биде и така е. Земете еден пример од вашиот живот - купувате компјутер првпат во вашиот живот. Не ви е важно каков е. Потоа ќе посакате поубав појак. Ќе ви се здосади и тоа и ќе ви се створи жед за нешто друго, ви здосадил компјутерот, ќе почнете да свирите, и тоа ќе ви здосади. И така со тек на времето ќе сватите дека се што е материјално, материјалното задоволство е милниво. И финалното е духовниот живот - просветлување.
И немојте да судите за таквиот живот бидејќи го немате искусено. А тој се постигнува преку разни искуства.

Бојан Матоски
Почетник
Почетник

Male
Aries

Треснал Глупости : 2
Поминат рок на траење : 33
Се наоѓам : Струга/Битола
Ден на регистрирање : 2009-02-14

Пишување by Kosta Саб Фед 14 2009, 23:01

Бојан Матоски напиша:И така со тек на времето ќе сватите дека се што е материјално, материјалното задоволство е милниво. И финалното е духовниот живот - просветлување.
И немојте да судите за таквиот живот бидејќи го немате искусено. А тој се постигнува преку разни искуства.

Види се е материја и човекот е материја. А задоволствотвото е само минливо чувство кон нешто. Ништо повеќе... Ни духовни животи, ни баби ни жаби. Сме тоа што сме.

Што подразбираш ти под духовен живот - Просветлување ?

И како се искусува тој ?
Kosta
Kosta
Најфорумче манијак
Најфорумче манијак

Male
Scorpio

Расположение : Која е смислата на животот? Relaxed
Треснал Глупости : 2202
Поени : 159
Поминат рок на траење : 38
Се наоѓам : Струга
Ден на регистрирање : 2007-05-16

http://www.najforumce.macedonianforum.net

Пишување by Divine`God Вто Јун 23 2009, 22:10

Финтава е да стекнеш што повеќе искуство. ИСкуството не праи посилни, и за се шо човек се прашуе, уствари сите одговори лежат во нас, и ги откриваме со секое искуство. СЕКОЕ ИСКУСТВО Е ДОБРО, НЕМА ГРЕВ, СЕКОЕ ИСКУСТВО ИМА СВОЈА ПОЗИТИВНА СТРАНА. Сеа во искуство спаѓа и Секс со Мажи,за мажите, или Убиства, Дроги, али сепак тоа се ИСКУСТВА, и благодарение на нив сум ја открил Опозицијата што значи ПАК сум благодарен и на тоа неискусено искуство. И пак да се вратам на муабетот, животот е она што го праиш пред да заспиешSmile
Divine`God
Divine`God
Администратор
Администратор

Male
Sagittarius

Расположение : Која е смислата на животот? Cool
Треснал Глупости : 20
Поени : 22
Поминат рок на траење : 36
Се наоѓам : У пичку матер,па лево
Ден на регистрирање : 2009-06-22

Пишување by Sponsored content

Sponsored content

Вратете се на почетокот

- Similar topics