Избор за песна за Евровизија 2008
+4
~The Vampire~
bonte
MaX
borisd
8 posters
:: Забава и култура :: Музика
Страна 1 of 1
Избор за песна за Евровизија 2008
Ги преслушав песните, не баш сите ама од 5та песна почнав да гледам што се случува на ТВ. И што ке видиш сите песни беа само рефрени, имаше неколку што беа добри песни, некои појдоа колку да се речи и да чекаат на тинејџерите, некои(ја) за да им кажат на своите дека ги сакаат, некој пееше патриотски и се на се беше многу вештачко (барем јас така мислам) не можев веке да гледам и затоа не знам да ви кажам кој победи... и се на сеа се се сведува на рефрени и цицки (извинете за ова ама кој гледаше знае за што зборувам, сите со цицките надвор)
И сеа одам по ред да ви кажам мое мислење за песните:
1. Sasho Gigov Gish - Docna e (It's late) - типов е на некоја дрога, зашо за евровизија секогаш прави вакви песни?
2. Aneta Kacurkova - Poraka (Message) - Интересна беше песната, ама сепак ...
3. Parketi - Strawberry - RULZ!!!! Овие беа моите фаворити, како што видов малку од рецензијата кога беше имале интересен настап а сеа и ја слушнав песната супер е...
4. Risto Samardžiev & Flash - Dojdi do mene (Come to me) - СКА! СКА! СКА! СКА! Ова беше некако како изненадување, браво за Ристо и за Стружаните
5. Tuna - Prašuvam bez glas (I am asking voiceless) - Туна се врати!!! И песната и беше добра
6. Lambe Alabakovski - Zemjo moja (My land) - Ламбе оди легни си домати! Со ваква песна на Евровизија не се оди. ПРОМАШАЈ! А песната е добра (за кревање патриотизам)!
7. Elvir Mekić - Armija (Army) - Ке го убие ли некој на овај? Па не избираме песна за детски евросонг... е*ате беља...
8. Goran Naumovski - Tajna skriena (Hidden secret) - Супер песна! Стварно многу ми се допадна! Браво за Горан (иако прв пат го глеам на човеков)!
9. Tamara feat. Vrcak & Adrian Gaxha - Vo ime na ljubovta (In the name of love) - ЛОЛ!!!!! Премногу ме изнервираа... ама не како типот што е под реден број 7!
10. Vlatko Ilievski - So drugi zborovi (With other words) - Добар беше, добра песна, ама некој мора да го научи како да се понаша на сцена, како мало дете е, скока насекаде како децата мали...
11. None Nedelkovska - Vrati se (Come back) - ЦИЦКИ! Измешани стилови на музика. Солидна беше! Ама Ноне полека созрева во гласот.
12. Jova Radevska - Jas sum ovde (I am here) - Браво за типкава, дојде од Англија за да пее за Македонија и песната и беше топ и што е најбитно ниту еднаш не забега со гласот! Супер беше! ЈА САКАМ! :D:D Hippie!
13. Igor Mitrović - Jas i ti (Me and you) - Со само 16 години прави хитови, а добра беше и песната! Браво младичу!
14. Sonja Tarculovska - Sever i jug (North and south) - Можеше да му се јавиш на мажот ти и да му кажеш дека го сакаш, а не заради тебе не влезе некој друг со ваљда 100 пати подобра песна! АМАН!
15. Nokaut - Samovila (Fairy) - Респекат! Одлични беа! Овие ми беа како втори фаворити!
Се на се ке речам Цицки и Рефрени! Како што вика Коста, Чорба!
Toлку од мене, чекам ваше мислење!
И сеа одам по ред да ви кажам мое мислење за песните:
1. Sasho Gigov Gish - Docna e (It's late) - типов е на некоја дрога, зашо за евровизија секогаш прави вакви песни?
2. Aneta Kacurkova - Poraka (Message) - Интересна беше песната, ама сепак ...
3. Parketi - Strawberry - RULZ!!!! Овие беа моите фаворити, како што видов малку од рецензијата кога беше имале интересен настап а сеа и ја слушнав песната супер е...
4. Risto Samardžiev & Flash - Dojdi do mene (Come to me) - СКА! СКА! СКА! СКА! Ова беше некако како изненадување, браво за Ристо и за Стружаните
5. Tuna - Prašuvam bez glas (I am asking voiceless) - Туна се врати!!! И песната и беше добра
6. Lambe Alabakovski - Zemjo moja (My land) - Ламбе оди легни си домати! Со ваква песна на Евровизија не се оди. ПРОМАШАЈ! А песната е добра (за кревање патриотизам)!
7. Elvir Mekić - Armija (Army) - Ке го убие ли некој на овај? Па не избираме песна за детски евросонг... е*ате беља...
8. Goran Naumovski - Tajna skriena (Hidden secret) - Супер песна! Стварно многу ми се допадна! Браво за Горан (иако прв пат го глеам на човеков)!
9. Tamara feat. Vrcak & Adrian Gaxha - Vo ime na ljubovta (In the name of love) - ЛОЛ!!!!! Премногу ме изнервираа... ама не како типот што е под реден број 7!
10. Vlatko Ilievski - So drugi zborovi (With other words) - Добар беше, добра песна, ама некој мора да го научи како да се понаша на сцена, како мало дете е, скока насекаде како децата мали...
11. None Nedelkovska - Vrati se (Come back) - ЦИЦКИ! Измешани стилови на музика. Солидна беше! Ама Ноне полека созрева во гласот.
12. Jova Radevska - Jas sum ovde (I am here) - Браво за типкава, дојде од Англија за да пее за Македонија и песната и беше топ и што е најбитно ниту еднаш не забега со гласот! Супер беше! ЈА САКАМ! :D:D Hippie!
13. Igor Mitrović - Jas i ti (Me and you) - Со само 16 години прави хитови, а добра беше и песната! Браво младичу!
14. Sonja Tarculovska - Sever i jug (North and south) - Можеше да му се јавиш на мажот ти и да му кажеш дека го сакаш, а не заради тебе не влезе некој друг со ваљда 100 пати подобра песна! АМАН!
15. Nokaut - Samovila (Fairy) - Респекат! Одлични беа! Овие ми беа како втори фаворити!
Се на се ке речам Цицки и Рефрени! Како што вика Коста, Чорба!
Toлку од мене, чекам ваше мислење!
Re: Избор за песна за Евровизија 2008
Jaс не ги гледав ,не ме интересираше....
Ама постов од борис е лудница
Ама постов од борис е лудница
Имаше ок песни оваа година во споредба со лани...катастрофа беа!!
Не сум баш задоволна од песната што победи посебно не од едниот пејач-бљак...али тоа е!
Паркети беа ок, Ристо Самарџиев, од Туна песната беше ок ама да не ја пееше таа не можеше Елена Ристеска да е на местото нејзино??
А па Ламбе земјо моја?? оу мај гад.....искрено очекував тој да победи цело време мислев, ама стварно бе поасална песна не можеше?? Земјо моја....со таквите песни сме онаму 19-20 место двапати ни се случи... и убо шо не беше тој!
Не сум баш задоволна од песната што победи посебно не од едниот пејач-бљак...али тоа е!
Паркети беа ок, Ристо Самарџиев, од Туна песната беше ок ама да не ја пееше таа не можеше Елена Ристеска да е на местото нејзино??
А па Ламбе земјо моја?? оу мај гад.....искрено очекував тој да победи цело време мислев, ама стварно бе поасална песна не можеше?? Земјо моја....со таквите песни сме онаму 19-20 место двапати ни се случи... и убо шо не беше тој!
~The Vampire~- Администратор
-
Расположение :
Треснал Глупости : 1353
Поени : 75
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 35
Се наоѓам : Некаде помеѓу земја и небо
Ден на регистрирање : 2008-02-14
боки 13 (м)орален победник.... :laugh:
утре ќе ви кажам зашо :laugh:
утре ќе ви кажам зашо :laugh:
Jimmy- Пензионер
-
Треснал Глупости : 660
Поени : 0
Поминат рок на траење : 38
Се наоѓам : у кабинет
Ден на регистрирање : 2007-05-19
Знам баш како ти е сам во ноќта кога секоја секунда убива полекаааа.... :laugh: абе мене уба ми е песната
Just*a*Girl- Професор
-
Треснал Глупости : 377
Поминат рок на траење : 31
Се наоѓам : Tamu nekade
Ден на регистрирање : 2008-02-16
Сега ја слушнав песната и многу е катастрофа. Боки 13 требеше да го пуштиме дефинитвно :laugh:
Па јас бев за Сашо Гигов Гиш затоа што песната му беше специфична,а и Ристо Самарџиев беше добар.Парекети беа добри песната не беше баш нај нај ама интересни беа тие како група.Другите беа многу секојдневни,а мислам дека нас ни треба нешто да дели од другите.Откако ги видов песните и малку криво ми беше што не беше Боки13 затоа што навистина човекот си знае да направи спектакл.
The*Goddess- Доцент
-
Расположение :
Треснал Глупости : 112
Поминат рок на траење : 35
Се наоѓам : Struga
Ден на регистрирање : 2008-02-17
Него што ќе правиме со албанец во тимот ? Албанија и Македонија на сцена !!
Јавен линч :laugh:
Јавен линч :laugh:
Jimmy- Пензионер
-
Треснал Глупости : 660
Поминат рок на траење : 38
Се наоѓам : у кабинет
Ден на регистрирање : 2007-05-19
:: Забава и култура :: Музика
Страна 1 of 1