Дали ние сме Античките Македонци и Дали Александар е наш претходник
+5
Jimmy
MaX
Vase
Kosta
1MM0rtalis
9 posters
:: Македонија и свет :: Историја
Страна 1 of 2
Страна 1 of 2 • 1, 2
Дали ние сме Античките Македонци и Дали Александар е наш претходник
Вака не дека не го сакам Ацо мислам ми е една од омилените личности во историјава,ама да правиме искрено муабет грците се во поголема сродност со АНТИЧКИТЕ македонци одколку ние,ние сме словени бе луѓе поточно стари словени,е сега кога тие антички македонција по покорире грција тие се измешале знаете хелени ова она,па ко дошле старите словени и го населиле балканов се измешале со староседелците тие антички македонци што значи ние сме само еден мелез не знам баш сакам да прочитам ваши мислења на оваа тема.Се надевам нема да сум сватен погрешно
1MM0rtalis- VIP
-
Треснал Глупости : 730
Поени : 0
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 36
Се наоѓам : UNDERWORLD
Ден на регистрирање : 2007-06-25
Re: Дали ние сме Античките Македонци и Дали Александар е наш претходник
фала што некој разумно размислува
хелен/хелени по стариот ситем нели односно назив?
мислам ние само си прајме филмој вадејќи се со оправданија од типот Античките Македонци односно со тоа што сме го заджале името македонци
хелен/хелени по стариот ситем нели односно назив?
мислам ние само си прајме филмој вадејќи се со оправданија од типот Античките Македонци односно со тоа што сме го заджале името македонци
1MM0rtalis- VIP
-
~The Vampire~ напиша:Александар е грк!! колку и да се негира тоа од страна на македонците, така е!
ауууу како можеш да кажиш вакво нешто :laugh: Татко му на Александар Филип (типично македноско име, не грчко), откако ја зацврстил власта во Македонија ги освоил и грчките градови-држави. Иако Македонците ги прифатиле грчкиот јазик и култура, Грците продолжиле да ги сметаат за нецивилизирани. Со добро познатата Македонска фаланга го освоил цел свет.
Немам време морам да одам на испит после ќе ти кажам :laugh:
ццц СРАМОТА нема да дадам коментар на темава само ке замолам block под итно.Срамота е да се отвараат вакви теми а камо ли да се пишуваат коментари.Чим самите не си се почитуваме незнам кој ке не почитува.BLOCK под итно ова ги премина сите граници
Vase- Најфорумче манијак
-
Расположение :
Треснал Глупости : 493
Поени : 3
Репутација : 3
Поминат рок на траење : 37
Се наоѓам : vo mestopolozba
Ден на регистрирање : 2007-11-17
Аце не е наш предок колку и да се лажеме ние сме дојдени од
Карпатите и сме се измешале со тоа племе од Ацета.
Така да ко ке видиш ние сме Џукели. :ljolj:
Карпатите и сме се измешале со тоа племе од Ацета.
Така да ко ке видиш ние сме Џукели. :ljolj:
Само едно ќе кажам:
НИЕ СМЕ ПРОДАДЕНИ ДУШИ !!
LOCK
LOCK
прифатете ја вистината а коки не се нервирај туку образложи си се ок?
1MM0rtalis- VIP
-
1MM0rtalis напиша:прифатете ја вистината а коки не се нервирај туку образложи си се ок?
Која вистина ?
ПС: Темава е веќе заклучена. Мислиш дека треба уште да праиме муабет на оваа тема?
:cao:
Vase напиша:ццц СРАМОТА нема да дадам коментар на темава само ке замолам block под итно.Срамота е да се отвараат вакви теми а камо ли да се пишуваат коментари.Чим самите не си се почитуваме незнам кој ке не почитува.BLOCK под итно ова ги премина сите граници
заради ова ја заклучвиш или затоа што немојш да прифатиш контроверзно мислење мислам не е фер
ова што го правиш секој има право да дискутира и да дава мислење без разлика ти што мислиш иако си админ
1MM0rtalis- VIP
-
1MM0rtalis напиша:Вака не дека не го сакам Ацо мислам ми е една од омилените личности во историјава,ама да правиме искрено муабет грците се во поголема сродност со АНТИЧКИТЕ македонци одколку ние,ние сме словени бе луѓе поточно стари словени,е сега кога тие антички македонција по покорире грција тие се измешале знаете хелени ова она,па ко дошле старите словени и го населиле балканов се измешале со староседелците тие антички македонци што значи ние сме само еден мелез не знам баш сакам да прочитам ваши мислења на оваа тема.Се надевам нема да сум сватен погрешно
прво и прво ако го сакаш "Ацо" ќе му го напишеш името правилно како што е Александар Македонски значи од старт ти го негираш него.Друго ако ти мислиш дека Грците се во поголема сродност со АНТИЧКИТЕ Македонци тогаш оди и живеј си грција и мавај се во гради колкавав Македонец си,зашто нели Грците се легитимни наследници на се што го носи името Македонија според тебе.и на крај изгледа дека ти си МЕЛЕЗ а не ние како што имаш напишано и немој после да плачеш кога ќе ти заклучат ваква тема и прекини да шириш антимакедонизам и секоја ваква или слична тема отворена јас лично ќе ја БРИШАМ нема да ја заклучам
Jimmy- Пензионер
-
Треснал Глупости : 660
Поминат рок на траење : 38
Се наоѓам : у кабинет
Ден на регистрирање : 2007-05-19
Море лујѓе не ми е јасно што бегате од реалност.
Во право е 1ММ0рталис сакале или не тоа е реалноста.
Во право е 1ММ0рталис сакале или не тоа е реалноста.
Kosta напиша:Само едно ќе кажам:
потполно се согласувам со Коста :bravo1:
Jimmy- Пензионер
-
Тука не се расправам можеби сте можеби не сте не знам за то.
не е праведно да се заклучи тема на овој начин само тоа сакав да кажам,и да може да сте а може да не сте вие најдобро си знаете,а за тебе јими земи и прочитај некоја книга наместо само да провоцираш и да согледаш некои работи а не само да ми кажвиш кој е продаен кој не и каков сум јас не ме ни познаваш крај краева.....
1MM0rtalis- VIP
-
Знаете што на референдумот ќе гласам да се викаме Република Грција зашто ние сме грци и посакувам никогаш да немаме самостојна република и историја додека постојат луѓе со вакво мислење. Браво за Грција
:bravo1:
:bravo1:
од постовиве се гледа кој е а кој не е продадена душа
Jimmy- Пензионер
-
1MM0rtalis напиша:не е праведно да се заклучи тема на овој начин само тоа сакав да кажам,и да може да сте а може да не сте вие најдобро си знаете,а за тебе јими земи и прочитај некоја книга наместо само да провоцираш и да согледаш некои работи а не само да ми кажвиш кој е продаен кој не и каков сум јас не ме ни познаваш крај краева...
јас како прво и прво не провоцирам друго имам прочитано многу повеќе книги од тебе ама за разлика од тебе јас читам книги што ја говорат вистината, а не книги со грчка пропаганда кои ти толку многу ги воздигнуваш и им се восхитуваш :gali:
Jimmy- Пензионер
-
Лелеле дечки многу сте биле ОГРАНИЧЕНИ.
Читните малу историја бе аман.
И прекините да се расправате безвеза и да врејѓате.
И не гледам некој да визвишуват Грци на темава.
Вие гледате???????????
Читните малу историја бе аман.
И прекините да се расправате безвеза и да врејѓате.
И не гледам некој да визвишуват Грци на темава.
Вие гледате???????????
Dali e bitno da se zamarame so vakvi raboti koga nemozime da smeneme nisto?
Досега Бонте има најпаметен пост од сите
А сеа вака Аце и да бил и да не бил македонец (а бил) ние најарно ни е да се правиме на три и пол зашо ако истрипиме уште некоја година ние добиваме.
А Аце нормално дека бил Македонец зашо таткому (Филип) бил Македонец и тука друго нејасно не гледам ништо....
А сеа вака Аце и да бил и да не бил македонец (а бил) ние најарно ни е да се правиме на три и пол зашо ако истрипиме уште некоја година ние добиваме.
А Аце нормално дека бил Македонец зашо таткому (Филип) бил Македонец и тука друго нејасно не гледам ништо....
еве го добро гледам дека ова е смешно веќе
1MM0rtalis- VIP
-
Еј мора да напишам за таа тема со ацета наш дека бил грк а се надевам дека ова ќе биде прочитано...Александар Македонски се родил на територија каде што денеска се простира Грција,А во негово време била Македонија.Така да ако е тој грк еве недај боже некогаШ станиме дел од грција или од албанија тоа не прави грци или албанци?е зошто тогаш кога сме се родиле била Македонија и ние секогаш НЕ Ќе си останеме Македонци..А баш и во тоа ја бараат причината грците за нашето име да не е Македонија заради тоа што некогашна Македонија се простирала и на нивна териоторија и заради тоа не сме имале право ние да се викаме Македонија односно ние да ја земеме цела историја за тогашна Македонија.Но ние сме тоа што сме односно ние сме Македонија и колку и да се обидуваат да не игнорираат џабе им е....
The*Goddess- Доцент
-
Расположение :
Треснал Глупости : 112
Поминат рок на траење : 35
Се наоѓам : Struga
Ден на регистрирање : 2008-02-17
Ај пошто има некој што негираат дека не сме Македонци и дека Аце не е Македонец, нека ми објасни некој од каде сме биле ние оволкави...
Абе па нели се закручи темава? Јас мислам дека залудно е веќе да се даваат коментари за ваква глупа тема :guns:
Vase- Најфорумче манијак
-
Расположение :
Треснал Глупости : 493
Поени : 3
Репутација : 3
Поминат рок на траење : 37
Се наоѓам : vo mestopolozba
Ден на регистрирање : 2007-11-17
не беше се до сега барем сега видов и сакам да знам кој ја заклучи,иначе слушај ваму не е прашање колкава била македонија туку дали сме ние тоа население на таа македонија брат прочитај поубо малце,и друго ние рековме само дека сме измешани со староседелците античките македонци односно ние сме стари словени кои се измешале со староседелците тие кои ми ги кажвиш на картава
1MM0rtalis- VIP
-
Страна 1 of 2 • 1, 2
:: Македонија и свет :: Историја
Страна 1 of 2