Несакана бременост! што сега??
+16
kate
Александар
mary_jane
MaX
Soldier of fortune
PsyTrip
SteelTemplar
Maxxis
HalfGrown_IDIOT
borisd
1MM0rtalis
Vase
The*Goddess
Kosta
Jimmy
~The Vampire~
20 posters
:: Живот :: Љубов и Секс
Страна 1 of 1
Несакана бременост! што сега??
Темава за машките е наменета ама може и женско да даде комент што таа би сакала?
Епа вака дечки...Имате женска, подолго време... се вие е супер, секс, има љубов, врската едноставно ви цвета...арно ама...се дешава нешто...девојката забременува...ете грешка....и? Како реагирате? Пр. сте на факултет, или сте средно а имате план за иднината, факултет ти реков ми рече...Што ќе одлучите..Ќе ја превземете одговорноста ќе ја земете за жена, или па и предлагате абортус? Тоа ако ја сакате...
А друг случај.....не ја сакате воопшто? Дали во тој случај ќе ја земете за жена и покрај тоа што нема љубов...би се одлучиле на таков живот...брак само заради детето...
Ајде образложете што би направиле во двата случаи...да видиме што машки сте
Епа вака дечки...Имате женска, подолго време... се вие е супер, секс, има љубов, врската едноставно ви цвета...арно ама...се дешава нешто...девојката забременува...ете грешка....и? Како реагирате? Пр. сте на факултет, или сте средно а имате план за иднината, факултет ти реков ми рече...Што ќе одлучите..Ќе ја превземете одговорноста ќе ја земете за жена, или па и предлагате абортус? Тоа ако ја сакате...
А друг случај.....не ја сакате воопшто? Дали во тој случај ќе ја земете за жена и покрај тоа што нема љубов...би се одлучиле на таков живот...брак само заради детето...
Ајде образложете што би направиле во двата случаи...да видиме што машки сте
~The Vampire~- Администратор
-
Расположение :
Треснал Глупости : 1353
Поени : 75
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 35
Се наоѓам : Некаде помеѓу земја и небо
Ден на регистрирање : 2008-02-14
Re: Несакана бременост! што сега??
не викаат за џабе пет минути слатко цел живот татко, значи пред да дојде до тоа треба да се размислува,зашо коа ќе дојде касно еееее
Jimmy- Пензионер
-
Треснал Глупости : 660
Поени : 0
Поминат рок на траење : 38
Се наоѓам : у кабинет
Ден на регистрирање : 2007-05-19
Jimmy напиша:не викаат за џабе пет минути слатко цел живот татко, значи пред да дојде до тоа треба да се размислува,зашо коа ќе дојде касно еееее
Ам ако дојде еве пример....тогаш што ќе направиш бате?
~The Vampire~- Администратор
-
Расположение :
Треснал Глупости : 1353
Поени : 75
Се наоѓам : Некаде помеѓу земја и небо
Ден на регистрирање : 2008-02-14
абе ако размислуваш со главата со која што треба да размислуваш нема да дојде
Jimmy- Пензионер
-
Треснал Глупости : 660
Се наоѓам : у кабинет
Ден на регистрирање : 2007-05-19
Презервативи дечки само тоа,
ту ту не дај господе да ми се деси нешо такво сега :laugh:
Не сум размислувал на вакво нешо
Ако дојде: Ќе прашвиме дали е машко или женско и нормално дали е твое :laugh:
ту ту не дај господе да ми се деси нешо такво сега :laugh:
Не сум размислувал на вакво нешо
Ако дојде: Ќе прашвиме дали е машко или женско и нормално дали е твое :laugh:
Jas mislam deka treba da si ja prezeme odgovornosta.
The*Goddess- Доцент
-
Расположение :
Треснал Глупости : 112
Се наоѓам : Struga
Ден на регистрирање : 2008-02-17
Постојат повеке околности за таа работа.Како прво кој и да е ќе се исплаши уште од самиот почеток. Како второ ако уопште не било у план таква работа( не сте разговарале за тоа) веќе има проблем. Во секој случај ако девојката е таа што ја сакам и би се запрашал дали е таа девојката со која сакам да остарам ако да зошто да не брак и чао пријатно. Секогаш треба да се размисли убаво за таа работа пред да се донесе било каква одлука, сепак во прашање е човички живот и мислам дека ја па и не сум тој кој одредува за неговата судбина...И ама се внесов ај чао
Vase- Најфорумче манијак
-
Расположение :
Треснал Глупости : 493
Поени : 3
Репутација : 3
Поминат рок на траење : 37
Се наоѓам : vo mestopolozba
Ден на регистрирање : 2007-11-17
не знам би реагирал и на двата начина само важно е 'целта да ги оправдува средствата' односно зависи што сум планирал во животов не би брзал со брак баш секогаш
1MM0rtalis- VIP
-
Треснал Глупости : 730
Поминат рок на траење : 36
Се наоѓам : UNDERWORLD
Ден на регистрирање : 2007-06-25
Zavisi, ako e so nekoja sto ja sakam pa svadba
A ako e so nekoja sto bilo samo onaka, togas ne bi se zenil so nea ama bi go gledal deteto. Abortus nikako!
A ako e so nekoja sto bilo samo onaka, togas ne bi se zenil so nea ama bi go gledal deteto. Abortus nikako!
Da napravis dete e sveta rabota!Abortusot e ubistvo!
Nema sansi da sum ubiec.Sto znaci ako ja sakam zenskata normalno ke mi bide i zena,ako ne ja sakam,togas alimentacija.
Mi se slucile kiksovi da imam seks bez kondom,ama se svestiv,i mislam deka nema da ja napravam istata greska.Ako e bez kondom,mora da ima kontracepcija.Se drugo e glupava postapka.
Nema sansi da sum ubiec.Sto znaci ako ja sakam zenskata normalno ke mi bide i zena,ako ne ja sakam,togas alimentacija.
Mi se slucile kiksovi da imam seks bez kondom,ama se svestiv,i mislam deka nema da ja napravam istata greska.Ako e bez kondom,mora da ima kontracepcija.Se drugo e glupava postapka.
HalfGrown_IDIOT- Најjакиот
-
Расположение :
Треснал Глупости : 347
Поени : 3
Репутација : 3
Ден на регистрирање : 2007-06-03
Epa sega ...........CORBA !!!
Maxxis- Асистент
-
Расположение :
Треснал Глупости : 70
Поминат рок на траење : 32
Се наоѓам : Underground
Ден на регистрирање : 2007-07-25
ито цорба шо бе лом
1MM0rtalis- VIP
-
Треснал Глупости : 730
Се наоѓам : UNDERWORLD
Ден на регистрирање : 2007-06-25
Ако се десит то (недај Дики) одма се консултирам со доктор (значит некој кој ми е близок), и купвам апчиња или шо било за да не станам татко на млади години, ама зато постоет кондоми.
SteelTemplar- Jehovah
-
Расположение :
Треснал Глупости : 425
Ден на регистрирање : 2007-06-28
SteelTemplar напиша:Ако се десит то (недај Дики) одма се консултирам со доктор (значит некој кој ми е близок), и купвам апчиња или шо било за да не станам татко на млади години, ама зато постоет кондоми.
Ae da postojat sekakvi sredstva za zastita no nekogas i ne se dovolni za da zastitat od nesakana bremenost i razli4ni prenoslivi bolesti
PsyTrip- Професор
-
Треснал Глупости : 347
Ден на регистрирање : 2007-05-27
Страшна работа у пм. Сега имас неколку опции:
1.Да си станеш татко - да напрајш една журка да се натрескаме.
2.Да се прајш на удрен и да не признаваш.
3.Да ја турниш по скали и да и притоа да речиш извин не сакав и после да плачиш како луд по бебето.
има и други опции кои сега нема да ги обработам
3.Да ја турниш по скали и да и притоа да речиш извин не сакав и после да плачиш како луд по бебето.
Soldier of fortune напиша:Страшна работа у пм. Сега имас неколку опции:
хаха и јас сум за ова :laugh:
А Стил Темплар Апчињата што ги бараш се викаат "Get it off me"....
Многу пати сум се фатила као размишљам на таа тема,и најискрено никогаш не сум се плашела од бременост туку повеќе од болести шо доаѓаат од истата акција, и затоа се користи презерватив, е сеа доколку дое до такво нешто пу пу недај боже (барем сеа за сеа) си имам еден став- колку и да ми е совршена врската со дечкото, барем во наредниве 3-4 години, ќе го абортирам, не ги разбирам луѓето што се против тоа, да се разбреме -доколку не го абортирам ќе уништам неколку животи-мојот,на дечкоми,на детето и на околните фамилии бидејќи никој не е спремен да одгледа детенце на 21 година, дури ни јас што имам помало братче кое претежно сестрами и јас го пораснавме, тоа ми е некако единствено решение...барем сеа за сеа ко шо реков.. :taketemp:
Последната промена е направена од mary_jane на Пет Мар 07 2008, 12:10. Мислењето е променето 1 пати
mary_jane- Модератор
-
Треснал Глупости : 33
Се наоѓам : Skopje
Ден на регистрирање : 2007-12-02
брак, абортус, мислам дека за ова сепак се потребни двајцата (освен ако таткото е noob)
претпазливост
претпазливост
Александар- Македонија
- Расположение :
Треснал Глупости : 664
Поени : 12
Ден на регистрирање : 2007-06-03
Ако не сакате да го уништите својот живот,животот на својот дечко како и животот на своите блиски треба повеќе да внимавате.Јас абортусот не го признавам како решение за својата невнимателност,зашто тогаш убивате едно мало суштество,нешто свое,нешто најмило,па незнам како можат некои да абортираат,како собираат храброст за тоа.Мене ако ми се случи тоа некогаш ќе си ги сносам последиците за својата невнимателност,а другите околу мене ако навистина ме сакаат ќе го прифатат тоа.
kate- Доцент
-
Треснал Глупости : 148
Поминат рок на траење : 33
Се наоѓам : struga
Ден на регистрирање : 2008-09-15
ако саката бришетего постов амаАлександар напиша: (освен ако таткото е noob)
ова морам да го издвојам хахах... неможев 5 мин да се смирам од смеење ...
за да не дојде до нешто такво треба голема внимателност...но понекогаш колку и да се внимава може да дојде до тоа...во тој случај двата партнери треба да си решат што ќе прават...абортусот е болна работаи остава последици
GirlBT- Студент
-
Треснал Глупости : 41
Се наоѓам : earth
Ден на регистрирање : 2008-09-09
ТЕШКО ПРАШАЊЕ.... НО КОГА БИ СЕ СЛУЧИЛО ТАКВО НЕШТО.... НЕЗНАМ ШТО ДА КАЖАМ ДА СМЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ, АБОРТУС НЕ ДОАЃА ПРЕДВИД ЖАЛНО Е НЕЛИ?
Frento- Почетник
-
Расположение :
Треснал Глупости : 7
Поени : 10
Се наоѓам : Skopje/ Butel I
Ден на регистрирање : 2009-05-29
Јас ќе си бидам кул и онака сакам деца да умам, упс ДЕТЕ а ако се деца по можност БЛИЗНАЦИ и нишо поише, али во моментов ич неќам пошо нема да ми стигнат пари. Затоа во новчаникот си носам 2 кондоми стално да ме потсеќаат дека ако не го изваам кондомот, ќе ги вадам непрекинато сите пари од него (Бременост,тестови,лекување,пораѓање,детски бебеши пљачки срања,нега за жената,нега за детето,и јас со куро враце)
Забораев да кажам...
Заедничко меѓу ИЗГОРЕН ЛЕБ, ТРУДНА ЖЕНА И УДАВЕН ЧОВЕК Е ?
-ДОЦНА ИЗВАДЕН...
Забораев да кажам...
Заедничко меѓу ИЗГОРЕН ЛЕБ, ТРУДНА ЖЕНА И УДАВЕН ЧОВЕК Е ?
-ДОЦНА ИЗВАДЕН...
Divine`God- Администратор
-
Расположение :
Треснал Глупости : 20
Поени : 22
Се наоѓам : У пичку матер,па лево
Ден на регистрирање : 2009-06-22
:: Живот :: Љубов и Секс
Страна 1 of 1