Сакам пирс!?
+6
Just*a*Girl
borisd
MaX
Goran - Gogo
Jimmy
~The Vampire~
10 posters
:: Живот :: Општи муабети
Страна 1 of 2
Страна 1 of 2 • 1, 2
Сакам пирс!?
Колку ги сакате пирсевите? Дали имате или сте размислиле некогаш да ставите? Ако да, каде? Споделте некои ваши искуства....
Јас имам на веѓа и ептен ми е кул, а сакам да ставам и на јазик...и дефинитивно тука е финиш!
За пирсот... После 2 часа пирсот ке се засуши од маста и со антибиотски сапун исчистете го најпрвин местото.Убаво намачкајте го со Betadine 10% раствор за дезинфекција. Потоа со Gentamicin го мачкате на секои 3- часа дневно 20 дена, Задолжителна е хигиената како и претпазливоста околу местото во спротивно е можно да се удрите или закачите па да се појават гнојови. Не смеете да го вадите пирсот за време на заздравувањето(додека да не се оцели дупчето) и секако да не се бањате во нечиста вода. Исто како и кај тетоважите не е препорачлив летниот период бидејки се можни повеќе алергии и инфекции.
За пирсовите во устата се користи исклучиво Betadine но со раствор за уста и грло во период од 20 дена.За побрзо зараснување , чистете го (плакнете го) пирсот секои 2 до 3 часа дневно и посебно внимавејте на хигиената на забите ,при што во спротивно можни се сериозни заболувања.
и најважно најпогоден период за пирсинг е после 16 год бидејќи дотогаш телото сеуште расте!
Друго битно е при првото пирсање накитот да е титаниум за да не дојде до инфекции,или алергии!!
Ако имате прашања...питајте...
Јас имам на веѓа и ептен ми е кул, а сакам да ставам и на јазик...и дефинитивно тука е финиш!
За пирсот... После 2 часа пирсот ке се засуши од маста и со антибиотски сапун исчистете го најпрвин местото.Убаво намачкајте го со Betadine 10% раствор за дезинфекција. Потоа со Gentamicin го мачкате на секои 3- часа дневно 20 дена, Задолжителна е хигиената како и претпазливоста околу местото во спротивно е можно да се удрите или закачите па да се појават гнојови. Не смеете да го вадите пирсот за време на заздравувањето(додека да не се оцели дупчето) и секако да не се бањате во нечиста вода. Исто како и кај тетоважите не е препорачлив летниот период бидејки се можни повеќе алергии и инфекции.
За пирсовите во устата се користи исклучиво Betadine но со раствор за уста и грло во период од 20 дена.За побрзо зараснување , чистете го (плакнете го) пирсот секои 2 до 3 часа дневно и посебно внимавејте на хигиената на забите ,при што во спротивно можни се сериозни заболувања.
и најважно најпогоден период за пирсинг е после 16 год бидејќи дотогаш телото сеуште расте!
Друго битно е при првото пирсање накитот да е титаниум за да не дојде до инфекции,или алергии!!
Ако имате прашања...питајте...
~The Vampire~- Администратор
-
Расположение :
Треснал Глупости : 1353
Поени : 75
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 35
Се наоѓам : Некаде помеѓу земја и небо
Ден на регистрирање : 2008-02-14
Re: Сакам пирс!?
јас ставам готово на веѓа од коа планирам леле
Jimmy- Пензионер
-
Треснал Глупости : 660
Поени : 0
Поминат рок на траење : 38
Се наоѓам : у кабинет
Ден на регистрирање : 2007-05-19
Абе море каква веѓа не те личи на годините, а нели преседник си па не ја бива преседник со веѓа. Нема озбилност :ljolj:
Goran - Gogo- Доцент
-
Расположение :
Треснал Глупости : 151
Поени : 3
Репутација : 3
Поминат рок на траење : 37
Се наоѓам : MK
Ден на регистрирање : 2007-06-02
Јас ставив пирс под бузата(усната) и го носев 6 месеци некаде.
Имав доста мака искрено многу нега бара со Јод мачкање и си ги турив забиве:laugh:
Криво ми е што не ставив на јазикот ама се премислив во последен миг
и ставив под буза(усна).
Имав доста мака искрено многу нега бара со Јод мачкање и си ги турив забиве:laugh:
Криво ми е што не ставив на јазикот ама се премислив во последен миг
и ставив под буза(усна).
Jas sakam da stavam na vegja ama ne mozam da se razberam so moite od doma. Epa Vampirke kazuvaj sto da pravam :D:D:D:D hahahahahahah
se zezam
Koga ke mi duvne ke si stavam i ke im se pojavam takov doma i ke gi gledam moite doma kaj sto se onestvesuvaat ili ne?
se zezam
Koga ke mi duvne ke si stavam i ke im se pojavam takov doma i ke gi gledam moite doma kaj sto se onestvesuvaat ili ne?
Не сум ставила досега ниту пак сакам да ставам понатаму...
Just*a*Girl- Професор
-
Треснал Глупости : 377
Поминат рок на траење : 31
Се наоѓам : Tamu nekade
Ден на регистрирање : 2008-02-16
borisd напиша:Jas sakam da stavam na vegja ama ne mozam da se razberam so moite od doma. Epa Vampirke kazuvaj sto da pravam :D:D:D:D hahahahahahah
se zezam
хехе...Јас изгубив една година во молење, ама упорна си сум и добив тоа што си сакав...
Ако не си тип од молење и убедување, голем си си, стајси пирс, и ќе мора да се помират со судбината! На почеток можно е да ти се лутат ама потоа не ни ќе го запримеќаат! На пример мама се тури од вриштење( јас си добив дозвола од тато а тој е шеф) баба ми па ко ме виде почна да плаче сум ја срамела фамилијата со железото на мене :laugh: Сега па никому ништо!
ќе издржиш 2-3 дена викања, после ок е
-
Расположение :
Ја имав пирс на брада и го носев дури една недела и еднаш ми се извади пошто ми беше стаен на криво и го баталив а башка татко ми ми рече:"Шо си стаил тоа пирсот ко педерине" и пошто толку силно ме трогна го извадив :laugh:
Vase- Најфорумче манијак
-
Расположение :
Треснал Глупости : 493
Се наоѓам : vo mestopolozba
Ден на регистрирање : 2007-11-17
А за оние шо сакат да стават не боли нешто многу ке помине одма али у секој случај е гадно.А башка и шо ке ви е пирс коа им пројде модата
Vase- Најфорумче манијак
-
Расположение :
Vase напиша:А за оние шо сакат да стават не боли нешто многу ке помине одма али у секој случај е гадно.А башка и шо ке ви е пирс коа им пројде модата
Значи ставаме пирс од мода? Е најмногу од се ја мразам таа мода!! Демек ајде се носи црвена боја сите во црвено низ град ко со униформи, сите во лилаво сега...абе ајде глупости,...па и за пирсот....пирсот и тетоважата не се мода!! ја ставаат кој сака..оние кои ги обожаваат тие ствари а не само бапни пирс или тетоважа зошто ајде некоја мода се води а не ми се свиѓа...НЕ!.. кул е, интересно е, убаво изгледа ако не е претерано! а мода не мешај со пирс!
-
Расположение :
~The Vampire~ напиша:Vase напиша:А за оние шо сакат да стават не боли нешто многу ке помине одма али у секој случај е гадно.А башка и шо ке ви е пирс коа им пројде модата
Значи ставаме пирс од мода? Е најмногу од се ја мразам таа мода!! Демек ајде се носи црвена боја сите во црвено низ град ко со униформи, сите во лилаво сега...абе ајде глупости,...па и за пирсот....пирсот и тетоважата не се мода!! ја ставаат кој сака..оние кои ги обожаваат тие ствари а не само бапни пирс или тетоважа зошто ајде некоја мода се води а не ми се свиѓа...НЕ!.. кул е, интересно е, убаво изгледа ако не е претерано! а мода не мешај со пирс!
Не мешам ја мода со пирс пирсот е окарактеризиран како моден додаток.Само знам дека денес многу ретко некој носи пирс, сите имаа канали незнам пирсови ваму таму и ги испоизвадија, а ја не реков да не стави некој ако му е мерак зочто да не, реков само дека им пројде модата
Vase- Најфорумче манијак
-
Расположение :
ретко има некој што носи пирс?? и донт тинк соу!
-
Расположение :
искрено не би ставил пирс,а не ни сакам,иначе се слагам со вампирка.Што ви е бе луѓе мода не мода ќе се носам како сакам,како се цувствувам удобно,а не шти ќе ми наложи некој педер од франција или италија или кој и да е стилист и нормално ќе редам на моево тело што сакам.
а за тоа " ја срамис фамилијава со железо натебе ме изнасмеа".да можев може ќе ставе пирс ама таков ми е спортот така да мн. ми е ризично.Со викас мах да ставам?
а за тоа " ја срамис фамилијава со железо натебе ме изнасмеа".да можев може ќе ставе пирс ама таков ми е спортот така да мн. ми е ризично.Со викас мах да ставам?
1MM0rtalis- VIP
-
Треснал Глупости : 730
Поминат рок на траење : 36
Се наоѓам : UNDERWORLD
Ден на регистрирање : 2007-06-25
1MM0rtalis напиша:искрено не би ставил пирс,а не ни сакам,иначе се слагам со вампирка.Што ви е бе луѓе мода не мода ќе се носам како сакам,како се цувствувам удобно,а не шти ќе ми наложи некој педер од франција или италија или кој и да е стилист и нормално ќе редам на моево тело што сакам.
Шо ме мешаш мене сега не ми е јасно????
????????????????????????????????????????????????
1MM0rtalis- VIP
-
Треснал Глупости : 730
Поминат рок на траење : 36
Се наоѓам : UNDERWORLD
Ден на регистрирање : 2007-06-25
дај воздражете се од вакви постој прашалници само...!1MM0rtalis напиша:????????????????????????????????????????????????
-
Расположение :
~The Vampire~ напиша:дај воздражете се од вакви постој прашалници само...!1MM0rtalis напиша:????????????????????????????????????????????????
:thumbup1: :thumbup1: :thumbup1: Може вакви прашања и по приватни пораки да се прашаат
1MM0rtalis напиша:искрено не би ставил пирс,а не ни сакам,иначе се слагам со вампирка.Што ви е бе луѓе мода не мода ќе се носам како сакам,како се цувствувам удобно,а не шти ќе ми наложи некој педер од франција или италија или кој и да е стилист и нормално ќе редам на моево тело што сакам.
На ова мислев...
Kosta напиша:~The Vampire~ напиша:дај воздражете се од вакви постој прашалници само...!1MM0rtalis напиша:????????????????????????????????????????????????
:thumbup1: :thumbup1: :thumbup1: Може вакви прашања и по приватни пораки да се прашаат
Коста да во право си ????????????????????????????????? овие и нив слични прашања обавезно по ПП :ljolj: :ljolj: :ljolj:
Jimmy- Пензионер
-
Треснал Глупости : 660
Поминат рок на траење : 38
Се наоѓам : у кабинет
Ден на регистрирање : 2007-05-19
Јас имам пирс на јазик веке 3 год. и многу си го сакам- нема вадење за брзо, а порано имав на папук ама го извадив.
jelena- Пуфла
-
Расположение :
Треснал Глупости : 1969
Поени : 192
Репутација : 5
Се наоѓам : Into the Wild...
Ден на регистрирање : 2007-08-22
Поткожен пирсинг (најнов светски тренд)... бљак мене ми е одвратно
jelena- Пуфла