Олимпијадата само сон...
4 posters
:: Спорт :: Останати спортови
Страна 1 of 1
Олимпијадата само сон...
Заврши сонот за 1/4 финале на Светското првенство.Најблиску до пласман меѓу осумте најдобри бевме во желбите.Во можностите, бевме многу далеку.Русија,Франција и Ангола недвосмислено ни го покажаа нашето место во ракометната хиерархија.
ЉУБОМИР САВЕВСКИ
Ова е реалноста
По новиот пораз, нашиот селектор Љубомир Савевски разочарано коментираше за она што се виде на теренот.
"За жал, ова е реалноста. Ние денеска се судривме со вистината и колку и да изгледа болно, мораме тоа да го прифатиме така како што е. Нивните играчи се подготвени, технички не се веќе 'недораснати' и постигнуваат резултати.
Ние со таа база која ја имавме и со 14-те одржани тренинзи стигнавме до едно ниво и натаму не е тешко туку е невозможно да се мине. Нашите играчи се готови, немаат сила. Тоа што го одработивме можеше да не одржи во живот три-четири дена. Играме еден период и по тоа доаѓа до пад, ни прават 3-4 гола разлика. Немаме сила да се вратиме во игра, уште една таква серија и тука е крајот, заврши натпреварот.
Но, добро, можеби од друга страна вака е и подобро. Точно ќе знаеме каде сме и дека мораме да менуваме ако сакаме да одиме напред", рече Савевски.
ЉУБОМИР САВЕВСКИ
Ова е реалноста
По новиот пораз, нашиот селектор Љубомир Савевски разочарано коментираше за она што се виде на теренот.
"За жал, ова е реалноста. Ние денеска се судривме со вистината и колку и да изгледа болно, мораме тоа да го прифатиме така како што е. Нивните играчи се подготвени, технички не се веќе 'недораснати' и постигнуваат резултати.
Ние со таа база која ја имавме и со 14-те одржани тренинзи стигнавме до едно ниво и натаму не е тешко туку е невозможно да се мине. Нашите играчи се готови, немаат сила. Тоа што го одработивме можеше да не одржи во живот три-четири дена. Играме еден период и по тоа доаѓа до пад, ни прават 3-4 гола разлика. Немаме сила да се вратиме во игра, уште една таква серија и тука е крајот, заврши натпреварот.
Но, добро, можеби од друга страна вака е и подобро. Точно ќе знаеме каде сме и дека мораме да менуваме ако сакаме да одиме напред", рече Савевски.
HalfGrown_IDIOT- Најjакиот
-
Расположение :
Треснал Глупости : 347
Поени : 3
Репутација : 3
Поминат рок на траење : 37
Се наоѓам : Struga
Ден на регистрирање : 2007-06-03
Re: Олимпијадата само сон...
Незнам дали го гледаше последниов меч со Хрватска, кога им дадовме гол во последната секунда и натправарот заврши нерешено (29:29 мислам беше), и која радост настана на клупата,тоа скокање , како златен медал да сме освоиле. Мизерија
Не годинава шо си бевме слаби си бевме ама и тренерот кој е на клупа немал ни
еден контрлен натпревар со селекцијата.Не ја има проучено екипата како што
треба.
Јас се тешам дека ова било работата за вас не знам :D
еден контрлен натпревар со селекцијата.Не ја има проучено екипата како што
треба.
Јас се тешам дека ова било работата за вас не знам :D
a mislis na Savevski ili...
-
Расположение :
Ахх незнам како се вика на кафе муабет го слушнав ова дека овај сегашниов
селектор немал ни еден контролен меч.
селектор немал ни еден контролен меч.
da,nemal!Mislam zasluzuva da mu se dade pogolema sansa!Plus to go vladeel francuskiov,site go sakale vo fFrancija:)!
-
Расположение :
Koste ne e bas mizerija da se bide 12-ta svetska reprezentacija!
-
Расположение :
Не реков за тоа мизерија , реков за тоа што се радвеме за првиот нерешен резултат после 3 порази
Sepak ne e loso!
Tocno ne e nekoj uspeh,mozat tie i podobro!
Tocno ne e nekoj uspeh,mozat tie i podobro!
-
Расположение :
Savevski e mnogu dobar trener, ne go kritikuvajte, a sto nemase nitu eden kontrolen natprevar nemase ke dojde i negovoto so kometal, se nadevam deka ke stignat daleku drugata sezona...
:: Спорт :: Останати спортови
Страна 1 of 1