Филмови кои ви ги препорачуваме
+19
ZokiPoki
stole
PEPE
_EAX
Jimmy
Caihlem
PapuCar
cojo
1MM0rtalis
composer_s
MaX
bonte
Vlado-Tornado
NIN
borisd
Александар
Ivcak
Kosta
PsyTrip
23 posters
:: Забава и култура :: Филм
Страна 2 of 6
Страна 2 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Филмови кои ви ги препорачуваме
OK filmce sto mora da go gledate "Fracture"
ili dosta brzo i interesno filmce "88 minuti"
(nekoj pls sredi go ova so tekstots)
ili dosta brzo i interesno filmce "88 minuti"
(nekoj pls sredi go ova so tekstots)
Александар- Македонија
- Расположение :
Треснал Глупости : 664
Поени : 12
Репутација : 0
Ден на регистрирање : 2007-06-03
"Clockwork Orange" е навистина посебен филм, многу напреден за времето во кое е снимен, полн е со болни ситуации и е тотално "избеган" шаблон од типичниот Холивуд. Му го препорачувам на секој кој сака различни филмови од она што се гледа во поново време, ама мора да знаете дека е преполн со бизарни и грозни работи.
Сепак, никогаш не сфатив што е поентата со насловот на филмот, и што би значел тој на македонски ?
Сепак, никогаш не сфатив што е поентата со насловот на филмот, и што би значел тој на македонски ?
Vlado-Tornado- Администратор
-
Треснал Глупости : 297
Поени : 10
Поминат рок на траење : 38
Ден на регистрирање : 2007-05-16
Па нешто поврзано со саат и портокал :D
PsyTrip- Професор
-
Треснал Глупости : 347
Поени : 0
Поминат рок на траење : 35
Ден на регистрирање : 2007-05-27
Па како што можеме да забележиме погоре еден се намачи да ви напише и превод на филмот, а и негова препорака, арно ама ...Vlado-Tornado напиша:"Clockwork Orange" е навистина посебен филм, многу напреден за времето во кое е снимен, полн е со болни ситуации и е тотално "избеган" шаблон од типичниот Холивуд. Му го препорачувам на секој кој сака различни филмови од она што се гледа во поново време, ама мора да знаете дека е преполн со бизарни и грозни работи.
ПА ВИДИ ГОРЕ МАХ ШТО ТИ ИМА НАПИШАНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.imdb.com/title/tt0374900/awards
Ова ви е за да не зборвите многу против Napoleon Dynamite, 10 награди и 18 номинации. Па сега вие видете!!!!!
Ова ви е за да не зборвите многу против Napoleon Dynamite, 10 награди и 18 номинации. Па сега вие видете!!!!!
Zer0_CooL напиша:Па како што можеме да забележиме погоре еден се намачи да ви напише и превод на филмот, а и негова препорака, арно ама ...Vlado-Tornado напиша:"Clockwork Orange" е навистина посебен филм, многу напреден за времето во кое е снимен, полн е со болни ситуации и е тотално "избеган" шаблон од типичниот Холивуд. Му го препорачувам на секој кој сака различни филмови од она што се гледа во поново време, ама мора да знаете дека е преполн со бизарни и грозни работи.
i edna golema blagodarnost do tebe Boris
ама има и од MTV и од упте нешоMaX напиша:Zer0_CooL напиша:http://www.imdb.com/title/tt0374900/awards
Abe ama ovie nagradi se nesto kako "Zlatna Malina" taka
Гледајте го Спиедермен 3 мн е топ
PsyTrip- Професор
-
Треснал Глупости : 347
Поминат рок на траење : 35
Ден на регистрирање : 2007-05-27
Zer0_CooL напиша:Па како што можеме да забележиме погоре еден се намачи да ви напише и превод на филмот, а и негова препорака, арно ама ...Vlado-Tornado напиша:"Clockwork Orange" е навистина посебен филм, многу напреден за времето во кое е снимен, полн е со болни ситуации и е тотално "избеган" шаблон од типичниот Холивуд. Му го препорачувам на секој кој сака различни филмови од она што се гледа во поново време, ама мора да знаете дека е преполн со бизарни и грозни работи.
АКО ТИ УБАВО СИ ПОГЛЕДНАЛ, МАX БАРАШЕ ДА МУ КАЖЕ НЕКОЈ ШТО МИСЛИ ЗА ФИЛМОТ КОЈ ТОЈ ГО ПРЕПОРАЧА, А ЈАС ФИНО МУ НАПИШАВ ШТО МИСЛАМ.
ПА „Паклена Помаранѓа“ МЕНЕ БАШ НЕ МИ ЗВУЧИ МНОГУ МАКЕДОНСКИ, ПОВЕЌЕ МИ ЛИЧИ НА СРПСКИ, А ЗБОРОТ Clockwork ПРОЧИТАЈ СИ ШТО ЗНАЧИ:
any mechanism of geared wheels that is driven by a coiled spring; resembles the works of a mechanical clock
wordnet.princeton.edu/perl/webwn
In mechanical engineering, a clockwork is either a lightweight mechanical linkage, especially one involving multiple axles, or a complete mechanical device whose functioning relies on internal clockwork (in the preceding sense), especially where muscular effort is the sole source of operating power.
en.wikipedia.org/wiki/Clockwork
-
a ти ова го бараше шо значи на wikipedia? љољ љољ љољ љољ љољ
а вие скопјаните иначе како викате за портокали? а и како зборувате? повеке мене вашиот дијалект ми личи на српски, а му се буниш за само еден збор!
и види си за наполеон дајнамајт шо награди има земано, има и номинација за греми
а вие скопјаните иначе како викате за портокали? а и како зборувате? повеке мене вашиот дијалект ми личи на српски, а му се буниш за само еден збор!
и види си за наполеон дајнамајт шо награди има земано, има и номинација за греми
Ау одма почна со тоа Скопје ... Скопјаните... ај ве молам баталете,
не беше муабетот за „помаранѓа“ туку за „паклена“, бидејќи „паклена“ на македонски му доаѓа „пеколна“. И конечната поента на муабетот е, што има врска насловот со филмот ?
не беше муабетот за „помаранѓа“ туку за „паклена“, бидејќи „паклена“ на македонски му доаѓа „пеколна“. И конечната поента на муабетот е, што има врска насловот со филмот ?
-
Napoleon Dynamite може и Оскар да освои, но пак ќе си остане идиотштина од филм
-
Туку, знае ли некој добар не-американски филм ?
-
Кој ви е најдобар македонски филм ? Ви се допаѓаат ли македонските филмови ?
Мене лично темите на нашите филмови ми се едно те исто ... во различно пакување
Мене лично темите на нашите филмови ми се едно те исто ... во различно пакување
-
Спушчете ја топката!!!!!!
Македонскиве филмови го прикажуваат животот во македонија, културата на македонија затоа се се така како што велич ти, убо шо не сме срби, зш само за војни ке праеја филмови нашиве и за дрога ке забораев, така да нашиве се далеку попаметни од србиве и сакаат да се пробиат и на светскиот пазар. Еден голем RESPECT за нашите!!!
Македонскиве филмови го прикажуваат животот во македонија, културата на македонија затоа се се така како што велич ти, убо шо не сме срби, зш само за војни ке праеја филмови нашиве и за дрога ке забораев, така да нашиве се далеку попаметни од србиве и сакаат да се пробиат и на светскиот пазар. Еден голем RESPECT за нашите!!!
Zer0_CooL напиша:Спушчете ја топката!!!!!!
Zer0 мислам дека таа серијата македонска со - Спушчете ја топката!!!!!! - е чиста копија на српската серија Kursadzije. (ако мислиме на истата)
не знам чива е ама јако е, ја на она ШТАБ го видов, то ми беше како вовед малце :D:D:D за да не е ударно онака :D:D ти теквит?
gledajte go UNDERWORLD ama kecot dvojkata ne go sakam mnogu a isto taka da vi go preporacam Bourn's Identity nema da zazalite jako filmce cak ima i vtor del a ne mozam da docekam do avgust za tret lol,plus i Ocean's 13 ne e los
1MM0rtalis- VIP
-
Треснал Глупости : 730
Поминат рок на траење : 36
Се наоѓам : UNDERWORLD
Ден на регистрирање : 2007-06-25
Bi vi go preporacal Perfume : Story of a Murderrer da go gledate, filmot e ne znam, a ako ste vo moznost da ja procitate knigata uste poarno ke e.
lele moram da vi preporacam eden film, dali ste go gledale Transormers? gledajte go se raboti za ... Vlado ke vi kazi za sto se raboti, toj ima takov avatar. inace filmot e ludnica!!!!!!!
аман бе брат се се ама кај го гледасе трансформерс не ми е јасно
мислам на 4 јули излегува едвај чекам да излезит али да трајлерите се лудница.Иначе за книгат и филмот за Парфем тотално се слагам нема со закон се
мислам на 4 јули излегува едвај чекам да излезит али да трајлерите се лудница.Иначе за книгат и филмот за Парфем тотално се слагам нема со закон се
1MM0rtalis- VIP
-
Треснал Глупости : 730
Поминат рок на траење : 36
Се наоѓам : UNDERWORLD
Ден на регистрирање : 2007-06-25
Абе најдобар филм на сите времиња е Рамбо.Подобра пародија немам во живот гледано.Пробвеле акција да направат ама тоа е испаднало комедија.
Страна 2 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
:: Забава и култура :: Филм
Страна 2 of 6