Ќе дозволи ли Србија, Косово да добие независност ?
+3
Jimmy
bonte
Kosta
7 posters
Страна 1 of 1
Ќе дозволи ли Србија, Косово да добие независност ?
Прво да нагласам дека независноста не зависи од Србија самo, има една Америка што многу прави проблеми.
Во последно време настанува се повеќе тензија околу прашањето за независнот на Косово !!! Што мислите ќе им дадат ли србиве независнот. Сега последно со им понуди Србија на Косово беше дека може да настапува независно на спортспи натпревари, да има своја економија итн, ама Косово не се согласи со тоа. Сакаат тотална независнот. Се засили и военото присуство во Косово. Може ли повторно да се случи воена криза, а од тоа Македонија повторно да си има последици ?
:najforumce:
Во последно време настанува се повеќе тензија околу прашањето за независнот на Косово !!! Што мислите ќе им дадат ли србиве независнот. Сега последно со им понуди Србија на Косово беше дека може да настапува независно на спортспи натпревари, да има своја економија итн, ама Косово не се согласи со тоа. Сакаат тотална независнот. Се засили и военото присуство во Косово. Може ли повторно да се случи воена криза, а од тоа Македонија повторно да си има последици ?
:najforumce:
Re: Ќе дозволи ли Србија, Косово да добие независност ?
Kako i sto naglasi toa ne zavisi od srbija... jas mislam ako srbija se protivi na odlukite moze
da nestane konflikt t.e. da e poloso za balkanot.
A kosovo dali porano ili pokasno mislam deka ce dobie nezavisnost... a vo slucaj na konflikt makedonia nema da bide pod opasnost (barem taka se tesam )
da nestane konflikt t.e. da e poloso za balkanot.
A kosovo dali porano ili pokasno mislam deka ce dobie nezavisnost... a vo slucaj na konflikt makedonia nema da bide pod opasnost (barem taka se tesam )
србите нема така лесно да се откажат од Косово како што мислат американците ипак ќе биде весело викендов што следува.некаде читав дека српската војска веќе добила наредба за мобилизиција и регрутација, ќе прогласуваат вондредна состојба
Jimmy- Пензионер
-
Треснал Глупости : 660
Поени : 0
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 38
Се наоѓам : у кабинет
Ден на регистрирање : 2007-05-19
Ne znam dali nekoj ja gledase emisijata "Vo centar" na kanal 5 televizija pod naslov-"Dali makedoncite i albancite mozat da ziveat zaedno.Dali Makedonija odi kon federalizacija?!"
Ako ja gledavte mnogu dobro ke svatite deka toa e vistinata.Makedonija teznee kon federalizacija,a nasata ni mila Struga ke trpi...
Koj ne mi veruva ke se uveri za 10 godini.Ama ako,kako i sekogas nie makedoncite ke gi svitkame opasite,ke prodademe imotite od Struga za edno ebano stance vo Skopje...i taka se ke si pomine bez posledici.
Se razbira za takvite koi ke ostanat,kako mene na pr. ke im bide epten tesko.Togas ke bideme malcinstvo nasproti albanskoto mnozinstvo,zamislete vo nezavisna Republika Makedonija(barem mislam deka taka ke se vika za 10-tina godini .Pa sega razmislete:Dali Makedonija ke ja zagubi zapadna Makedonija,pola Skopje...ili pak ne sum vo pravo jas ili mnogu koi ja gledale emisijata,tuku e vo pravo kolumnistot(albanec i intelektualec) koj se javuva vo "vo centar" i veli-"Vie makedoncite zvakate mnogu mastiki a nemate leb da zvakate",sto pak znaci spored nego deka nie ne mozeme da ziveeme so albancite,deka tie ne ni mislat loso i sl. takvi sranja...
Sto i da bide,ke doznaeme naskoro,ne se sekirajte.Ama edno znam.So vakva pozicija Makedonija nema bleskava idnina.Nekoj ke rece,sudbina!Ama kako sto rekol nekoj pameten covek:"Sudbinata ni gi mesa kartite-nie igrame" seto ova ke zavisi od nas makedoncite...ako uste ne ima
Ako ja gledavte mnogu dobro ke svatite deka toa e vistinata.Makedonija teznee kon federalizacija,a nasata ni mila Struga ke trpi...
Koj ne mi veruva ke se uveri za 10 godini.Ama ako,kako i sekogas nie makedoncite ke gi svitkame opasite,ke prodademe imotite od Struga za edno ebano stance vo Skopje...i taka se ke si pomine bez posledici.
Se razbira za takvite koi ke ostanat,kako mene na pr. ke im bide epten tesko.Togas ke bideme malcinstvo nasproti albanskoto mnozinstvo,zamislete vo nezavisna Republika Makedonija(barem mislam deka taka ke se vika za 10-tina godini .Pa sega razmislete:Dali Makedonija ke ja zagubi zapadna Makedonija,pola Skopje...ili pak ne sum vo pravo jas ili mnogu koi ja gledale emisijata,tuku e vo pravo kolumnistot(albanec i intelektualec) koj se javuva vo "vo centar" i veli-"Vie makedoncite zvakate mnogu mastiki a nemate leb da zvakate",sto pak znaci spored nego deka nie ne mozeme da ziveeme so albancite,deka tie ne ni mislat loso i sl. takvi sranja...
Sto i da bide,ke doznaeme naskoro,ne se sekirajte.Ama edno znam.So vakva pozicija Makedonija nema bleskava idnina.Nekoj ke rece,sudbina!Ama kako sto rekol nekoj pameten covek:"Sudbinata ni gi mesa kartite-nie igrame" seto ova ke zavisi od nas makedoncite...ako uste ne ima
HalfGrown_IDIOT- Најjакиот
-
Расположение :
Треснал Глупости : 347
Поени : 3
Репутација : 3
Поминат рок на траење : 37
Се наоѓам : Struga
Ден на регистрирање : 2007-06-03
HalfGrown_IDIOT напиша:Ne znam dali nekoj ja gledase emisijata "Vo centar" na kanal 5 televizija pod naslov-"Dali makedoncite i albancite mozat da ziveat zaedno.Dali Makedonija odi kon federalizacija?!"
не го слушај Васко Ефтов кодош е
Jimmy- Пензионер
-
преседник напиша:HalfGrown_IDIOT напиша:Ne znam dali nekoj ja gledase emisijata "Vo centar" na kanal 5 televizija pod naslov-"Dali makedoncite i albancite mozat da ziveat zaedno.Dali Makedonija odi kon federalizacija?!"
не го слушај Васко Ефтов кодош е
Брат ја ценам што убаво ја образложи темата за федерализација на Македонија под силни импресии од емисијата на Васко ама темава сепак не е за Македонија туку за прашањето со Косово
Последната промена е направена од на Чет Фед 14 2008, 01:06. Мислењето е променето 1 пати
Vase- Најфорумче манијак
-
Расположение :
Треснал Глупости : 493
Се наоѓам : vo mestopolozba
Ден на регистрирање : 2007-11-17
Прашањето за осамостојување на Косово е сосема извесно дали овој дали следнот месец дали следната година Косово вака така ќе добие независност. А тоа дали Србија ќе дозволи независност малце не ми се верува. Ќе се противат ама на крај пак ќе го дадат Како прво моментално на никој не му е до војна бидејќи овде на балканов е буре барут и ако на србија пак и се деси војна нема да се опраи у следниве 100 години а башка европска унија ги залажува со стабилизација и асоцијација, земја членка па може да се случи да влезат у ЕУ и пред нас. А за кога ке се одлучува статусот и ако Косово добие независност сосема е сигурно дека ке има некои пиздарии. Слушав имало некоја паравојска на Цар Лазар спремна да дејствува ако Косово добие назависност и од друга страна УЧК ако Косово не добие назависност така да све е можно само нас да не не зафати надоле и сето тоа да се радикализира па после ке биде збогум балкане. А и Русиве мора да умешаат прсти у ова као да не биде еве сеа се противевме па нишо нема да напраиме. Како и да е наше е да чекаме да видиме што ке се случи. Се е тоа политика и најразлични прљави игри така да никогаш не се знае.
Vase- Најфорумче манијак
-
Расположение :
Треснал Глупости : 493
Се наоѓам : vo mestopolozba
Ден на регистрирање : 2007-11-17
Улични блокади кои ги организираат „нови лица“, израз за српските безбедносни служби, се поставени денеска во северниот дел на Косово, каде живеат Срби.
Блокадите, како што пренесуваат локалните медиуми, се поставени на раскрсниците во Митровица и на мостот преку реката Ибар, кој води до албанската страна.
Блокадите се во непосредна близина на француските мировни сили, област која претставува гранична линија меѓу Албанците и Србите на Косово.
„Сите ние сме српски полицајци, ако сакате тоа така да го формулирате“, изјавил учесник во блокадите, додавајќи дека „доколку Албанците сакаат да го завземат северно Косово, ние ќе се браниме“.
Портпаролот на ЕУФОР Дејвид Фидлер информира дека „ЕУФОР ја следи ситуацијата на Косово и е подготвен да реагира ако тоа биде потребно“.
Тој најави и зголемување на безбедносните сили доколку дојде до влошување на безбедносната ситуација во регионот
Блокадите, како што пренесуваат локалните медиуми, се поставени на раскрсниците во Митровица и на мостот преку реката Ибар, кој води до албанската страна.
Блокадите се во непосредна близина на француските мировни сили, област која претставува гранична линија меѓу Албанците и Србите на Косово.
„Сите ние сме српски полицајци, ако сакате тоа така да го формулирате“, изјавил учесник во блокадите, додавајќи дека „доколку Албанците сакаат да го завземат северно Косово, ние ќе се браниме“.
Портпаролот на ЕУФОР Дејвид Фидлер информира дека „ЕУФОР ја следи ситуацијата на Косово и е подготвен да реагира ако тоа биде потребно“.
Тој најави и зголемување на безбедносните сили доколку дојде до влошување на безбедносната ситуација во регионот
Jimmy- Пензионер
-
abe so E**m se.Ako bese prasanjeto za Kosovo bi trebalo da znaes Vase deka toa indirektno ne zasega i nas kako i celiot balkan.Rabotite se dosta suptilni i meguzavisni
-
Расположение :
Незнам ама ова независносва плаши многу, утре е денот
Генералот на руската војска, генерал Булајевски изјавил:
Генералот на руската војска, генерал Булајевски изјавил:
Дали се спремаат нови Балкански војни, конкретно ослободивање на Косово и Метохија од колонизација ?Србија све што треба да направи е да побара помош од Русија, и ќе ја добие во истиот момент (малце ова не ми се верува ). Русија ПРЕВЕНТИВНО ќе употреби вооружени снаги, вклучувајќи и нуклеарно оружје за да го заштите својот сојузник.
Во парламентот во Косово веќе се изгласа независноста.
Моментално слики од ситуацијата во Косово:
Моментално слики од ситуацијата во Косово:
one law to rule them all,
one law to find them all and
into the darkness bind them
sry ne sum po politiki, (recisi)
one law to find them all and
into the darkness bind them
sry ne sum po politiki, (recisi)
Александар- Македонија
- Расположение :
Треснал Глупости : 664
Поени : 12
-
Расположение :
дел од наелектризираната атмосфера во Белград и нападот врз американската амбасада
Jimmy- Пензионер
-
фала за линкчево баш сакав да видам што се дешавало
Jimmy- Пензионер
-
Александар- Македонија
- Расположение :
Треснал Глупости : 664