Notepad++
3 posters
Страна 1 of 1
Notepad++
Се надевам сите сте слушнале за легендарниот Notepad.
Notepad++ е слободен софтверски едитор, кој подржава неколку програмски јазици. Последната верзија од
Notepad++ е v4.1.1.
Notepad++ е напишан во C++ и е под GPL лиценца.
Едиторчево е лудо !!!
Notepad++ може да си го земите од:
http://notepad-plus.sourceforge.net/uk/site.htm
Notepad++ е слободен софтверски едитор, кој подржава неколку програмски јазици. Последната верзија од
Notepad++ е v4.1.1.
Notepad++ е напишан во C++ и е под GPL лиценца.
Едиторчево е лудо !!!
Notepad++ може да си го земите од:
http://notepad-plus.sourceforge.net/uk/site.htm
Re: Notepad++
koja e poentata , funkcijta na Notepad++ ???
daj nekoj primer za so sluzit i sto mozes da napravis sonego...
daj nekoj primer za so sluzit i sto mozes da napravis sonego...
Nodpad++ e едитор кој поддржава повеќе програмски јазици. Тоа е поентата.
Еве кој јазици ги препознава:
C, C++, Java, C#, XML, HTML, PHP, CSS, makefile, ASCII art (.nfo), doxygen, ini file, batch file, Javascript, ASP, VB/VBS, SQL, Objective-C, RC resource file, Pascal, Perl, Python, Lua, TeX, TCL, Assembler, Ruby, Lisp, Scheme, Properties, Diff, Smalltalk, Postscript, VHDL, Ada, Caml, AutoIt, KiXtart, Matlab, Verilog, Haskell, InnoSetup.
Ништо повеќе обичен едитор, како Notepad, само понапреден, можеш да си куцаш кодови на него и фино ќе ти ги обои деловите што се резервирани зборови, во програмскиот јазик и има еден голем куп на опции кои и јас не ги знам сите. Можеш да си напраиш и свој User Defined јазик, ама тоа незнам како , знам само дека го има како опција
Еве кој јазици ги препознава:
C, C++, Java, C#, XML, HTML, PHP, CSS, makefile, ASCII art (.nfo), doxygen, ini file, batch file, Javascript, ASP, VB/VBS, SQL, Objective-C, RC resource file, Pascal, Perl, Python, Lua, TeX, TCL, Assembler, Ruby, Lisp, Scheme, Properties, Diff, Smalltalk, Postscript, VHDL, Ada, Caml, AutoIt, KiXtart, Matlab, Verilog, Haskell, InnoSetup.
Ништо повеќе обичен едитор, како Notepad, само понапреден, можеш да си куцаш кодови на него и фино ќе ти ги обои деловите што се резервирани зборови, во програмскиот јазик и има еден голем куп на опции кои и јас не ги знам сите. Можеш да си напраиш и свој User Defined јазик, ама тоа незнам како , знам само дека го има како опција
sto znam, sum go probal i ne mi se sviga bas naj naj. moj sovet e da go probate ConText koj isto taka podrzuva dosta jazici i popregleden e
_EAX- VIP
-
Треснал Глупости : 193
Поени : 0
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 114
Се наоѓам : vrska nemam
Ден на регистрирање : 2007-10-12
Страна 1 of 1