Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!

Join the forum, it's quick and easy

Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Скотланд Јард ќе ја „снима“ мрежата

Go down

Скотланд Јард ќе ја „снима“ мрежата Empty Скотланд Јард ќе ја „снима“ мрежата

Пишување by GBL Пет Мар 26 2010, 21:28

Според тврдењето на Скотланд Јард бројни терористички напади во Велика Британија се координирани или планирани во јавните интернет кафеа. Точно затоа на сопствениците на овие места им се советува надзор над интернет навиките на посетителите.

Скотланд Јард ќе ја „снима“ мрежата Skot-455_0

Скотланд Јард ја започна оваа иницијатива во рамките на стратегијата на британската влада која се обидува да им стави крај на терористичките активности, или барем да ги осуети. Сопствениците на интернет кафињата добија повик за соработка во оваа нова противтерористичка акција.

На сопствениците доставени им се и постери со рпедупредување дека Скотланд Јард може да ги проверува активностите кои се направени на одреден компјутер, а испорачани им се и десктоп позадини кои предупредуваат на истото.

„Не упативме повик до сопствениците да ги шпиунираат своите корисници, туку едноставно сакаме да предупредиме и да ја подигнеме свесноста на граѓаните за овој проблем“, изјави портпаролот на британската полиција, a пренесува startribune.com.

Во одредбата која не е обврзувачка за сопствениците на интернет локалите им се препорачува повремено скенирање на хард дисковите на компјутерите и праќање извештај за секоја сомнителна активност.

GBL
Администратор
Администратор

Male
Taurus

Расположение : Скотланд Јард ќе ја „снима“ мрежата Relaxed
Треснал Глупости : 1263
Поени : 3547
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 41
Се наоѓам : KafeMuabeti.club
Ден на регистрирање : 2009-06-14