Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!

Join the forum, it's quick and easy

Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Британец ја снимил Земјата со рачно изработен апарат

Go down

20100326

Пишување 

Британец ја снимил Земјата со рачно изработен апарат Empty Британец ја снимил Земјата со рачно изработен апарат

Роберт Харисон од Велика Британија направил преубави фотографии на Земјата со помош на временски балон што го направил сам. НАСА контактирала со него откако ги снимил сликите на планетата направени на работ на вселената.

Британец ја снимил Земјата со рачно изработен апарат Img27639107

Таткото на три деца, кој живее во Англија се занимавал со аматерска фотографија. 38- годишниот човек користел евтини материјали и го следел развојот на сопствениот проект со многу малку пари. Бил изненаден од добиените резултати.

“Кога прв пат ги видов сликите, не можев да поверувам.“, рекол Харисон, објаснувајќи дека направил поврзување на дигитална камера со компјутерски софтвер, и заедно со ГПС уред и камера ги изолирал во посебна кутија заштитувајќи ги од атмосферски влијанија. Во октомври 2008 година истиот го лансирал на 38 километри во вселената.

Тој кажал дека го контактирале експерти од НАСА кога ги виделе ретките фотографии.

Британецот за да го контролирал движењето на својот балон користел стандарден систем за следење, кој го поврзал со радио предавател. Со него можел да ја надгледува висината на балонот на десет метри и да биде во можност да го повлече кога ќе се врати истиот на Земјата.
GBL
Администратор
Администратор

Male
Taurus

Расположение : Британец ја снимил Земјата со рачно изработен апарат Relaxed
Треснал Глупости : 1263
Поени : 3547
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 41
Се наоѓам : KafeMuabeti.club
Ден на регистрирање : 2009-06-14