Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!

Join the forum, it's quick and easy

Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Што е Метал и дали металот е религија.

+6
Vlado-Tornado
Moonchild
Kosta
MaX
bonte
SteelTemplar
10 posters

Go down

Што е Метал и дали металот е религија. Empty Што е Метал и дали металот е религија.

Пишување by SteelTemplar Пон Ное 19 2007, 19:33

Металците се: Наркомани, Секташи, чудни луѓе..Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Се ова го иам чуено и се имам умирано од смеење.
Ај да видам шо мислите вие.

SteelTemplar
Jehovah

Male
Scorpio

Расположение : Што е Метал и дали металот е религија. Psychedelic
Треснал Глупости : 425
Поени : 0
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 38
Се наоѓам : Struga
Ден на регистрирање : 2007-06-28

Вратете се на почетокот Go down

Што е Метал и дали металот е религија. Empty Re: Што е Метал и дали металот е религија.

Пишување by bonte Пон Ное 19 2007, 20:10

metal e religija Very Happy
bonte
bonte
Технолошки Вишок
Технолошки Вишок

Male
Sagittarius

Расположение : Што е Метал и дали металот е религија. Bored
Треснал Глупости : 1180
Поени : 24
Репутација : 1
Поминат рок на траење : 35
Ден на регистрирање : 2007-06-02

http://www.nemam.com

Што е Метал и дали металот е религија. Empty Re: Што е Метал и дали металот е религија.

Пишување by MaX Пон Ное 19 2007, 20:16

Да да овие муабети се вејќе стари во
граѓанското(малограѓанско) општество.
Нема врска сево ова.

(Црнила по паркој до ниедно време едат Ц Ц Ц Ц Ц)

Металци се најјаки лујѓе според мене.
MaX
MaX
Вирус
Вирус

Male
Cancer

Расположение : Што е Метал и дали металот е религија. Amused
Треснал Глупости : 2547
Поени : 70
Репутација : 3
Поминат рок на траење : 40
Ден на регистрирање : 2007-06-12

http://www.najforumce.com

Пишување by Kosta Пон Ное 19 2007, 22:24

ЛОЛ од оние неискапенине Smile. Се шалам. Не знам ама таа музика, со исклучоци, не можам да ја примам во уво Smile. За тоа, SteelTemplar, што вика дека биле наркомани, секташи, чудни луѓе самата музика го наметнала луѓето да имаат такво мислење кон нив. Иначе донекаде е точно тоа што го кажуваш.
Kosta
Kosta
Најфорумче манијак
Најфорумче манијак

Male
Scorpio

Расположение : Што е Метал и дали металот е религија. Relaxed
Треснал Глупости : 2202
Поени : 159
Се наоѓам : Струга
Ден на регистрирање : 2007-05-16

http://www.najforumce.macedonianforum.net

Пишување by SteelTemplar Вто Ное 20 2007, 21:44

Хахаха, а кажи ми сега Коки една метал песна шо те тераст да се дрогираш и сите работи шо ги спомнав на шала. Само една песна или еве полесно некој Бенд. (ако знајш некој бенд или песна хихихихихихих)

SteelTemplar
Jehovah

Male
Scorpio

Пишување by Moonchild Вто Ное 20 2007, 21:47

Metalot e zivot za meen,a sho e za drugi i ne e tolku bitno:)))
Se dur jas uzivam vo nego

Moonchild
Почетник
Почетник

Female
Cancer

Треснал Глупости : 13
Поминат рок на траење : 34
Се наоѓам : Ohrid
Ден на регистрирање : 2007-11-20

Пишување by Kosta Вто Ное 20 2007, 21:47

SteelTemplar напиша:Хахаха, а кажи ми сега Коки една метал песна шо те тераст да се дрогираш и сите работи шо ги спомнав на шала. Само една песна или еве полесно некој Бенд. (ако знајш некој бенд или песна хихихихихихих)
Не ме свати што сакав да ти кажам. НЕ мислам така јас. Ти реков ти дека си во право. Но постарите луѓе го добиваат тоа мислење, што ти го кажав погоре, и од тука идат тие муабети Smile

Последната промена е направена од на Чет Дек 06 2007, 22:10. Мислењето е променето 1 пати
Kosta
Kosta
Најфорумче манијак
Најфорумче манијак

Male
Scorpio

Расположение : Што е Метал и дали металот е религија. Relaxed
Треснал Глупости : 2202
Поени : 159
Се наоѓам : Струга

http://www.najforumce.macedonianforum.net

Пишување by SteelTemplar Вто Ное 20 2007, 21:50

Според мене, тие муабети идет од незаинтересираност, не знаење и рекла казала (како шо велет старине). Метал Религија лооооол бе ахахахахаххахахаха
коки уживај бе брат море блјек метал форевр.. така?
ахахахахахах

SteelTemplar
Jehovah

Male
Scorpio

Пишување by Vlado-Tornado Нед Дек 09 2007, 14:32

Meне ме депримираат. Особено со муабетите - кои биле фејкери, дали металот комерцијала, вечно уааа за тие што не слушаат тоа, како све е тапа, нигде скоро не излегуваат, дремат во Парк и пијат вино - every f*cking day(и јас пијам вино, да, знам што ќе ми речете, во ред е, ама идам негде, правам нешто, не им мрчам на другите околу нивниот избор на музика, сакам да изгледам средено кога излегувам и сл.)... Сум седел со такви луѓе, депре им се муабетите... Вака ако не седам со нив - све е ОК, кој што сака нека си слуша, ама не можам многу такви муабети околу мене ... Пре би да гледам розеви шмизли отколку darkness полуизбричени типки со црно - црна комбинација за сите вечери дополнета со неизбежни чизми во јуни. Попривлечни ми се... sorry. А да, и впечатокот за степенот на хигиена кој се добива ... hmmm, questionable. И не знам што толку им го тупат на другите луѓе околу музиката... Не познавам т.н. Металец кој може успешно едноставно да не прави муабет за музиката, овај за музиката кој тој / таа ја слуша, компаративно спрема останатите луѓе или типови на музика. Абе таа дискусија им е... храна за душа, бе, абе уживаат во тоа. Не си металец ако не почнуваш стално вакви муабети -> тука спаѓа и оваа тема на форумот... ќе ви стане јасно за што зборам кога ќе има одговори на постов што го пишувам... Моето лично мислење за Металот како музика : ми се допаѓаат гитарите, понекогаш. Вокалите - НИКАД, УЖАС, ИРИТАЦИЈА ЗА УВО. Кулминација: Death Metal. Но никогаш не им го мрчам за тоа. Луѓе, убаво ви е? ОК. Mind Your Own Business. Што се однесува до религијата ... Абе на каква религија мислите ? Since when музичките правци се декларираат како религија ? Уствари, можеби може, ако јас имам демократско право да си речам дека сум Американец, и да си се декларирам како таков, имам и демократско право да верувам во Тотеми. Ете, сакам да верувам во Тотеми. И сум религиозен. Зашто да не може да верувам во Метал ? Тоа не повредува никого.
ПС: Многу ме интересира дали тврдокорните и заколнати металци кои не се фејкери, ќе продолжат да се облекуваат и изгледаат на истиот начин откако ќе почнат да работат негде (мислам на сериозно работење), да се мислат за семејство итн итн. Се некако си мислам дека поштено ќе си ја ишишаат уредно одгледуваната коса до колена, црните маички со черепи ќе си станат еднобојни струкирани кошулчиња ... Промените се природна работа.
Vlado-Tornado
Vlado-Tornado
Администратор
Администратор

Male
Cancer

Треснал Глупости : 297
Поени : 10

Пишување by GodForsaken Нед Дек 09 2007, 23:59

viva la turbo folk!!! Toa e idninata shto ne cheka muhahaha
GodForsaken
GodForsaken
Почетник
Почетник

Male
Leo

Треснал Глупости : 11
Се наоѓам : Udzum
Ден на регистрирање : 2007-12-09

Пишување by NIN Пон Дек 10 2007, 00:51

darkness полуизбричени типки со црно - црна комбинација за сите вечери дополнета со неизбежни чизми во јуни
lol!
NIN
NIN
Асистент
Асистент

Female
Scorpio

Треснал Глупости : 90
Ден на регистрирање : 2007-05-20

Пишување by NIN Пон Дек 10 2007, 01:03

inace moe mislenje:
za muzikata-znae da e mnooogu dobra iako ne mi e omilena. ama za nightwish (poim nemam koj pravec vo metalot e, i dali na 'metalcite' im se dopagaat) ama kako i da e se mnogu dorbi. mene mi se edni od omilenite grupi. a za glasot na tipkata! WOW nemam zborovi! a toj tipot sto gi pisuva tekstovite-BRAVO! i pesnite-ko pesni im se stvarno sodrzajni.
drugi nekoi grupi....malku poznavam, a i nemam nekoi pofalni zborovi.
sepak sekoj si ima pravo na izbor.
a za lugeto-daleku od moj tip luge. osobeno nesto protiv-nemam, osobeno nesto za -nemam Very Happy gi imav puno vo sredno-ne mi precea kako nekakva grupa na luge, sum sedela so niv i se e ok. ama...ne bi mozela da sedam 4-5 veceri po red zasto vlado mislam ima pravo.
i sto e najvazno-sakam iskreni luge. ne go mislam toa vo smisla-da ne lazat za toa sto pravele, kako pravele,blabalabala.... tuku luge sto vo sekoja smisla se iskreni. ne e iskreno (sam kon sebe) da mislis deka nema potreba da se banjas,bricis, ne e iskreno da gi oblekuvas toa cizmite i da ne ti e toplo i da ne te bolat nozete, i ne e iskreno da imas tolku ogranicen izbor na boi. i mojot izbor na se e poogranicen od standardot Smile ama ne do tolku! rozevo ne nosam pa da me utepaat! ama postojat i zelena crvena zolta plava boja, pa ako treba i potemna nijansa
kako vika cacko: 'teget corapa...
teget corapa, oooo!...
temno teget na se ide,
svetlo teget....'
NIN
NIN
Асистент
Асистент

Female
Scorpio

Треснал Глупости : 90
Ден на регистрирање : 2007-05-20

Пишување by MaX Пон Дек 10 2007, 10:49

Vlado-Tornado напиша:Meне ме депримираат. Особено со муабетите - кои биле фејкери, дали металот комерцијала, вечно уааа за тие што не слушаат тоа, како све е тапа, нигде скоро не излегуваат, дремат во Парк и пијат вино - every f*cking day(и јас пијам вино, да, знам што ќе ми речете, во ред е, ама идам негде, правам нешто, не им мрчам на другите околу нивниот избор на музика, сакам да изгледам средено кога излегувам и сл.)... Сум седел со такви луѓе, депре им се муабетите... Вака ако не седам со нив - све е ОК, кој што сака нека си слуша, ама не можам многу такви муабети околу мене ... Пре би да гледам розеви шмизли отколку darkness полуизбричени типки со црно - црна комбинација за сите вечери дополнета со неизбежни чизми во јуни. Попривлечни ми се... sorry. А да, и впечатокот за степенот на хигиена кој се добива ... hmmm, questionable. И не знам што толку им го тупат на другите луѓе околу музиката... Не познавам т.н. Металец кој може успешно едноставно да не прави муабет за музиката, овај за музиката кој тој / таа ја слуша, компаративно спрема останатите луѓе или типови на музика. Абе таа дискусија им е... храна за душа, бе, абе уживаат во тоа. Не си металец ако не почнуваш стално вакви муабети -> тука спаѓа и оваа тема на форумот... ќе ви стане јасно за што зборам кога ќе има одговори на постов што го пишувам... Моето лично мислење за Металот како музика : ми се допаѓаат гитарите, понекогаш. Вокалите - НИКАД, УЖАС, ИРИТАЦИЈА ЗА УВО. Кулминација: Death Metal. Но никогаш не им го мрчам за тоа. Луѓе, убаво ви е? ОК. Mind Your Own Business. Што се однесува до религијата ... Абе на каква религија мислите ? Since when музичките правци се декларираат како религија ? Уствари, можеби може, ако јас имам демократско право да си речам дека сум Американец, и да си се декларирам како таков, имам и демократско право да верувам во Тотеми. Ете, сакам да верувам во Тотеми. И сум религиозен. Зашто да не може да верувам во Метал ? Тоа не повредува никого.
ПС: Многу ме интересира дали тврдокорните и заколнати металци кои не се фејкери, ќе продолжат да се облекуваат и изгледаат на истиот начин откако ќе почнат да работат негде (мислам на сериозно работење), да се мислат за семејство итн итн. Се некако си мислам дека поштено ќе си ја ишишаат уредно одгледуваната коса до колена, црните маички со черепи ќе си станат еднобојни струкирани кошулчиња ... Промените се природна работа.

Владо токму како лујѓе ко тебе е отворена темава што стварно врска немаат од Метал.
Како прво и прво цел живот слушам Метал со "гнасни" вокали,значи во принцип потежок метал.
Никогаш во животов не сум се нарекол металец,никогаш во живот не сум се облекувал како металец
дури и кога сум одел на концерти,а верувајми сум биден на многу.Знаеш и самиот дека не сум
ограничен по паркови,ниту во муабет,ниту во места на излегување.
А тоа што кажуваш фејкери мејкери тие се детски муабети(деца што вчера почнале да слушет
Металика).
Иначе за религијата има многу бендови кој што "шират" сатанизам ама мое лично мислење е дека
тоа го прават за имиџ(по мрачни да изгледаатVery Happy:D).
MaX
MaX
Вирус
Вирус

Male
Cancer

Расположение : Што е Метал и дали металот е религија. Amused
Треснал Глупости : 2547
Поминат рок на траење : 40
Ден на регистрирање : 2007-06-12

http://www.najforumce.com

Пишување by borisd Пон Дек 10 2007, 10:56

А и што викаш дека правеле муабет само за музиката, па поарно да прават муабет за музика отколку за политика или за некои безвезни работи, не знам за што прават позерите и спонзорушите Very Happy:D ама уверен сум дека прават празни муабети, времето денес ладничко е не? Very Happy:D:D:D
borisd
borisd
Banned

Male
Sagittarius

Расположение : Што е Метал и дали металот е религија. Yeehaw
Треснал Глупости : 1887
Поминат рок на траење : 37
Се наоѓам : 41.18°N 20.68°E
Ден на регистрирање : 2007-05-17

http://www.myspace.com/boris_d

Пишување by pyromaniac Пон Дек 10 2007, 13:07

Значи мојата омилена тема.
Значи вака ( леле многу имам трема):icon_redface:
Значи вака, мене ме интересира, дали постои некој кодекс на однесување на металците, бидејќи ако постои јас радо би го следел тој кодекс бидејќи и јас еден ден сакам да станам металец.
Значи почнав да ја растам косата, тек тук имам и по некое парче црна облека и исто така знам да правам лоши изнервирани изрази на лицето кои нели, секој металец мора да ги поседува ,нели?
Е сега ми преостанува уште многу да учам но се надевам дека моите идни браќа металците ќе ми помогнат да станам еден од нив.
А металот е најубавата музика воопшто. Мислам, кој би можел да создаде подобра музика од едни Evanescence, Rasmus и моите најомилени HIM (Ville срцка кисче ако читаш).
Ги очекувам вашите одговори и би бил благодарен ако некој би ми посочил линк каде можам да го download-ирам кодексот за однесување на металците.
Значи толку од мене супер сте!
pyromaniac
pyromaniac
Студент
Студент

Male
Capricorn

Расположение : Што е Метал и дали металот е религија. Paranoid
Треснал Глупости : 32
Поени : -1
Репутација : -1
Се наоѓам : Лево
Ден на регистрирање : 2007-12-10

Пишување by GodForsaken Пон Дек 10 2007, 14:36

GodForsaken
GodForsaken
Почетник
Почетник

Male
Leo

Пишување by borisd Вто Дек 11 2007, 09:47

pyromaniac напиша:Значи мојата омилена тема.
Значи вака ( леле многу имам трема):icon_redface:
Значи вака, мене ме интересира, дали постои некој кодекс на однесување на металците, бидејќи ако постои јас радо би го следел тој кодекс бидејќи и јас еден ден сакам да станам металец.
Значи почнав да ја растам косата, тек тук имам и по некое парче црна облека и исто така знам да правам лоши изнервирани изрази на лицето кои нели, секој металец мора да ги поседува ,нели?
Е сега ми преостанува уште многу да учам но се надевам дека моите идни браќа металците ќе ми помогнат да станам еден од нив.
А металот е најубавата музика воопшто. Мислам, кој би можел да создаде подобра музика од едни Evanescence, Rasmus и моите најомилени HIM (Ville срцка кисче ако читаш).
Ги очекувам вашите одговори и би бил благодарен ако некој би ми посочил линк каде можам да го download-ирам кодексот за однесување на металците.
Значи толку од мене супер сте!

RULZZZZZZZZ!!!!!!!!!!!!
p.s. Ville срцка кисче ако читаш
Very Happy:D:D:D:D:D:D:D
borisd
borisd
Banned

Male
Sagittarius

Расположение : Што е Метал и дали металот е религија. Yeehaw
Треснал Глупости : 1887
Поминат рок на траење : 37
Се наоѓам : 41.18°N 20.68°E
Ден на регистрирање : 2007-05-17

http://www.myspace.com/boris_d

Пишување by SteelTemplar Вто Дек 11 2007, 19:17

До Vladotornado
Брат ама ти излеа не се имаш дружено со Металци. Темва ја отворив за таквите како тебе, шо се прает невини, ама невини во смисла на како шо рече и самиот "неам нишо против нив (демек металците се кренати, некапени чизми во јуни, муабетот ти бил депресивен).
Според то ти шо го напиша, јас заклучив дека ти абер немаш од метал култура или underground култура. Кажи ми шо муабет прает металците и дали само за музика прает муабет. Според мене не е така. Метал музиката ти е уметност, зш таквите ко тебе не может да ја сватет. Кажи ми шо е поубо, турбофолк (шо се пејт за љубав, истите текстој шо им ги пишет други, најглупиот ритам шо го иам чуено во животот, шо за 5 минути прает ненормални пари со препеани песни... ФЕЈК!!!!!) или рок (метал, и сите правци на таа музика, шо сите членој на сите бендој невероватни уметници)?!
али то си е твое мислење со кое че излезет секакви муабети. Кажо ми Владо какви муабети прает металците, а какви муабети прајте вие?

SteelTemplar
Jehovah

Male
Scorpio

Пишување by GodForsaken Вто Дек 11 2007, 21:24

Dobro jutro, propaliceeeeee?! Vaka se budite od sabajle? Very Happy
GodForsaken
GodForsaken
Почетник
Почетник

Male
Leo

Пишување by Sponsored content

Sponsored content

Вратете се на почетокот

- Similar topics