Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!

Join the forum, it's quick and easy

Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Уништениот астероид повторно би се формирал

Go down

20100313

Пишување 

Уништениот астероид повторно би се формирал Empty Уништениот астероид повторно би се формирал

Најнова студија покажува дека астероидите што би биле разнесени со нуклеарен проектил, би се формирале повторно за неколку часа, слично како моделот Т-1000 во вториот дел на култниот филм „Терминатор“.

Уништениот астероид повторно би се формирал Img17151072

Студија на Националната лабораторија во Лос Алмос, на калифорнискиот универзитет, покажува сосем нови податоци околу оваа појава.

Имено, доколку астероидот би се движел пребавно, или нуклеарната бомба не би била доволно јака, тој би се реоформил. За попрецизно, астероид со пречник од еден километар, по експлозијата би се реоформил за два до 18 часа.

За „темелно чистење“ на астероидот, без опасност од реоформување, потребно е нуклеарно оружје со силина од 900 килотони, што, за среќа, е во рамки на денешните постоечки хидрогенски бомби.

Сепак, астероидот што ги збришал диносаурусите од лицето на Земјата, бил десет пати поголем од тоа, па научниците сугерираат експлозијата да се случи покрај астероидот, со што би бил изместен од насоката кон Земјата.

Со тоа опасноста за реоформување би била значително намалена, како и шансата врз Земјата да падне дожд од парчиња од распрсканиот астероид.
GBL
Администратор
Администратор

Male
Taurus

Расположение : Уништениот астероид повторно би се формирал Relaxed
Треснал Глупости : 1263
Поени : 3547
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 41
Се наоѓам : KafeMuabeti.club
Ден на регистрирање : 2009-06-14