Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!

Join the forum, it's quick and easy

Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Околу 3000 тужби за педофили свештеници во Ватикан

Go down

20100313

Пишување 

Околу 3000 тужби за педофили свештеници во Ватикан Empty Околу 3000 тужби за педофили свештеници во Ватикан

Правосудството на Ватикан од 2001 година до 2010 разгледа околу 3000 тужби за педофилија против свештеници извршени во последните 50 години, соопшти ватикан денес.

Околу 3000 тужби за педофили свештеници во Ватикан Img20324827

„Од 2001 до 2010 година имаше околу 3000 тужби за педофилија направени во последните 50 години, изјави претставник на судството на конгрегацијата задолжена за доктрината на верата во Ватикан, Монсињор Чарлс Скиклуна.

Монсињорот додаде и дека во 60 отсто од тужбите станува збор за педофилија односно со физичка привлечност кон адолесценти, во 30 отсто станува збор за хетеросексуални односи, а во 10 отсто за педофилија со физичка привлечност кон мали деца.

„Во последните девет години околу 300 свештеници биле инволвирани во педофилија и тоа е многу но констатирам дека тој феномен не е распространет колку што се верува.“ а додаде дека во светот има повеќе од 400 000 римокатолички свештеници.

Според него најголем број на случаите доаѓаат од САД.

Скиклуна изјави и дека во 60 отсто од случаите поради староста на обвинетите не се покренуваат судски постапки туку се преземаат други дисциплински мерки како забрана за вршење миса во јавност и забрана за исповед на верници кај оптужените свештеници.
GBL
Администратор
Администратор

Male
Taurus

Расположение : Околу 3000 тужби за педофили свештеници во Ватикан Relaxed
Треснал Глупости : 1263
Поени : 3547
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 41
Се наоѓам : KafeMuabeti.club
Ден на регистрирање : 2009-06-14