Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!

Join the forum, it's quick and easy

Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Мурињо убеден дека Интер може да го елиминира Челзи

Go down

Мурињо убеден дека Интер може да го елиминира Челзи Empty Мурињо убеден дека Интер може да го елиминира Челзи

Пишување by BuDaLoTo_DeTe_ Саб Мар 13 2010, 03:03

Жозе Мурињо вели дека неговиот Интер е многу подобар отколку минатата сезона и стратегот верува дека Нероаѕурите можат да го елиминираат Челзи.

Мурињо убеден дека Интер може да го елиминира Челзи Mourinho_smile

Шампионот на Италија во Лондон патува со предност од 2-1 по првиот натпревар одигра на Џузепе Меаца.

Жозе Мурињо за прв пат се враќа на Стемфорд Бриџ откако го напушти Челзи и вели дека е среќен што од соблекувалната до клупата има само пет метри.

“Добрата работа е тоа што нема да треба да одам многу.” – рече Мурињо во своето интервју за UEFA.com

“Од соблекувалната до клупата има само пет метри – нема да треба да го поминам целиот терен, нема да треба да ги почуствувам емоциите и пречекот на фанвоите. Јас само ќе седам таму и ќе го одиграм својот натпревар.”

“Играчите играат на теренот, јас играм надвор од него. Тие се многу поважни од мене бидејќи се победува на теренот, не на клупата.”

“Но ќе бидам таму со моето срце целосно насочено кон едната страна. Тоа го прават професионалците. Сепак не можам да кријам дека Челзи секогаш ќе биде важен дел од мојот живот.”

Мурињо успеа да ја освои Лигата на Шампионите со Порто во 2004 и Португалецот знае дека е потребно многу повеќе од одличен состав за да се тримфира во најелтинот Европско натпреварување.

“Се работи за многу детали – дали ќе имате среќа или не во ждрепката, дали топката што ќе ја погоди стативата ќе ја затресе мрежата или ќе излезе надвор.”

“Играчот што е суспендиран и не може да игра на клучен натпревар, времето кога ќе се појават повреди, и кога неколку клучни играчи нема да можат да настапат на важен натпревар, одлука на судијата што може да биде против вас или за вас.”

“Во Лигата на Шампионите само многу добар тим може да триумфира, но јас гледам седум, осум, девет тимови што можат да триумфираат.”
Мурињо додава дека оваа сезона тие се многу подобар тим од минатата година и затоа е оптимист дека тие можат конечно по четири години пауза да го поминат осмина-финалето.

“Ова е втора година за мене во Интер, година по година, нашата намера е да се подобриме.”

“Доколку тренерот добри си ја врши работата и клубот го поддржува, како во овој случај, ние секогаш правиме промени за да се подобриме.”

“Донесовме неколку нови фудбалери, тип на играч што ни недостасуваше минатата сезона – чисто креативен офанзивен играч од средниот ред во името на Весли Снајдер.”

“Имаме повеќе опции во нападот со Милито, Ето и Пандев. Секако го загубивме Златан Ибрахимович но со овие три играчи имаме повеќе солуции и опции за тренерот.”

“Исто така тука е Лусио, тип на централен дефанзивец кој го немавме – висок, силен во воздушните дуел. Мислам дека сега сме повеќе адаптирани на модерниот фудбал.”
BuDaLoTo_DeTe_
BuDaLoTo_DeTe_
Најjакиот
Најjакиот

Male
Sagittarius

Расположение : Мурињо убеден дека Интер може да го елиминира Челзи Daring
Треснал Глупости : 149
Поени : 446
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 31
Се наоѓам : kaj Megan Fox