GHOSTS!!!!!!!!!!!!!!!
+9
The*Goddess
Kosta
~The Vampire~
SteelTemplar
Moonchild
borisd
MaX
bonte
1MM0rtalis
13 posters
:: Живот :: Мистерија и натприродно
Страна 2 of 2
Страна 2 of 2 • 1, 2
Re: GHOSTS!!!!!!!!!!!!!!!
не не зборвев баш за такво газење на сенки
општо мислев на духови како паралнормална појава ме разбираш?
иначе за тоа знам пола фамилија ми се доктори, не знам може не постојат само знајш не го викаат паранормално за ѓабе,мислам гледав една емисија на discovery за тоа така да ми изгледаше доста реално не знам
општо мислев на духови како паралнормална појава ме разбираш?
иначе за тоа знам пола фамилија ми се доктори, не знам може не постојат само знајш не го викаат паранормално за ѓабе,мислам гледав една емисија на discovery за тоа така да ми изгледаше доста реално не знам
1MM0rtalis- VIP
-
Треснал Глупости : 730
Поени : 0
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 36
Се наоѓам : UNDERWORLD
Ден на регистрирање : 2007-06-25
Научната причина за тоа зошто луѓето некогаш гледаат духови конечно е обелоденета. Тим од стручни лица од Универзитетот во Лондон откриле дека кога гледаме во лошо осветлена просторија, доаѓа со оптичка мамка во нашиот мозок поради која ни се чини дека гледаме работи кои всушност не постојат.
Невронаучниците се убедени дека всушност се што гледаме се случува само во нашата глава и дека не е никакво чудо доколку во лошо осветлена просторија некогаш видиме нешто што не постои.
Тие се изненадиле кога откриле дека нејасната околина има поголемо дејство на она што го гледаме отколку нешто што можеме јасно да го дефинираме на јако светло.
"Се што гледаме на слабо светло е хаулцинација која креира виртуелна реалитетна машина во нашите глави. Во нормални околности тие хаулцинации се потиснати од информациите кои ги примаме преку нашите сетила, но кога она што го гледаме е нејасно, може да видиме било што, па дури и нешто што наликува на дух", објаснува профсорот Мајк Морган од City University во Лондон.
"Илузионистите уште одамна добро го познаваат овој феномен. Кога гледате како фрлаат топка во воздух, а веднаш потоа и друга, па трета која магично ја сменува, се прашувате како ли им успеа. Но се работи за тоа дека најчесто нема трета топка, туку дека нашиот мозок е излажан и по пат на автоматизам мисли дека постои трета топка во воздухот, веднаш по првата и втората", објаснува професорот Заофинг.
превземено од www.tocka.com.mk
Невронаучниците се убедени дека всушност се што гледаме се случува само во нашата глава и дека не е никакво чудо доколку во лошо осветлена просторија некогаш видиме нешто што не постои.
Тие се изненадиле кога откриле дека нејасната околина има поголемо дејство на она што го гледаме отколку нешто што можеме јасно да го дефинираме на јако светло.
"Се што гледаме на слабо светло е хаулцинација која креира виртуелна реалитетна машина во нашите глави. Во нормални околности тие хаулцинации се потиснати од информациите кои ги примаме преку нашите сетила, но кога она што го гледаме е нејасно, може да видиме било што, па дури и нешто што наликува на дух", објаснува профсорот Мајк Морган од City University во Лондон.
"Илузионистите уште одамна добро го познаваат овој феномен. Кога гледате како фрлаат топка во воздух, а веднаш потоа и друга, па трета која магично ја сменува, се прашувате како ли им успеа. Но се работи за тоа дека најчесто нема трета топка, туку дека нашиот мозок е излажан и по пат на автоматизам мисли дека постои трета топка во воздухот, веднаш по првата и втората", објаснува професорот Заофинг.
превземено од www.tocka.com.mk
Just*a*Girl- Професор
-
Треснал Глупости : 377
Поени : 0
Поминат рок на траење : 31
Се наоѓам : Tamu nekade
Ден на регистрирање : 2008-02-16
Вчера го гледав клипов и после многу време стварно се исплашив. Не верувам дека ова е вистина ама целата приказна е добро изрежирана од што ме лазат морници. Читав коментари како наместено е не е наместено, некој напишал дека за ова пишувало во весници и незнам што. Во секој случај е морбидноKosta напиша:Незнам дали ова видео го имате гледано:
Vase- Најфорумче манијак
-
Расположение :
Треснал Глупости : 493
Поени : 3
Репутација : 3
Поминат рок на траење : 37
Се наоѓам : vo mestopolozba
Ден на регистрирање : 2007-11-17
Ме пукна некој филм и цела вечер гледав вакви клипови...овие ги одвоив.
Ви се вервит???
Ви се вервит???
Ахммм...Верувам...Ваљда...Незнам уствари ,додека не видам со свои очи,не верувам
tiggy sparrow- Почетник
-
Треснал Глупости : 4
Поени : 6
Поминат рок на траење : 32
Се наоѓам : Skopje
Ден на регистрирање : 2009-10-25
Страна 2 of 2 • 1, 2
:: Живот :: Мистерија и натприродно
Страна 2 of 2