Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!

Join the forum, it's quick and easy

Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Бан Ки Мун ја осуди одлуката на Израел за градба во источен Ерусалим

Go down

Бан Ки Мун ја осуди одлуката на Израел за градба во источен Ерусалим Empty Бан Ки Мун ја осуди одлуката на Израел за градба во источен Ерусалим

Пишување by GBL Сре Мар 10 2010, 17:33

Генералниот секретар на ОН, Бан Ки Мун ја осуди намерата на Израел да изгради 1.600 домови на окупираното подрачје на источниот дел од Ерусалим, истакнувајќи дека ова не е во согласност со меѓународното право.

Бан Ки Мун ја осуди одлуката на Израел за градба во источен Ерусалим Get

„Генералниот секретар истакна дека населбите се незаконски според меѓународното право“ се наведува во официјалната изјава на портпаролот на ОН, Мартин Несиртки.

Тој додаде дека населувањето на окупираните подрачја на кои Палестинците сакаат да изградат своја држава е спротивно на обврските од мировниот план.

Новата населба, каде Израел сака да изгради 1.600 нови станови, се наоѓа на местото каде Палестинците сакаат да го изградат својот главен град, а оваа намера претходно ја осуди и американскиот потпретседател Џо Бајден, кој е во официјална посета на Блискиот исток.

„Таа одлука, нејзината содржина и времето на нејзиното објавување е мерка што ја поткопува довербата која сега е најпотребна и се коси со конструктивните разговори кои сум ги имал во Израел“ утврди Бајден.

Израелското министерство за внатрешни работи во вторник го одобри градењето на 1.600 нови станбени единици во Рамат Шлом, кварт во кој живеат Евреи во источниот дел на Ерусалим, кој е со мнозинско арапско население, а Израел го припои во 1967 година.

Меѓународната заедница не го признава припојувањето на источен Ерусалим со израелската територија.

Одлуката ги разгневи и Палестинците во пресрет на посетата на американскиот потпретседател Џо Бајден, кој допатува заради обнова на мировниот процес.

GBL
Администратор
Администратор

Male
Taurus

Расположение : Бан Ки Мун ја осуди одлуката на Израел за градба во источен Ерусалим Relaxed
Треснал Глупости : 1263
Поени : 3547
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 41
Се наоѓам : KafeMuabeti.club
Ден на регистрирање : 2009-06-14

Вратете се на почетокот Go down

Вратете се на почетокот

- Similar topics