Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!

Join the forum, it's quick and easy

Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

За малку ќе му ја ампутирале ногата, а сега игра фудбал

Go down

20100220

Пишување 

За малку ќе му ја ампутирале ногата, а сега игра фудбал Empty За малку ќе му ја ампутирале ногата, а сега игра фудбал

Артур (2) заболел од редок вид на рак кој за неколку месеци се проширил низ целата десна нога. Лекарите се спремале да му ја ампутираат ногата.

За малку ќе му ја ампутирале ногата, а сега игра фудбал Img94387935

На Британецот Артур Кингхам (2) му израснал голем тумор на ногата минатата година. До август ракот се проширил на колковите, препоните и коленото. Ногата му се деформирала и проширила за 38 сантиметри.

Лекарите се спремале да му ја ампутираат ногата, но 12 часа пред операцијата виделе дека тој почнува да реагира на терапијата, па само му го отстраниле болното ткиво. Поради хемотерапијата Артур сеуште јаде преку цевка, но може да игра фудбал.

"Ни рекоа дека ќе ја изгуби ногата, а може и животот. Артур сега е дома, жив и има две нозе. Тоа е вистинско чудо" - кажала мајката Рејчел (35). Таа и нејзиниот сопруг Бен (34) започнале хуманитарна акција за да му купат протези на Артур. Сега парите ќе ги донираат на друштвото кое им помага на заболените од рак, Sarcoma UK.
GBL
Администратор
Администратор

Male
Taurus

Расположение : За малку ќе му ја ампутирале ногата, а сега игра фудбал Relaxed
Треснал Глупости : 1263
Поени : 3547
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 41
Се наоѓам : KafeMuabeti.club
Ден на регистрирање : 2009-06-14