Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!

Join the forum, it's quick and easy

Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Топилницата под будното око на инспекторатот за животна средина

Go down

Топилницата под будното око на инспекторатот за животна средина Empty Топилницата под будното око на инспекторатот за животна средина

Пишување by GBL Пон Фед 08 2010, 16:46

Инспекторатот за животна средина будно ја следи состојбата во велешката Топилница, и државните инспектори во текот на 2009 година постапиле по 1.600 предмети, јави за Макфакс дописникот од Велес.

Топилницата под будното око на инспекторатот за животна средина Get

"Будно ја следиме состојбата во топилницата. Доколку дојде до транспорт на било какви материи или на згурата кај Топилницата, државниот инспекторат за животна средина мора да биде известен од сопствениците на комбинатот", изјави Фирус Мемед, директор на инспекторатот.
„Кога една фирма е во мирување повеќе од три години, согласно со законот мора за истата одново да се води целата постапка при вадење на дозвола за работа. Затоа и сметаме дека Топилницата во Велес е терен кој засега е добро контролиран„ додаде Мемед.
Според него, бројот на постапки е зголемен за 20 проценти за разлика од претходната година и тоа е доказ дека се успешни и им излегуваат во пресрет на барањата на многу граѓани ,институции и невладини организации.
„Во наредниов период треба институционално да зајакнеме како и технички да се доопремиме. Нашата работа е многу обемна и затоа треба да се создадат услови за нејзино извршување“ вели Филип Иванов, директор на Управата за животна средина.
Согласно законските прописи секоја Општина треба да има назначено инспектор за животна средина. Локалната самоуправа во Велес е меѓу првите во државата која оваа законска обврска ја има исполнето.

GBL
Администратор
Администратор

Male
Taurus

Расположение : Топилницата под будното око на инспекторатот за животна средина Relaxed
Треснал Глупости : 1263
Поени : 3547
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 41
Се наоѓам : KafeMuabeti.club
Ден на регистрирање : 2009-06-14

Вратете се на почетокот Go down

Вратете се на почетокот

- Similar topics