Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!

Join the forum, it's quick and easy

Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Македонија во 2009 година оствари дефицит од 2,35 милијарди долари

Go down

Македонија во 2009 година оствари дефицит од 2,35 милијарди долари Empty Македонија во 2009 година оствари дефицит од 2,35 милијарди долари

Пишување by GBL Пон Фед 08 2010, 16:19

Вкупен дефицит од 2,35 милијарди долари оставила Република Македонија во надворешнотрговската размена во 2009 година, објави во понеделникот Државниот завод за статистика.

Македонија во 2009 година оствари дефицит од 2,35 милијарди долари Get

Дефицитот во споредба со 2008 година е намален за над 500 милиони долари, но драстично е намален и обемот на стоковата размена.
Вкупниот обем на стоковата размена на Македонија со светот во периодот јануари-декември 2009 година изнесувал 7,73, што е за 28,6 отсто помалку во однос на истиот период од 2008 година.
Според Државниот завод за статистика, вкупната вредност на извозот на стоки од Македонија во 2009 година изнесува 2,69 милијарди долари, а на увозот 5,04 милијарди долари.
Покриеноста на увозот со извозот изнесува 53,4 отсто, додека во 2008 година покриеноста на извозот со увоз изнесувала 58,1 отсто.
Македонија лани најмногу извезувала во земјите- членки на ЕУ 27 (56.2%) и земјите од Западен Балкан (37.2%), а во увозот на стоки најголемо учество имаат земјите од ЕУ 27 (52.2%) и земјите во развој (26.7%).
Според вкупниот обем на надворешно-трговската размена, Република Македонија најмногу тргува со Германија, Србија, Грција, Италија и Русија (45.6% од вкупната надворешно-трговска размена се врши со овие пет земји).

GBL
Администратор
Администратор

Male
Taurus

Расположение : Македонија во 2009 година оствари дефицит од 2,35 милијарди долари Relaxed
Треснал Глупости : 1263
Поени : 3547
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 41
Се наоѓам : KafeMuabeti.club
Ден на регистрирање : 2009-06-14

Вратете се на почетокот Go down

Вратете се на почетокот

- Similar topics