Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!

Join the forum, it's quick and easy

Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

„Животна искра“ го одбележа светскиот ден на борба против ракот

Go down

„Животна искра“ го одбележа светскиот ден на борба против ракот Empty „Животна искра“ го одбележа светскиот ден на борба против ракот

Пишување by GBL Сре Фед 03 2010, 16:24

Македонското анти - канцер здружение „Животна искра“ во простории на нова локација (во зградата на поранешната дирекција на „Жито Лукс“) го одбележа светскиот ден на борба против ракот 4 февруари.

„Животна искра“ го одбележа светскиот ден на борба против ракот Get

„Ние сме формирани заедно со експерти од оваа област, кои цело време ги поддржуваа нашите проекти, од градењето на свеста, рана дијагноза, превенција до современ третман и лекување за рано дијагностицирање на ракот“ изјави потпретседателот на „Животна искра“ Теута Крашница - Чучкова на денешна свеченост по повод откривањето на новите простории.

Анти канцер здружението „Животна искра“ постои веќе 17 години, а на денешната свеченост присуствуваа истакнати личности од македонскиот јавен живот како и Министерот за здравство Бујар Османи и директорот на гинеколошката клиника Сашо Јовчевски .

Според Светската здравствена организација, годишно ракот на белите дробови, желудник и дебелото црево одземаат околу 4 милиони животи ширум светот, а според прогнозите на СЗО во 2030 година дури 12 милиони лица ќе бидат жртви а оваа болест.

GBL
Администратор
Администратор

Male
Taurus

Расположение : „Животна искра“ го одбележа светскиот ден на борба против ракот Relaxed
Треснал Глупости : 1263
Поени : 3547
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 41
Се наоѓам : KafeMuabeti.club
Ден на регистрирање : 2009-06-14

Вратете се на почетокот Go down

Вратете се на почетокот

- Similar topics