Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!

Join the forum, it's quick and easy

Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Друцас: Очекуваме конструктивна улога од САД во решавање на спорот

Go down

Друцас: Очекуваме конструктивна улога од САД во решавање на спорот Empty Друцас: Очекуваме конструктивна улога од САД во решавање на спорот

Пишување by GBL Сре Фед 03 2010, 16:11

Прашањето за името меѓу Атина и Скопје не е „трн“ во односите меѓу Грција и САД, оценува заменик-министерот за надворешни работи на Грција Димитрис Друцас.

Друцас: Очекуваме конструктивна улога од САД во решавање на спорот Get

Тој тоа го рекол во интервју за грчко-американскиот весник „Етникос Кирикас“ по вчерашните средби во Вашингтон со американскиот државен секретар Хилари Клинтон и со нејзиниот заменик Џејмс Стајнеберг.

Друцас во интервјуто вели дека очекува од САД да одиграат конструктивна улога во напорите да се најде решение за спорот за името и затоа е важно Вашингтон да биде добро запознаен со грчките позиции, кои, како што посочува „се познати и јасни - име со географска одредница за севкупна употреба“.

Како погрешен потег го оценува признавањето на уставното име на Република Македонија од страна на САД.

„Одлуката на претходната американска администрација да го признае т.н. уставно име на соседната земја дополнително го усложни и го направи потешко решавањето на прашањето за името, и ние тоа директно им го укажавме на Американците“, истакнува Друцас.

Неофицијално и медијаторот Нимиц е дел од дипломатската офанзива на Друцас, но сеуште нема најава за средба.

GBL
Администратор
Администратор

Male
Taurus

Расположение : Друцас: Очекуваме конструктивна улога од САД во решавање на спорот Relaxed
Треснал Глупости : 1263
Поени : 3547
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 41
Се наоѓам : KafeMuabeti.club
Ден на регистрирање : 2009-06-14

Вратете се на почетокот Go down

Вратете се на почетокот

- Similar topics