Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!

Join the forum, it's quick and easy

Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Експертите против верско-етничкиот попис во Албанија

Go down

Експертите против верско-етничкиот попис во Албанија Empty Експертите против верско-етничкиот попис во Албанија

Пишување by GBL Сре Фед 03 2010, 16:09

Верско-етничкиот попис во Албанија во овој момент е неприфатлив.

Експертите против верско-етничкиот попис во Албанија Get

Ова е оценето на синоќешната Конференција што се одржа во Тирана, а на која учествуваа познати политичари, историчари и експерти.

Поранешниот претседател на Албанија Реџеп Мејдани, историчарот Полумб Ѕуфи и експертот Милва Икономи оценија дека најавениот попис што ги опфаќа и прашањата за етничката и верската припадност на населението е противуставен и отвара можности за манипулации.

Експертите оценија дека уставот на земјата гарантира право на граѓанинот да не се изјаснува за наведените прашања. Според нив, ваквото изјаснување може да доведе до искривена слика за етничката и верската припадност.

Премиерот Сали Бериша деновиве изјави дека Албанија е подготвена да спроведе еден целосен попис на кој граѓаните ќе имаат право да се изјаснат за етничката и верската припадност.

Владата веќе формираше комисија за подготовка на пописот што ја предводи државниот министер Генц Поло. Поло синоќа изјави дека на земјата и е потребен целосен попис.

GBL
Администратор
Администратор

Male
Taurus

Расположение : Експертите против верско-етничкиот попис во Албанија Relaxed
Треснал Глупости : 1263
Поени : 3547
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 41
Се наоѓам : KafeMuabeti.club
Ден на регистрирање : 2009-06-14