Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!

Join the forum, it's quick and easy

Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Полска издаде потерница по крадците на знакот во Аушвиц

Go down

Полска издаде потерница по крадците на знакот во Аушвиц Empty Полска издаде потерница по крадците на знакот во Аушвиц

Пишување by GBL Сре Фед 03 2010, 16:03

Издаден е европски налог за апсење на Андерс Хагсторм од Шведска, кој е осомничен за кражба на натписот над влезот на Аушвиц “Arbeit Macht Frei”, изјавија претставници на судот во Полска.

Полска издаде потерница по крадците на знакот во Аушвиц Get

Хагсторм е осомничен дека е главниот организатор на кражбата, а по него е распишана европска потерница, изјави портпарол на судот во Краков. Тој додаде дека досега полската полиција уапсила пет луѓе кои се сомничат дека го украле натписот и го исекле на три дела.

Озлогласениот натпис “Arbeit Macht Frei”, односно “Работата ослободува“, во моментов е на поправка. Доколку експертите оценат дека железниот натпис е премногу оштетен, тој воопшто нема да биде вратен на првобитната позиција.

Хагсторм се сомничи дека е посредник меѓу полските крадци и англиските нарачатели.

GBL
Администратор
Администратор

Male
Taurus

Расположение : Полска издаде потерница по крадците на знакот во Аушвиц Relaxed
Треснал Глупости : 1263
Поени : 3547
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 41
Се наоѓам : KafeMuabeti.club
Ден на регистрирање : 2009-06-14