Кој Интернет пребарувач најмногу го користите ?
+6
bonte
borisd
Just*a*Girl
Kosta
Ivcak
Vlado-Tornado
10 posters
Страна 1 of 1
Денеска имаме избор од повеќе Интернет пребарувачи. Internet Explorer ја губи битката против бесплатните пребарувачи. Кој Интернет пребарувач Вие го користите и зошто ? Дали знаете некои предности за секој од пребарувачите ?
Vlado-Tornado- Администратор
-
Треснал Глупости : 297
Поени : 10
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 38
Ден на регистрирање : 2007-05-16
Re: Кој Интернет пребарувач најмногу го користите ?
pa jas si go koristam samo MOZiLLA zasto mislam deka e najbrz od site drugive nekako mi se bagosani i po tocak mi se ) i + kakvi skincinja ima za ovoj no comment.....
Ivcak- Модератор
-
Треснал Глупости : 94
Поени : 0
Се наоѓам : Skopje Macedonia
Ден на регистрирање : 2007-05-18
Ivcak напиша:pa jas si go koristam samo MOZiLLA zasto mislam deka e najbrz od site drugive nekako mi se bagosani i po tocak mi se ) i + kakvi skincinja ima za ovoj no comment.....
Дај ми адреса за скинови ако имаш?
Пораките од групи (на пр. Yahoo Groups) читливо се гледаат со Опера. За другиве не знам зошто ама дава некои прокинески знакчиња. Така да ако сакате пораките од групите (или од форумов) да ви се читливи при отворањето на мејлот, препорачлив интернет пребарувач е Опера.
-
експлорер,а и мозила понекогаш
Just*a*Girl- Професор
-
Треснал Глупости : 377
Поминат рок на траење : 31
Се наоѓам : Tamu nekade
Ден на регистрирање : 2008-02-16
Vidi temava e stra togas koristev Internet Explorer i imam glasano za IE.. no
go koristam ovaj post za da go smenam glasot
Mozilla firefox
go koristam ovaj post za da go smenam glasot
Mozilla firefox
Абе види има дури 12 (дванаесет) луѓе што одговориле на анкетава, така да тоа и не е некоја бројка... јас користам Опера, заради брзината и некои widgets (тој за видео даунлоад и аквариумот на пример) кои таа ги има... Speed Dial ми е закон опција, како и опцијата Refresh Every x Minutes, кога очекувам некоја промена на сајтот во блиска иднина ... Но користам и Фајрфокс посебно заради повисокото ниво на Customization (скинови на пример), и се разбира Add-Ons делот, кои исто така овозможуваат да си направите пребарувач по своја мерка (јас ги користам FlashDownloader, FireBug, FireFTP и TrackMeNot).
-
MaX напиша:Добро бе само јас користам Опера?
Ти и двајца од америка
До пред некое време користев Opera, јер поесно е бидејќи ми ги памти страите кои сум ги отварал и ми ги листа во табови. Ама имав проблеми со отварање на интернет страни, не дека не ми ги отвара туку изместени ми ги покажуваше, па решив да се префрлам на Firefox и изгледа не згршив.
Goran - Gogo- Доцент
-
Расположение :
Треснал Глупости : 151
Поени : 3
Репутација : 3
Поминат рок на траење : 37
Се наоѓам : MK
Ден на регистрирање : 2007-06-02
Инаку истата опција ја има Фајрфокс ... избираш
Tools -> Options -> Main -> When Firefox starts: Show windows and tabs opened from last time ... Страните кои ти ги прикажувало изместени се должи на некомпатибилноста на интернет пребарувачите, односно различниот начин на кој се рендерираат елементите од страниците. Сигурно ако ја оптимизираш страницата да се отвора најдобро во Опера, ќе испадне дека подобро е Опера ... Се` е до маркетингот и амбалажата.
Tools -> Options -> Main -> When Firefox starts: Show windows and tabs opened from last time ... Страните кои ти ги прикажувало изместени се должи на некомпатибилноста на интернет пребарувачите, односно различниот начин на кој се рендерираат елементите од страниците. Сигурно ако ја оптимизираш страницата да се отвора најдобро во Опера, ќе испадне дека подобро е Опера ... Се` е до маркетингот и амбалажата.
-
Mozilla само и никој друг, најдобар е и најбрз и најмалку зафаќа
Butterfly- One and only
-
Треснал Глупости : 55
Поминат рок на траење : 37
Се наоѓам : pomegu 4P
Ден на регистрирање : 2007-12-04
Тоа дека Фајрфокс е најбрз, прв пат слушам, на сите места каде што сум читал, никаде не сум сретнал таков податок ( кој го интересира повеќе нека напише Firefox vs. Internet Explorer vs. Opera на Google), a тоа дека е најдобар, најмногу зависи од твоите потреби, што значи дека е многу субјективна работа ... за тоа колку меморија зафаќа поим немам, ниту пак мислам дека интернет пребарувачот е тој што ќе ти го оптовари системот ...
-
За најбрз се смета Опера, но причината зошто таа не е најупотребувана, лежи во тоа што таа последна стана бесплатна, а и нема толку агресивна кампања за нејзино користење, бидејќи амбалажата го продава производот... Освен тоа, мислам дека има малку помало ниво на Customization од Фајрфокс и дека тоа исто така е една од причините... а дека е најбрза, тоа сигурно. Освен тоа, самата Опера знае да симнува директно од торенти, што значи дека не ви треба дополнителна програма за да се справи со нив(иако некоја од специјализираните програми за тоа е најпрепорачлива како Utorrent). Опера има и свој емаил клиент
-
Vlado-Tornado напиша:Опера има и свој емаил клиент
Зашо мозила нема ? :laugh:
Финтата на мозила е што со помош на addons можеш да ја разбилдаш
А за брзина
Опера е меѓу најбрзите
@Bonte
Нормално дека ќе има таква споредба на страна од Opera
Последната промена е направена од на Вто Фед 19 2008, 00:58. Мислењето е променето 1 пати
BTW да се пофалам, еднаш напраив веб пребарувач, ама господ знае кај е :laugh:
Ако го најдам ќе ви го дам Меѓу еден од најбрзите беше и најзаштитен :ljolj:
Ги рушеше сите конкуренции
Ако го најдам ќе ви го дам Меѓу еден од најбрзите беше и најзаштитен :ljolj:
Ги рушеше сите конкуренции
Страна 1 of 1