Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!

Join the forum, it's quick and easy

Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Сослушување на сведоците во несреќата на „конкорд“

Go down

Сослушување на сведоците во несреќата на „конкорд“ Empty Сослушување на сведоците во несреќата на „конкорд“

Пишување by GBL Вто Фед 02 2010, 16:04

Повторно сослушување на сите сведоци во една од најголемите авионски несреќи во историјата, уривањето на „конкордот“ во 2.000 година непосредно по полетувањето од аеродромот „Шарл де Гол“, ќе се одржи денеска во Париз.

Сослушување на сведоците во несреќата на „конкорд“ Get

Судењето против американската авио-компанија „Континентал“ и тројца службеници на парискиот аеродром „Шарл де Гол“, повторно се очекува да ги соочи спротивставените страни во врска со причините за несреќата.

Според официјалната верзија, падот на „конкордот“ при што загинаа 113 луѓе, бил предизвикан од титаниумска лента, отпадната од авион што претходно полетал. Ова метално парче ја дупнало гумата на „конкордот“, а дел од распрсната гума го погодил резервоарот кој потоа се запалил поради искрење на инсталацијата.

Пред несреќата „конкорд“ беше статистички најбезбеден оперативен патнички авион на светот, а редовно сообраќаше на транс атланските линии. Во 2003-та година сите „конкорди“ беа приземјени.

GBL
Администратор
Администратор

Male
Taurus

Расположение : Сослушување на сведоците во несреќата на „конкорд“ Relaxed
Треснал Глупости : 1263
Поени : 3547
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 41
Се наоѓам : KafeMuabeti.club
Ден на регистрирање : 2009-06-14