Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!

Join the forum, it's quick and easy

Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ГАК доби опрема за третман на предвреме родените бебиња

Go down

ГАК доби опрема за третман на предвреме родените бебиња Empty ГАК доби опрема за третман на предвреме родените бебиња

Пишување by GBL Саб Јан 30 2010, 16:15

Опрема за одделот на интензивна нега на Гинеколошко – акушерската клиника (ГАК) што опфаќа 25 протокометри кои ја регулираат концентрацијата на кислород кај недоносените деца ставен е во сабота во функција.

ГАК доби опрема за третман на предвреме родените бебиња Get

Со ова треба да се затвори горливиот проблем на појава на ретинопатија кај прерано родените деца.

Лекарите објаснуваат дека кај сите предвреме родени деца постои проблем со ретинопатијата. Уверуваат дека кислородот е само една од причините за појавата на ретинопатија, но не е директен проблем.

„Не можете да ја искорените таа болест кај незрелите дечиња. Значи има поврзаност со неадекватното третирање на кислородната терапија, но тоа е само еден од провоцирачките фактори. Малата родилна маса и големата незрелост се едни од причините, а други причини за ретинопатијата се неконтролираното дозирање на кислородната терапија, чести трансфузии со крв, инфекции наследени уште во матката“ изјави Елизабета Петковска, раководител на Одделот за интензивна нега.

„Министерството за здравство преку своите проекти и реформи веќе го заокружува процесот за модернизација на секторот гинекологија “ изјави министерот за здравство Бујар Османи.

Ова е донација на ВИП оператор за комплетна опрема и третман на предвреме родените бебиња.

“Овие мали, но најважни пациенти ја заслужуваат сета посветеност, бидејќи тие се наша иднина“ изјави Никола Љушев, Главен извршен директор а ВИП оператор.

GBL
Администратор
Администратор

Male
Taurus

Расположение : ГАК доби опрема за третман на предвреме родените бебиња Relaxed
Треснал Глупости : 1263
Поени : 3547
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 41
Се наоѓам : KafeMuabeti.club
Ден на регистрирање : 2009-06-14