Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!

Join the forum, it's quick and easy

Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Шест ипол години затвор за Миладинови

Go down

Шест ипол години затвор за Миладинови Empty Шест ипол години затвор за Миладинови

Пишување by GBL Пет Јан 29 2010, 22:21

По 6,6 години казна затвор за браќата Ѓорѓи и Димитар Миладинови. Скопска единица ги осуди браќата за перење пари, измама со кредит, давање исправа со лажни податоци.

Шест ипол години затвор за Миладинови Gorgi-dimitar-miladinovi

Судот го отфрли обвинението кое ги товареше дека се дел од организиран група. Три стечајни судијки, стечајна управничка која го водела предметот за хотелот „Изгрев“, и бизнисмен се ослободени од обвинението. Кај нив не е утврдено дека незаконски работеле. Службеничка во катастарот е условно осудена.

Адвокатите Савовски и Бегова осудени се на една односно 6 месеци затвор, нотарот Мерсим Положни на три месеци, а бизнисменот Голобовски на две години затвор. Судот оцени дека биле инволвирани во нелегалните зделки на браќата Миладинови.

Нивната фирма Миладинов чиј содружник е МПЦ земала кредити од две банки тешки над 6 милиони евра, за реновирање на струшкиот хотел „Изгрев“, но парите ги употребувале за други намени и не ги вратиле на банките.

МПЦ два пати го купуваше изгрев за да не го изгуби хотелот. Миладинови сметаа дека нема ништо незаконско во нивното работење, а дека целиот процес им го наметнал бизнисменот Зоран Азманов кој сакал да им го преземе бизнисот.

Од целиот процес азманов излезе само како сведок исто како и црквата. Димитар и Ѓорѓи остануваат во притвор до правосилност на пресудата, со одлуката на судот парите кои ги должат околу 5 милиони евра треба да ги вратат, во спротивно ќе им биде конфискуван имотот.

GBL
Администратор
Администратор

Male
Taurus

Расположение : Шест ипол години затвор за Миладинови Relaxed
Треснал Глупости : 1263
Поени : 3547
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 41
Се наоѓам : KafeMuabeti.club
Ден на регистрирање : 2009-06-14