Упатство за PHP
4 posters
Страна 1 of 1
Упатство за PHP
PHP доаѓа од PHP HyperText Pre-processor и е програмски јазик за на серверска страна. РНР е слободен програмски јазик, неговиот код е отворен и е мулти-платформски. PHP e соодветен кога сакате да креирате динамички страни кога прелистувачот ќе побара страна. PHP нуди едноставно уредување на страната со можност да се направи покорисна за индивидуални корисници.
Со него може да се поставуваат web страните, да се контролира автентикацијата и да се пренасочуваат корисници
Една од најмоќните опции во PHP е пристапот до базите со податоци. Имате пристап до 19 видови бази и обработка на податоците.
Еве и едно туториалче за почетници во PHP на македонски јазик:
Упатство PHP
Со него може да се поставуваат web страните, да се контролира автентикацијата и да се пренасочуваат корисници
Една од најмоќните опции во PHP е пристапот до базите со податоци. Имате пристап до 19 видови бази и обработка на податоците.
Еве и едно туториалче за почетници во PHP на македонски јазик:
Упатство PHP
Последната промена е направена од на Сре Јан 16 2008, 23:05. Мислењето е променето 3 пати.
Re: Упатство за PHP
kostadine pa ti si bio pisatel .... neam vreme da ti ja citnam knigata ali sepak bravo za trudot
_EAX- VIP
-
Треснал Глупости : 193
Поени : 0
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 114
Се наоѓам : vrska nemam
Ден на регистрирање : 2007-10-12
_EAX напиша:kostadine pa ti si bio pisatel .... neam vreme da ti ja citnam knigata ali sepak bravo za trudot
фала фала, али сепак јас не го пишев
Браво! Секоја Чест
Maxxis- Асистент
-
Расположение :
Треснал Глупости : 70
Поени : 0
Поминат рок на траење : 32
Се наоѓам : Underground
Ден на регистрирање : 2007-07-25
Коста tnx за туторијалчево, има корисни работички, баш ми се најдоа за галеријава. поз
Vlado-Tornado- Администратор
-
Треснал Глупости : 297
Поени : 10
Поминат рок на траење : 38
Ден на регистрирање : 2007-05-16
Страна 1 of 1