Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!

Join the forum, it's quick and easy

Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Откриено е зошто кај некои не дејствува хемотерапијата

Go down

Откриено е зошто кај некои не дејствува хемотерапијата Empty Откриено е зошто кај некои не дејствува хемотерапијата

Пишување by vlado_sk Вто Јан 26 2010, 12:36

Откриено е зошто кај некои не дејствува хемотерапијата Img77264250
Откриени се два гена кои го оневозможуваат дејствувањето на одредени третмани за лечење од тумор во индивидуализираното анализирање на заболените.
Кај личностите кои се развива абнормалност на два гена, хемотерапијата нема никакво корисно дејствување, откриле американските научници со цел на овие лица да им се помогне во лекувањето со други третмани.

Окриено е дека постоењето на овие два гена ја оневозможува хемотерапијата со антрациклин и затоа треба да се промени третманот на лечење.

Андреа Ричардсон од институтот Dana-Farber Cancer во Бостон кажала дека на овој начин лекарите ќе знаат кои пациенти се отпорни на антрациклинот. Студијата е објавена во стручниот магазин Nature Medicine.

Таа кажала дека заболените од рак на дојка добиваат 2 или 3 типа на хемотерапија и дека на овој начин ќе се знае на кој пациенти да не се употребува хемотерапијата со антрациклин.

Лекарите сега ги тестираат гените на заболените жени од рак на дојката и се утврдуваат кои се чувствителни на естроген или кој кандидат ја блокира употребата на тамоксифинот.

vlado_sk
Студент
Студент

Male
Cancer

Треснал Глупости : 48
Поени : 169
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 36
Се наоѓам : skopje
Ден на регистрирање : 2010-01-25

Вратете се на почетокот Go down