Медитација, просветлување??
+6
SteelTemplar
HalfGrown_IDIOT
Vlado-Tornado
Kosta
1MM0rtalis
NIN
10 posters
:: Живот :: Мистерија и натприродно
Страна 1 of 1
Медитација, просветлување??
A koj barem malku se zamislil dali onie istocnite magii imaat nekoja vistina? ustvari mislam na jogi - mogi, energija, chi, i slicni nirvani i satori, ova-ona? Sai Baba ili kako se vika toj tipot?
NIN- Асистент
-
Треснал Глупости : 90
Поени : 0
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 38
Ден на регистрирање : 2007-05-20
Re: Медитација, просветлување??
jas iskreno mislam i veruvam the chi odnosno vnatresnata energija
e ona sto ne vodi zatoa sto ako zemis dijagram na covecki limfni nervi ce i chi kanali na teloto na covekot ce vidis deka se poklopuvaat i mislam deka ima nesto misteriozno i natprirodno vo sekoj od nas
e ona sto ne vodi zatoa sto ako zemis dijagram na covecki limfni nervi ce i chi kanali na teloto na covekot ce vidis deka se poklopuvaat i mislam deka ima nesto misteriozno i natprirodno vo sekoj od nas
1MM0rtalis- VIP
-
Треснал Глупости : 730
Поминат рок на траење : 36
Се наоѓам : UNDERWORLD
Ден на регистрирање : 2007-06-25
vidi nin
ne znam so da recam ali zal mi e sto nikoj ne saka da se pridruzi vo debatava
ne znam so da recam ali zal mi e sto nikoj ne saka da se pridruzi vo debatava
1MM0rtalis- VIP
-
hehe so da pravime - toa e nema veze i blagodarime na grizata
NIN- Асистент
-
Треснал Глупости : 90
Ден на регистрирање : 2007-05-20
Еве јас мислам дека освен опуштање други супермоќи не се добиваат ... Ама кога ќе се земе во предвид колку стресно живееме, тоа е голема предност... Јас имам читано некои scientific stuff, според кој секој цицач си има некаков параметар кој може да се нарече „број на срцеви отчукувања“. Оние цицачи кои живеат динамично, со огромен број отчукувања во минута, вредноста на тој параметар се намалува многу побрзо, а кога ќе се истроши - умира. Нивниот начин на живот, секојдневните стресови за пронаоѓање храна, избегнувањето на предатори и слично го забрзува целокупниот метаболизам и на некој начин забрзано ги поминува предодредените фази на живот, т.е. побрзо „преминува“. Од друга страна, цицачите кои се „успорен филм“, чие срце работи со многу малку отчукувања во минута живеат многу подолго. Во статијата што ја читав, како пример беа земени слоновите. Мислам, човекот не е крава (лол Коста), ама е цицач, барем последен пат беше така кога Дарвин тврдеше таму нешто...
Vlado-Tornado- Администратор
-
Треснал Глупости : 297
Поени : 10
Ден на регистрирање : 2007-05-16
Pa jas ic ne se razbiram vo ova,ama,bi sakal sekako da probam...velat deka imalo efekti.
Kakvi?Prvo da probam,pa ke kazam.
Kakvi?Prvo da probam,pa ke kazam.
HalfGrown_IDIOT- Најjакиот
-
Расположение :
Треснал Глупости : 347
Поени : 3
Репутација : 3
Поминат рок на траење : 37
Се наоѓам : Struga
Ден на регистрирање : 2007-06-03
Јас пред некој ден гледав една серија. Типацов имаше вежбано јога незнам колку многу години и беше до тој степен (меѓу многуте други) да може да си го контролира срцето. Па праеше да му запре срцето незнам колку минути се со доктори до него и после да се врати во нормала. Ова на TV го гледав и сега колку е можно ова незнам.
i jas sum go gledal i imam praeno muabet so dosta sensei i me ubeduvaa deka e toa mnogu mnogu malce od se ona sto moze da se napravi,mislam deka preku joga se dobiva iron body pokraj treningot normalno.
1MM0rtalis- VIP
-
Медитација и таквите работи не се Магии туку Магики, имат тука голема врска (NIN само да те исправам, дан сватит некој погрешно). Mагија е најголемата глупост чирибучири ба и ете ти купче пари (ахахахаха).
А што е Магика?
Магиката е Наука и Уметност за предизвикување Промени во согласност со Волјата.
(Објаснување: Мојата Волја е да го известам Светот за некои факти од моето знаење. Затоа земам "магиски оружја", перо, мастило и хартија; пишувам "инкантации" - овие зборови на "магиски јазик" т.е, она што можат да го разберат луѓето, кои сакам да ги подучам. Понатаму ги повикувам "духовите" како што се печатарите, издавачите, книжарите и така натаму и ги принудувам да ја пренесат мојата порака на овие луѓе. На тој начин, составувањето и дистрибуцијата е акт на МАГИКА со која предизвикувам Промените да се остварат во согласност со мојата Волја1).
А што е Магика?
Магиката е Наука и Уметност за предизвикување Промени во согласност со Волјата.
(Објаснување: Мојата Волја е да го известам Светот за некои факти од моето знаење. Затоа земам "магиски оружја", перо, мастило и хартија; пишувам "инкантации" - овие зборови на "магиски јазик" т.е, она што можат да го разберат луѓето, кои сакам да ги подучам. Понатаму ги повикувам "духовите" како што се печатарите, издавачите, книжарите и така натаму и ги принудувам да ја пренесат мојата порака на овие луѓе. На тој начин, составувањето и дистрибуцијата е акт на МАГИКА со која предизвикувам Промените да се остварат во согласност со мојата Волја1).
SteelTemplar- Jehovah
-
Расположение :
Треснал Глупости : 425
Ден на регистрирање : 2007-06-28
Исто така и ова е многу поврзано со медитацијата. Размислете...
SteelTemplar- Jehovah
-
Расположение :
Верувам во внатрешни сили и секој човек може да ги употребува само треба да знае како и треба ептен вежбање и концентрација што на секој не му успева! Имам вежбано јога дома имам една книга и многу е релаксирачки...медитацијата е еден вид опуштање од стрес! имам пробано, но тешко се концентрирам...мора да вежбам!
~The Vampire~- Администратор
-
Расположение :
Треснал Глупости : 1353
Поени : 75
Поминат рок на траење : 35
Се наоѓам : Некаде помеѓу земја и небо
Ден на регистрирање : 2008-02-14
Зависит ама која медитација ја правите има повеке.Пример медитациите за космичката енергија се поинакви од обичните медитациите а сепак мислам дека добро влијае на концентрацијата а исто така може да влијае на повеќе работи ама како што кажав зависи која медитација.
The*Goddess- Доцент
-
Расположение :
Треснал Глупости : 112
Ден на регистрирање : 2008-02-17
не сваќајте погрешно медитацијата не е единствен начин да се постигнит концентрација и е убава работа многу често ја практикувам прво затоа што морав а сега ми е во навика влезена и ми е супер
само еден совет не се продлабочвите многу во неа затоа што ќе сте многу смирени и ќе се смените за 360 степени мора да се пази премногу кога се навлегува во фаза на транс медитација
само еден совет не се продлабочвите многу во неа затоа што ќе сте многу смирени и ќе се смените за 360 степени мора да се пази премногу кога се навлегува во фаза на транс медитација
1MM0rtalis- VIP
-
Najubo ti e da vezhbash so instruktor ili nesho slichno, taka i pojke che nauchish za to.
SteelTemplar- Jehovah
-
Расположение :
точно ама некој ептем искусен затоа што ќе може да ти покаже и почетни фази на астрална телепортација и нормалн да ти открие многу тајни,а вчера на тренинг падна нешо муабет за ова,и тренеров рече дека имало луѓе што забегале до степен да останат парализирани така да навистина е опасно сам и не е за играње освен ако се некои многу основни медитации без премногу продлабочвање
1MM0rtalis- VIP
-
Еј медитацијата не ми изгледа дека може да ти наштети.Да,може да те донеси до степен да се измениш до 360 степени ама пак тоа е за твоја корист ќе си многу посмирен.Јас почнав едно време да се бавам со тоа ама некако немав време за медитација а и не ме фаќаше место..Па така се откажав а и луѓето што се занимаваа со таа енергија не ми изгледаа баш да се во ред па прекинав.
The*Goddess- Доцент
-
Расположение :
Треснал Глупости : 112
Ден на регистрирање : 2008-02-17
хахахаах епа да убаво рече ќе те смени за многу
не ни треба тоа сеуште сите сме млади енергични луѓе и мисалм дека можеме и без тоа нели?
а за опасно направи малце поопширно истражување ќе видиш на што мислев и зошто мислам е опасно
не ни треба тоа сеуште сите сме млади енергични луѓе и мисалм дека можеме и без тоа нели?
а за опасно направи малце поопширно истражување ќе видиш на што мислев и зошто мислам е опасно
1MM0rtalis- VIP
-
Praktikuvam meditacija okolu godina vreme i zakon e sum probala nekolku vidovi meditacija, i na pocetokot sekako deka e potesko ama otkako ke navlezes, ednostavno ne mozas da prestanes. Najnormalno deka toa ja menuva i tvojata licnost. Mislam, licno za mene, smeneta sum za 360stepeni.... a najzabelezlivo od se mi e opustenosta vo bukvalno sekoj moment... cool e
...always on my own...- Почетник
-
Расположение :
Треснал Глупости : 23
Поминат рок на траење : 33
Се наоѓам : strumica
Ден на регистрирање : 2009-01-04
медитација <па секогаш може да медитираш ако знаеш како> <или ќе се просветлиш после смрта(крајот) или ќе чекаш(подобро живееш до тој момент) смисла на животот
Александар- Македонија
- Расположение :
Треснал Глупости : 664
Поени : 12
Ден на регистрирање : 2007-06-03
:: Живот :: Мистерија и натприродно
Страна 1 of 1