Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!

Join the forum, it's quick and easy

Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Светски ден на ментално здравје

Go down

20091010

Пишување 

Светски ден на ментално здравје Empty Светски ден на ментално здравје

10 октомври, (Нетпрес) - Светскиот ден на ментално здравје се празнува денеска. Според Светската здравствена организација, 12 отсто од светското население има некои ментални проблеми, а 450 милиони луѓе во светот имат потреба од подобра услуги за подобрување на менталното здравје.

Светски ден на ментално здравје Cover_world-mental-health-day

ајчестите нарушувања, кои предизвикуваат потежок степен на депресија се злоупотреба на супстанците, шизофренија, епилепсија,, ментална ретардација и ментални пореметувања во детството и адолесценцијата.

Експертите предупредуваат дека до 2010 година се очекува дека бројот на оболени од депресијата ќе биде на прво место, и тоа дека кај 25 отсто однаселението во текот на животот ќе се развие некој ментално растројство.

Поради ваквите загрижувачки податоци, експертите сугерираат дека пациентите треба, повеќе да ги користат услугите на лекарите во примарната здравствена заштита и дека е неопходно да се посвети посебно внимание на дестигматизација на заболените пациенти и на лекарите кои ги лекуваат, со што медиумите што треба да играат важна улога.
GBL
Администратор
Администратор

Male
Taurus

Расположение : Светски ден на ментално здравје Relaxed
Треснал Глупости : 1263
Поени : 3547
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 41
Се наоѓам : KafeMuabeti.club
Ден на регистрирање : 2009-06-14