Усеин Болт: ’Постојано ви велам дека сакам да бидам легенда!’
:: Спорт :: Останати спортови
Страна 1 of 1
Усеин Болт: ’Постојано ви велам дека сакам да бидам легенда!’
Јамајканскиот спринтер, Усеин Болт на Светското првенство во Берлин,
само неколку дена подоцна откако го собори светскиот рекорд на 100
метри постави ново најдобро време на светот и во трката на 200 метри.
само неколку дена подоцна откако го собори светскиот рекорд на 100
метри постави ново најдобро време на светот и во трката на 200 метри.
<table align="center" border="0" cellpadding="0" width="98%" height="100%"><tr><td class="newsContent" valign="top">Болт по успешниот втор старт доминираше до самата цел и 200 метри ги претрча со време од 19.19 со што за 11 стотинки го подобри рекордот кој токму тој го постави на Олимписките игри во Пекинг на истиов ден минатата година.Второто место го освои панаманскиот спринтер Алонсо Едвард, додека бронзата му припадна на Американецот Волас Спирмон. “Момци, па постојано ви говорам дека моја цел е да станам легенда. За рекордите не размислувам и не чувствувам никаков притисок. Знам што да права, и тоа го правам. Остварив успеси за себе и среќен сум што сум на патот да станам легенда. “- изјавил Болт. Случајност или не, Болт и пред четири дена порано својот рекорд го подобри за 11 стотинки, а можеше да биде уште побрз ако малку не забавеше пред целта. Исто така, Јамајканецот рекордот на шпампионатот го надмина за дури 57 стотинки. Најбрзиот човек на светот во Берлин го очекува уште една дисциплина, штафетата на 4х100 метри. Полуфиналето на програмата е во петок со почеток од 19:30 часот, а финалето е во сабота од 20:50. Болт тврди дека воопшто не му пречат константните сомнежи кои се поставуваат поради неговите неверојатни резултати. Сомнежи дека користи допинг, иако Болт секогаш бил ’чист’. “Не, не ми пречат тие муабети. Тоа во спортот секогаш ќе се случува.“ </td> </tr> </table> |
|
BuDaLoTo_DeTe_- Најjакиот
-
Расположение :
Треснал Глупости : 149
Поени : 446
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 31
Се наоѓам : kaj Megan Fox
Ден на регистрирање : 2009-06-19
:: Спорт :: Останати спортови
Страна 1 of 1