Talamasca на Скопски саем
4 posters
:: Најфорумче информатор :: :: Upcoming events
Страна 1 of 1
Talamasca на Скопски саем
Talamasca е psytrance проект на Cedric Dassulle, познат и како DJ Lestat. DJ кариерата ја започнува во 1992, за подоцна во 1996 да го започне проектот Talamasca, каде што неговото 13 годишно искуство во свирење пиано доаѓа до израз. Со квалитетните и енергични настапи ги прошетал скоро сите светски подиуми, а има соработувано со огромен број артисти, меѓу кои и Nomad (со кој го имаа оформено label-от 3D Vision), Oforia, Space Cat, Xerox, Skazi, Eksimo и многу други.
Ги издава албумите "Beyond the Mask" (2000), "Musica Divinorum" (2001), "Zodiac" (2003), "Made in Trance" (2004) кој е првото издание за неговиот label "Mind Control Records" кој го оформува истата година, како и "Obsessive Dream" (2007) кој се уште може бесплатно да се преземе во MP3 формат преку линкот http://www.mindcontrolrecords.com.
Настапот во Скопје во живо ќе ни го претстави најновиот материјал од неговиот се уште неиздаден албум, како и од албумот кој е резултат на соработката помеѓу Talamasca и XSI, уште еден исклучително квалитетен француски psytrance бенд.
Re: Talamasca на Скопски саем
Многу пати иам речено дека одам на многу настани па стално излегвело нешто што морало да ме спречи...така да овајпат че речам дека не одам :laugh:
MaX напиша:Многу пати иам речено дека одам на многу настани па стално излегвело нешто што морало да ме спречи...така да овајпат че речам дека не одам :laugh:
од сега се викај дека нема да одиш и ке одиме и ке си поминваме како вечерва ааааааааааааааааааа совршенство :133:
jelena- Пуфла
-
Расположение :
Треснал Глупости : 1969
Поени : 192
Репутација : 5
Поминат рок на траење : 37
Се наоѓам : Into the Wild...
Ден на регистрирање : 2007-08-22
Одлично беше...само шо многу рано ми падна газот :laugh:
Јеки,коки сакам пак вакво нешто за брзо :laugh: