Sex Pistols најавуваат албум за 2009 година
3 posters
:: Забава и култура :: Музика
Страна 1 of 1
Sex Pistols најавуваат албум за 2009 година
Легендите на панкот, Sex Pistols најавуват дека во 2009 година ќе снимат албум и ќе се вратат на сцената со турнеја. Британските панкери не се собрале заедно од 1996 година кога одржаа неколку концерти, но не снимија нов албум. Нивниот прв басист Glen Matlock, кој во најславните денови на бендот го замени Sid Vicious изјави дека момците од бендот планираат да снимат нови песни.
- Враќање на Sex Pistols? Зошто да не, разговарав со Johnny Rotten, желни сме повторно да влеземе во студио. Сега сите сме возрасни и имаме доволно искуство кое ќе го преточиме во музика. Енергијата која ја апсорбирав во минатото ќе ја истрошам на нашите нови песни – рече Matlocк.
Татковците на панкот имаат издадено само еден студиски албум "Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols" на 28 октомври 1977 година. Тој албум е темелот на панк музиката во светот која беше критикувана од британската влада и политичарите во светот поради анархијата која ја величеа Sex Pistols. Сепак и покрај големите притисоци "Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols" беше најпродаван албум во Британија.
- Враќање на Sex Pistols? Зошто да не, разговарав со Johnny Rotten, желни сме повторно да влеземе во студио. Сега сите сме возрасни и имаме доволно искуство кое ќе го преточиме во музика. Енергијата која ја апсорбирав во минатото ќе ја истрошам на нашите нови песни – рече Matlocк.
Татковците на панкот имаат издадено само еден студиски албум "Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols" на 28 октомври 1977 година. Тој албум е темелот на панк музиката во светот која беше критикувана од британската влада и политичарите во светот поради анархијата која ја величеа Sex Pistols. Сепак и покрај големите притисоци "Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols" беше најпродаван албум во Британија.
Извор: Идивиди
najforumce- Администратор
-
Расположение :
Треснал Глупости : 440
Поени : 19
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 44
Се наоѓам : najforumce
Ден на регистрирање : 2008-03-12
Re: Sex Pistols најавуваат албум за 2009 година
:vozbuden: :vozbuden: закооооооон :vozbuden:
~The Vampire~- Администратор
-
Расположение :
Треснал Глупости : 1353
Поени : 75
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 35
Се наоѓам : Некаде помеѓу земја и небо
Ден на регистрирање : 2008-02-14
Re: Sex Pistols најавуваат албум за 2009 година
Леле мајко моја молимте да не е вистина ова...
Сек Пистолс че ми останит како налошото нешто што ги иам видено во животов...
Старите работи и старата екипа многу ги поштовам,ама сеа ова Џони Ротен што го прави само за пари не му чини....тиопт е се то што го мразел порано....
Албум нов на Пистолси во никој случај да не слушате ако излези!!!
Сек Пистолс че ми останит како налошото нешто што ги иам видено во животов...
Старите работи и старата екипа многу ги поштовам,ама сеа ова Џони Ротен што го прави само за пари не му чини....тиопт е се то што го мразел порано....
Албум нов на Пистолси во никој случај да не слушате ако излези!!!
:: Забава и култура :: Музика
Страна 1 of 1