Толкување на сонови
+2
jelena
borisd
6 posters
Страна 1 of 1
jelena- Пуфла
-
Расположение :
Треснал Глупости : 1969
Поени : 192
Репутација : 5
Поминат рок на траење : 37
Се наоѓам : Into the Wild...
Ден на регистрирање : 2007-08-22
Re: Толкување на сонови
Кажи Борисе што ми те мачи, да ти помогнеме кој колку знаеме.
~The Vampire~- Администратор
-
Расположение :
Треснал Глупости : 1353
Поени : 75
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 35
Се наоѓам : Некаде помеѓу земја и небо
Ден на регистрирање : 2008-02-14
Борис батали ги овие соништава, глупости живи
Се нервирам дека постет вакви глупости во светов (толкување на соништа, куро на крали марко) :0531:
Сакаш ние да толкуваме во однос на колку мислења си напишал денес на најфорумче што ќе ти се случи
Можно е луѓево и во то да почнет да вервет.
Се нервирам дека постет вакви глупости во светов (толкување на соништа, куро на крали марко) :0531:
Сакаш ние да толкуваме во однос на колку мислења си напишал денес на најфорумче што ќе ти се случи
Можно е луѓево и во то да почнет да вервет.
Предвидов една неуба работа преку сон и другиот ден ми се оствари
Ама пак не верувам во овие работи...цел ден сум мислел на то и то сум го
сонувал и другиот ден ми се десило...
Глупости живи...
сопоред соновникон шо го видов ја требаше да сум 30пати умрен досеа :laugh:
малу отпојче напишав од шо ве интересира ама....
Ама пак не верувам во овие работи...цел ден сум мислел на то и то сум го
сонувал и другиот ден ми се десило...
Глупости живи...
сопоред соновникон шо го видов ја требаше да сум 30пати умрен досеа :laugh:
малу отпојче напишав од шо ве интересира ама....
јас вервам зато господине Борис кажи си сонот
jelena- Пуфла
-
Расположение :
Пишит во соновникон за ова и ова демек немири нешо ке сум имал и сношти едвај спиев (едно гајле помалку) :D
Јеки кој сон сакаш да ти го кажам? ама страв ми е после дан ми го превземет од Холивуд за филм да си напрает :S
Јеки кој сон сакаш да ти го кажам? ама страв ми е после дан ми го превземет од Холивуд за филм да си напрает :S
И јас не верував во сонови али од кога ми се случи една многу чудна работа, верувам. И сама се чудам како е тоа можно.
~The Vampire~- Администратор
-
Расположение :
Треснал Глупости : 1353
Поени : 75
Поминат рок на траење : 35
Се наоѓам : Некаде помеѓу земја и небо
Ден на регистрирање : 2008-02-14
borisd напиша:Пишит во соновникон за ова и ова демек немири нешо ке сум имал и сношти едвај спиев (едно гајле помалку) :D
епа да не се плашиш да не ти превзенат сонот насамо ке ми го кажиш петок ко ке дојдам кај вас на кафе и кифлиља :laugh: :laugh: :laugh:
jelena- Пуфла
-
Расположение :
Кафе и кифлиња не :D:D Алкохол да! :D Kismi Да! :D
Сабота PMG Kolektiv, Непороценливo :D:D:D
И по пат сонојте ке ти кажвам :D:D
borisd напиша:Кафе и кифлиња не :D:D Алкохол да! :D Kismi Да! :D
хаха. си го стокмил цел план за како да помине викендот :thumbup1: :thumbup1:
сега ке ти објаснам шо значи твојот сон дека ке ти дојдат гости од Бугарија и од Скопје и дека ке си помините топ :133: :i_smile: :smileJ:
jelena- Пуфла
-
Расположение :
еве уште нешто за соништата...
Соништата веќе не се мистерија
Разоткриен е тајниот свет на соништата благодарение на новата технологија која мозочната активност за време на спиењето ја претвора во слики.
Јапонските научници создале направа која може да ги собира и слика мислите и соништата. Иако досега истражувачите успеале да репродуцираат само некои поедноставни слики на мозокот, ова откритие го отвора патот кон разоткривање на човековите сништа и мозочните процеси.
„За првпат научниците во светот успеаја, користејќи ја активноста на мозокот да направат визуелизација на тоа што луѓето го мислат и гледаат. Оваа технологија ќе овозможи да се снимат субјективните слики кои луѓето ги добиваат додека спијат“, изјави портпаролот на ATR Computational Neuroscience Laboratories.
Откако Зигмунд Фројд пред еден век ја објави „Интерпретација на соништата“, работата на мозокот додека спие е предмет на анализите на повеќе научници кои се обидуваат да ја одгатнат оваа мистерија.
Соништата веќе не се мистерија
Разоткриен е тајниот свет на соништата благодарение на новата технологија која мозочната активност за време на спиењето ја претвора во слики.
Јапонските научници создале направа која може да ги собира и слика мислите и соништата. Иако досега истражувачите успеале да репродуцираат само некои поедноставни слики на мозокот, ова откритие го отвора патот кон разоткривање на човековите сништа и мозочните процеси.
„За првпат научниците во светот успеаја, користејќи ја активноста на мозокот да направат визуелизација на тоа што луѓето го мислат и гледаат. Оваа технологија ќе овозможи да се снимат субјективните слики кои луѓето ги добиваат додека спијат“, изјави портпаролот на ATR Computational Neuroscience Laboratories.
Откако Зигмунд Фројд пред еден век ја објави „Интерпретација на соништата“, работата на мозокот додека спие е предмет на анализите на повеќе научници кои се обидуваат да ја одгатнат оваа мистерија.
jelena- Пуфла
-
Расположение :
За мене ке им требит и Movie Maker да си инсталирет на то чудото а не само во слики да го претвораат сонот
сонот е само твоја работа, иако ти изгледа неповрзано или без редослед сепак има значење, тоа ти е реакцијата на подсвеста за нешто што ти се случило во минатото, нешто што сакаш да ти се случи во иднина или нешто што се случува во некој дел од светот во истиот момент додека спиеш, ако разгледаме за минатото може повеќе да е некој детал што треба да те потсети за нешто што си заборавил или нешто што ти било драго на срце а си го оставил во сеќавањата,
за работите што ги сакаш некогаш добиваме водство преку сонот, како или што треба да се направи за да дојдеме до целта, повеќе подоцна оки? ок...
за моментот што може да го сонуваш а се случува негде во светот, па би рекол дека сите луѓе се поврзани само што тоа не го знаат, и не би ми било чудно ако сонувате работи кои некој ги прави во истиот тој момент...
ова беше само мое мислење, а за да протолкуваш сон или да го откриеш неговото значење ќе ти треба повеќе од експертски тим и суперкомпјутер затоа што само ти можеш да ги разбериш и личноста на која и ги доверуваш...
sry можам да си се прам на ljs вака цел ден за овие работи, само што и да сонуваш запиши го сонот веднаш после станување, зато што може да го заборавиш хехе
за работите што ги сакаш некогаш добиваме водство преку сонот, како или што треба да се направи за да дојдеме до целта, повеќе подоцна оки? ок...
за моментот што може да го сонуваш а се случува негде во светот, па би рекол дека сите луѓе се поврзани само што тоа не го знаат, и не би ми било чудно ако сонувате работи кои некој ги прави во истиот тој момент...
ова беше само мое мислење, а за да протолкуваш сон или да го откриеш неговото значење ќе ти треба повеќе од експертски тим и суперкомпјутер затоа што само ти можеш да ги разбериш и личноста на која и ги доверуваш...
sry можам да си се прам на ljs вака цел ден за овие работи, само што и да сонуваш запиши го сонот веднаш после станување, зато што може да го заборавиш хехе
Александар- Македонија
- Расположение :
Треснал Глупости : 664
Поени : 12
Ден на регистрирање : 2007-06-03
Александар напиша:сонот е само твоја работа, иако ти изгледа неповрзано или без редослед сепак има значење, тоа ти е реакцијата на подсвеста за нешто што ти се случило во минатото, нешто што сакаш да ти се случи во иднина или нешто што се случува во некој дел од светот во истиот момент додека спиеш, ако разгледаме за минатото може повеќе да е некој детал што треба да те потсети за нешто што си заборавил или нешто што ти било драго на срце а си го оставил во сеќавањата,
:good: :thumbup1:
Страна 1 of 1