Египетските Пирамиди
+5
Kosta
Александар
bonte
1MM0rtalis
SteelTemplar
9 posters
:: Живот :: Мистерија и натприродно
Страна 1 of 1
Египетските Пирамиди
Египетските пирамиди се одно од 7-те Светски Чуда, исто така тие се една од најголемите мистерии. Се уште не се знае точно КАКО се изградени. Сакам ваше мислење за оваа тема.
SteelTemplar- Jehovah
-
Расположение :
Треснал Глупости : 425
Поени : 0
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 38
Се наоѓам : Struga
Ден на регистрирање : 2007-06-28
Re: Египетските Пирамиди
ako sakas i planoj na izradba mozam da ti najdam
makar so mislam se mnogu misticni mesta,inace povece me zanima kako toa egipetski natpisi se najdeni na gradbi od inkite i atstekite i kako e mozno o hram ne znam tocno kaj bese pronajden da se najdeni natpisi od acteki egipcani i nepoznat rakopis a hramov ne e ni egipet ni amerika cudno nekoj da ne znae neso povece?
makar so mislam se mnogu misticni mesta,inace povece me zanima kako toa egipetski natpisi se najdeni na gradbi od inkite i atstekite i kako e mozno o hram ne znam tocno kaj bese pronajden da se najdeni natpisi od acteki egipcani i nepoznat rakopis a hramov ne e ni egipet ni amerika cudno nekoj da ne znae neso povece?
1MM0rtalis- VIP
-
Треснал Глупости : 730
Поминат рок на траење : 36
Се наоѓам : UNDERWORLD
Ден на регистрирање : 2007-06-25
Брат извини вака ама темава е за Египетските пирамиди а не за Маите или Ацтеките (и тие имале пирамиди ама не како пирамидите во Египет) и затоа ја отворив темава сакам да знам ваше мислење и сакам да ми најдиш планови ан изградба шо мислам дека нема да се точни.
SteelTemplar- Jehovah
-
Расположение :
mozda
ne zna znam samo deka bea za piramidite vo egiped
a ako ne procita bate jas spomav deka se najdeni rakopisi
razbiras samo sakav da znam da ne ima nekoj vaka so
info za toa sega da pobaram i ce ti dam mislam da go vidam linkot
ne zna znam samo deka bea za piramidite vo egiped
a ako ne procita bate jas spomav deka se najdeni rakopisi
razbiras samo sakav da znam da ne ima nekoj vaka so
info za toa sega da pobaram i ce ti dam mislam da go vidam linkot
1MM0rtalis- VIP
-
pred 2-3 godini bev na edno predavanje za vanzamaljci ( ) tamu se kazuvase i prasuvase za se i sesto, imase del koj bas me zainteresira a toa bese, следното---во Египет биле пронајдени хиероглифи преку кои било прикажано како некој Египетски фараон видел НЛО, е сега тие нормално мислеле дека е амон-ра или некој таков бог кој доаѓа да им помогне или нешто, но во натписот само седи дека забележале некој бог во светлечка чинија, па овие од истражувачката група почнале да удираат математика (2+2=...??? ам 5), и на крај рекле ова 100% се ванземаљци кои им помогнале на египќаните да ги изградат пирамидите...
Александар- Македонија
- Расположение :
Треснал Глупости : 664
Поени : 12
Ден на регистрирање : 2007-06-03
Sargeras напиша:pred 2-3 godini bev na edno predavanje za vanzamaljci ( ) tamu se kazuvase i prasuvase za se i sesto, imase del koj bas me zainteresira a toa bese, следното---во Египет биле пронајдени хиероглифи преку кои било прикажано како некој Египетски фараон видел НЛО, е сега тие нормално мислеле дека е амон-ра или некој таков бог кој доаѓа да им помогне или нешто, но во натписот само седи дека забележале некој бог во светлечка чинија, па овие од истражувачката група почнале да удираат математика (2+2=...??? ам 5), и на крај рекле ова 100% се ванземаљци кои им помогнале на египќаните да ги изградат пирамидите...
ej bato bas za ova zborvev istovo se desava i so actekite i inkite
na nivni piramidi se naoget natisi egipedski i na egipetskive piramidi nivni ili pretpostavka dea se nivni zaedno so eden nepoznat rakopis koj se smeta deka pripagal na Atlantis kosta moze da potvrdi mislam poso mu dadov edna enciklopedija za atlantis ako pocnal da ja citka
lol
i so e najtragicno e njaden hram t.e. piramida daleku i od dveve teritorii t.e. na egipcanive i inkite i actekite so nivni natpisi nasekade znaci od 3 kulturi t.e. 4 so predpostavka deka ednata e od atlantis
1MM0rtalis- VIP
-
vo hotel drim, no tuka poveke razgovaraa za toa kako nekoj luge bile poseteni od vonzemjanci, i kako posle posetata bile fizicki a da ne vikam poveketo i psihicki izmeneti. t.e. ako nekoj bil vo kontakt so vonzemjani treba vednas da odi na medicinski pregled (za sekoj slucaj).Kosta Tue Jul 03, 2007 5:01 pm
--------------------------------------------------------------------------------
Кај беше предавањето?
ako na nekoj mu se surfa da pobara poveke detali za ovie raboti neka otvori nov topic za da gi vidam linkovite (sry ali momentalno ne mi se surfa)
Александар- Македонија
- Расположение :
Sargeras напиша:vo hotel drim, no tuka poveke razgovaraa za toa kako nekoj luge bile poseteni od vonzemjanci, i kako posle posetata bile fizicki a da ne vikam poveketo i psihicki izmeneti. t.e. ako nekoj bil vo kontakt so vonzemjani treba vednas da odi na medicinski pregled (za sekoj slucaj).Kosta Tue Jul 03, 2007 5:01 pm
--------------------------------------------------------------------------------
Кај беше предавањето?
ako na nekoj mu se surfa da pobara poveke detali za ovie raboti neka otvori nov topic za da gi vidam linkovite (sry ali momentalno ne mi se surfa)
Мислам дека бев и јас
Уште еден да чујам дека викат Пирамидите ги изградиле вонземјани, че си имат работа со Скиентолози...
SteelTemplar- Jehovah
-
Расположение :
SteelTemplar напиша:Уште еден да чујам дека викат Пирамидите ги изградиле вонземјани, че си имат работа со Скиентолози...
Претходно напиша:
Сакам ваше мислење за оваа тема.
Чоекот си дал мислење, што креваш галама сега. :ljolj:
:rokerce:
Абе ја напишав така реченицата за да ги спомнам скиентолозиве.
SteelTemplar- Jehovah
-
Расположение :
a zosto ne moze luge da ja izgradile?
NIN- Асистент
-
Треснал Глупости : 90
Ден на регистрирање : 2007-05-20
можности можности хехеKosta напиша:Sargeras напиша:vo hotel drim, no tuka poveke razgovaraa za toa kako nekoj luge bile poseteni od vonzemjanci, i kako posle posetata bile fizicki a da ne vikam poveketo i psihicki izmeneti. t.e. ako nekoj bil vo kontakt so vonzemjani treba vednas da odi na medicinski pregled (za sekoj slucaj).Kosta Tue Jul 03, 2007 5:01 pm
Кај беше предавањето?
Мислам дека бев и јас
Египетски пирамиди << сепак најдобрите, според мене, архитекти живееле тогаш штом успеале да направат нешто вакво
Александар- Македонија
- Расположение :
какво вонземјани бе какви бакраџе?
па нормално дека се од луѓе направени! вонземјани ева ева Пирамидите ги граделе робовите, а идеата за изградба била на фараонот и другите администрации!
единствена мистерија овде е тоа како се направени... како ги носеле тешките камења, од каде, и градбата.... Имам слушано дека и јапонците пробале да изградат пирамида но не успеале се откажале! Тука е мистеријата што нема да се дознае!
па нормално дека се од луѓе направени! вонземјани ева ева Пирамидите ги граделе робовите, а идеата за изградба била на фараонот и другите администрации!
единствена мистерија овде е тоа како се направени... како ги носеле тешките камења, од каде, и градбата.... Имам слушано дека и јапонците пробале да изградат пирамида но не успеале се откажале! Тука е мистеријата што нема да се дознае!
~The Vampire~- Администратор
-
Расположение :
Треснал Глупости : 1353
Поени : 75
Поминат рок на траење : 35
Се наоѓам : Некаде помеѓу земја и небо
Ден на регистрирање : 2008-02-14
Па нормално дека луЃе ја имале изградено какви вонземјани.Само ете можеби имале малку повеке вештина во таа работа од нас денес.Зарем не постоеле и тогаш паметни луѓе или немало шанси да постоел некој попаметен од нас?
The*Goddess- Доцент
-
Расположение :
Треснал Глупости : 112
Поминат рок на траење : 35
Ден на регистрирање : 2008-02-17
SteelTemplar напиша:Египетските пирамиди се одно од 7-те Светски Чуда, исто така тие се една од најголемите мистерии. Се уште не се знае точно КАКО се изградени. Сакам ваше мислење за оваа тема.
Офтопик:
Седумте светски чуда според мене се:
1.да гледаш
2.да слушаш
3.да чуствуваш
4.да допираш
5.да се смееш
6.да одиш
7.да љубиш
:: Живот :: Мистерија и натприродно
Страна 1 of 1