Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!

Join the forum, it's quick and easy

Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Кариесот една од пречките за ЕУ!

4 posters

Go down

Кариесот една од пречките за ЕУ! Empty Кариесот една од пречките за ЕУ!

Пишување by HalfGrown_IDIOT Пон Сеп 15 2008, 20:03

Владата и Министерството за здравство имаат задача во најкраток можен период да го редуцираат кариесот и индексот треба да изнесува помалку од три, односно децата на 12-годишна возраст треба да имаат помалку од три заби со кариес.
Во Македонија,според националниот координатор на стратегијата за превентива на Република Македонија проф.д-р Миле Царчев состојбата со кариесот кај децата е поразителна и оти наместо да опаѓа има тренд на пораст. Во просек едно дете има повеќе од шест заби со кариес, а услов за прием во ЕУ е тие да имаат помалку од три заби со кариес.
Во Шведска на пример децата немаат кариесни заби!Е сега дури да ги стигнеме швеѓаните Very Happy треба да се потрудиме!
Мораме да водиме грижа за оралното здравје во секој случај :thumbup1:
HalfGrown_IDIOT
HalfGrown_IDIOT
Најjакиот
Најjакиот

Male
Libra

Расположение : Кариесот една од пречките за ЕУ! Cool
Треснал Глупости : 347
Поени : 3
Репутација : 3
Поминат рок на траење : 37
Се наоѓам : Struga
Ден на регистрирање : 2007-06-03

Вратете се на почетокот Go down

Кариесот една од пречките за ЕУ! Empty Re: Кариесот една од пречките за ЕУ!

Пишување by jelena Пон Сеп 15 2008, 23:19

ме бендиса овај услов а не ко ке видам некој на улица црн во забите да ти се згрози животот...
jelena
jelena
Пуфла
Пуфла

Female
Capricorn

Расположение : Кариесот една од пречките за ЕУ! Flirty
Треснал Глупости : 1969
Поени : 192
Репутација : 5
Се наоѓам : Into the Wild...
Ден на регистрирање : 2007-08-22

Пишување by Kosta Вто Сеп 16 2008, 02:01

Абе остај Шведска, ние сме Македонија :laugh:

Мојш ти циганине да ги натераш да ги поправат и чистат заби :133:

Тоа ти е нешто слично, како тој новиот закон со задолжително средно образование Very Happy Пак голем број на ученици (најчесто цигани) не се запишаја.

Проблемот во македонија е што се носат некои закони, за некои услови кои во нашава ни мила држава уште не се возможни.

Не можам да си купам алкохол после 7. Анархија. Тоа да, го има во странство. Ама во странство на секој 2 меетри има ликер шоп.

Ај забегав од темава не ? Very Happy
Kosta
Kosta
Најфорумче манијак
Најфорумче манијак

Male
Scorpio

Расположение : Кариесот една од пречките за ЕУ! Relaxed
Треснал Глупости : 2202
Поени : 159
Поминат рок на траење : 38
Се наоѓам : Струга
Ден на регистрирање : 2007-05-16

http://www.najforumce.macedonianforum.net

Пишување by HalfGrown_IDIOT Вто Сеп 16 2008, 02:22

Kosta напиша:Абе остај Шведска, ние сме Македонија :laugh:

Мојш ти циганине да ги натераш да ги поправат и чистат заби :133:

Тоа ти е нешто слично, како тој новиот закон со задолжително средно образование Very Happy Пак голем број на ученици (најчесто цигани) не се запишаја.

Проблемот во македонија е што се носат некои закони, за некои услови кои во нашава ни мила држава уште не се возможни.

Не можам да си купам алкохол после 7. Анархија. Тоа да, го има во странство. Ама во странство на секој 2 меетри има ликер шоп.

Ај забегав од темава не ? Very Happy

то ти е како да ќе кројме панталони,а немаме гаќи :ljolj:
HalfGrown_IDIOT
HalfGrown_IDIOT
Најjакиот
Најjакиот

Male
Libra

Пишување by ~The Vampire~ Вто Сеп 16 2008, 17:43

То шо викаш, циганине и заби миење и поправање.
Македонија треба прво да донесе други закони и да се спроведат тие, па на крај да стапат во сила вакви закони.
Пример, законов 50 евра ако плукнеш.Ма немој, ако сакам ќе се изнаплукам и ај да видиме дали ќе платам. Зошто? Затоа што една плукајнца не е ништо во споредба со ѓубриштава на секој чекор што ги има, прво нека стапи во сила тој закон строго да се фрла се во канта, а после да иставаат закони со плукање, ебате прости!
И оние од комунално редовно да поминуваат 2-3 пати во неделата и да ги собираат ѓубрињата од контењерите, а не еднаш во месецот и околу контејнерот исфрлано насекаде, засрамота! И после некој ќе ме казнува за пљукајнца, а секаде ѓубре?? Мај ес!
Македонија е убава земја, имаме туристи на лето, јас не знам како не се заангажираат поубаво со закониве, на прво место тоа со ѓубрето, срамота е идат луѓе и таква мизерија по градовиве!
Малку оффтопик ама морав.
~The Vampire~
~The Vampire~
Администратор
Администратор

Female
Libra

Расположение : Кариесот една од пречките за ЕУ! Daring
Треснал Глупости : 1353
Поени : 75
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 35
Се наоѓам : Некаде помеѓу земја и небо
Ден на регистрирање : 2008-02-14

Пишување by HalfGrown_IDIOT Вто Сеп 16 2008, 18:58

Ам јас плукам како сељак :pos.Дома во банкрот ќе ги остам :ljolj: .Мислам дека е глупаво да се носат вакви,бар во моментов,непотребни закони,бидејки народот има други грижи.Дај му леб па после измислувај закони!Реков и пак ќе речам:Ќе кроиме панталони а немаме гаќи!Е така прает овие нашиве.Смешки.Мене пак најмногу ми сметат законов за непушење што не се спроведвит!Е,ајде де,донесен е тој закон зш не се спроведит,ама полесно е да се носет и да велет еве напрајвме нешто,отколку на дело да го спроведет.Македонска работа,или балканска поточно Very Happy
HalfGrown_IDIOT
HalfGrown_IDIOT
Најjакиот
Најjакиот

Male
Libra

Пишување by Sponsored content

Sponsored content

Вратете се на почетокот

- Similar topics