Македонски народни приказни
5 posters
:: Забава и култура :: Филм
Страна 1 of 1
Македонски народни приказни
Македонските народни приказни се една од најубавите да речам серии снимани од страната на Тв Скопје, пред многу години наназад.
Преку нив можеме да добиеме една слика како живееле нашите баби и дедовци на времето, местото, обичаите, куќите.....
Едноставно се македонско богатство. Кога и да ги гледам секогаш ми се интересни, и секогаш со некоја поука на крај.
Ваши мислења за серијава?
Преку нив можеме да добиеме една слика како живееле нашите баби и дедовци на времето, местото, обичаите, куќите.....
Едноставно се македонско богатство. Кога и да ги гледам секогаш ми се интересни, и секогаш со некоја поука на крај.
Ваши мислења за серијава?
~The Vampire~- Администратор
-
Расположение :
Треснал Глупости : 1353
Поени : 75
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 35
Се наоѓам : Некаде помеѓу земја и небо
Ден на регистрирање : 2008-02-14
Re: Македонски народни приказни
Old School... Мислам дека ги имам дома неколку двдиа... Најјаките заебанции се паднати на приказните и шо е најважни сите ние дури бевне мали едвај чекавне да дојт четврток да глеадме приказни и да ојме нашкола ахахах
SteelTemplar- Jehovah
-
Расположение :
Треснал Глупости : 425
Поени : 0
Поминат рок на траење : 38
Се наоѓам : Struga
Ден на регистрирање : 2007-06-28
Едноставно цело детство го имам поминато со нив. Едвај чекав да почне таа детската серија „Ѕвон“ ли се викаше и во нејзе даваја по една епизода.
Еве еден исечок од епизода (Мудроста е богатство) - НА ЖЕНА ТАЈНА НЕ КАЖУВАЈ :thumbup1: :pos:
Не можам да ја најдам една со Шенка со камења кога ќе се мава со Ѓорѓи, многу се имам смеено на неа
Еве еден исечок од епизода (Мудроста е богатство) - НА ЖЕНА ТАЈНА НЕ КАЖУВАЈ :thumbup1: :pos:
Не можам да ја најдам една со Шенка со камења кога ќе се мава со Ѓорѓи, многу се имам смеено на неа
Многу е јака таа приказна,една од омилените ми е....Јас секогаш си гледам приказни зш многу ми се интересни,ама сега во последно ги имам запоставено, зш ги знам сите напамет
kate- Доцент
-
Треснал Глупости : 148
Поминат рок на траење : 33
Се наоѓам : struga
Ден на регистрирање : 2008-09-15
еј закон се, а најјака ми е со двајцана икономисти ако е имате гледано
iki- Асистент
-
Расположение :
Треснал Глупости : 73
Ам јака ти е тебе зш и ти си икономист :pos: ...Да да јака е многуiki напиша:еј закон се, а најјака ми е со двајцана икономисти ако е имате гледано
kate- Доцент
-
Треснал Глупости : 148
:: Забава и култура :: Филм
Страна 1 of 1