Научниците открија како да убиете досадна мува
4 posters
Страна 1 of 1
Научниците открија како да убиете досадна мува
Способноста на мувата да ги избегне најбрзите и најмудрите ловци не доведува до лудило. Но, научниците на универзитетот Калифорнија (САД) откриле како тоа го прават и како, конечно межеме да ги победиме. Инстектите можат да испланираат и да реализираат бегство во случај на опасност за петтина од секундата. Имаат распон на видот од 360 степени па можат да почувствуваат опасност и да се продготват за бегство на најсигурната страна.
"Најдобро е да се нишани пред мувата" - советува професор М. Дикинсон.
Мувата можете да ја убиете ако ја разладите до 7 степени. Можете да и ги залепите крилата со лак за коса или да ја ошамутите со плескање, велат научниците.
najforumce- Администратор
-
Расположение :
Треснал Глупости : 440
Поени : 19
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 44
Се наоѓам : najforumce
Ден на регистрирање : 2008-03-12
Re: Научниците открија како да убиете досадна мува
wow шо откриле секоја им чест не знаевме дека можиме да ја ошамутиме со плескање... фала им за важната информација :thumbup1: :ljolj: :ljolj: :ljolj:
jelena- Пуфла
-
Расположение :
Треснал Глупости : 1969
Поени : 192
Репутација : 5
Поминат рок на траење : 37
Се наоѓам : Into the Wild...
Ден на регистрирање : 2007-08-22
Или да ја разладиме до 7 степени. Абе овие изгледа не биле у Македонија да видат какви тепалки,лепаци и вешти раце имаме ние овде. Па ние сме понапред од нив бе...... :mkd:
Vase- Најфорумче манијак
-
Расположение :
Треснал Глупости : 493
Поени : 3
Репутација : 3
Поминат рок на траење : 37
Се наоѓам : vo mestopolozba
Ден на регистрирање : 2007-11-17
охоохо од сега ќе сум маченик за мувите, ќе им ги лепам крилата со лак за коса муахаха :laugh:
Страна 1 of 1