Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!

Join the forum, it's quick and easy

Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Кинески рекорд: На 8 август се венчаа 314.224 парови

2 posters

Go down

Кинески рекорд: На 8 август се венчаа 314.224 парови Empty Кинески рекорд: На 8 август се венчаа 314.224 парови

Пишување by najforumce Пон Aвг 11 2008, 13:23

Кинески рекорд: На 8 август се венчаа 314.224 парови Phpkct10

Почитувајќи ја кинеската традиција за осумката како среќен број, повеќе од 310.000 младенци стапија во брак на 8 август, соборувајќи го рекордот по број на венчавки во еден ден од прогласувањето на Народна Република Кина.

314.224 парови се венчаа во петок на 08.08.08, на денот на свеченото отварање на 29 Олимписки игри, објави агенцијата Нова Кина повикувајќи се на службени статистики.

Само во Пекинг, градот домаќин на ОИ, се венчале 15.646 парови, а тоа е 23 пати повеќе од просекот на престолнината.

Властите за тоа барале од матичните служби да го зголемат бројот на вработени, да ангажираат доброволци и да работат прекувремено за да успеат да ги венчаат сите пријавени парови.

Поради тоа некои матични служби работеле 24 часа без прекин, додава Нова Кина.
najforumce
najforumce
Администратор
Администратор

Male
Taurus

Расположение : Кинески рекорд: На 8 август се венчаа 314.224 парови Sneaky
Треснал Глупости : 440
Поени : 19
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 44
Се наоѓам : najforumce
Ден на регистрирање : 2008-03-12

Вратете се на почетокот Go down

Кинески рекорд: На 8 август се венчаа 314.224 парови Empty Re: Кинески рекорд: На 8 август се венчаа 314.224 парови

Пишување by Александар Пон Aвг 11 2008, 16:40

па не е ни чудно што имаше толку свадби, што повеќе 8ци повеќе среќа... 888 FTW
314,224 >> [3+1]+4,[2+2]+4
Александар
Александар
Македонија

Расположение : Кинески рекорд: На 8 август се венчаа 314.224 парови In_Love
Треснал Глупости : 664
Поени : 12
Репутација : 0
Ден на регистрирање : 2007-06-03

Вратете се на почетокот Go down