Boom Festival
3 posters
:: Забава и култура :: Музика
Страна 1 of 1
Boom Festival
Боом фестивал е биенален фестивал што се случува секој две години во Португалија. Фестивалот се содржи од музика, ликовна уметност, скулптури, видео арт инсталации, кино, театар и концепт на преплетувања од различни уметнички форми. Првиот Боом Фестивал се случи во 1997 со големо влијание на електронската музика но денеска Боом е мултидисциплинарен настан.
Еден од главните приципи на Боом фестивалот е тој да биде мулти-културен настан. Боом поседува голема амбасадорска листа низ целот свет и привлекува луѓе од сите континенти. Тоа предизвикува контакт помеѓу луѓето од различни култури и поттик за отфрлање на различните интер-етнички стереотипи.
Повеке инфо на линков (на македонски е), а еве и официална страница тука
П.С. Кој че ојт да ми се јавит
Еден од главните приципи на Боом фестивалот е тој да биде мулти-културен настан. Боом поседува голема амбасадорска листа низ целот свет и привлекува луѓе од сите континенти. Тоа предизвикува контакт помеѓу луѓето од различни култури и поттик за отфрлање на различните интер-етнички стереотипи.
Повеке инфо на линков (на македонски е), а еве и официална страница тука
П.С. Кој че ојт да ми се јавит
Re: Boom Festival
БЕСПЛАТНИ ВЛЕЗНИЦИ
Традиционално Боом Фестивал, нуди бесплатни влезници на една од неколкуте земји со слаба економија. Оваа година беше избрана нашата држава, Република Македонија.
uhuhuh уште да одев супер ќе беше
Глеав на ТВ за фестивалов зш мислам дека денес почвит или утре не знам, а и мака ми е да проверам глеав таму сите шо се појдени голи си се шетет по плажине ихуууу шубо ... се забавуваш, гол си си, си пиеш, никој нишо не ти велит, од време на време спиеш и ред други работи ...
Добро то го има на секој голем фестивал...прави што ти душа сака
никој не ти замервит.Нормално дека ке ти е убо :laugh:
никој не ти замервит.Нормално дека ке ти е убо :laugh:
:: Забава и култура :: Музика
Страна 1 of 1