Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!

Join the forum, it's quick and easy

Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Караџиќ уапсен во градски автобус во Белград

Go down

Караџиќ уапсен во градски автобус во Белград Empty Караџиќ уапсен во градски автобус во Белград

Пишување by najforumce Вто Jул 22 2008, 17:44

Караџиќ уапсен во градски автобус во Белград Tn1_ra10

Адвокатот Светозар Вујачиќ, изјавил дека Радован Караџиќ, во сослушувањетго пред истражен судија, ноќеска, рекол оти бил уапсен во петокот навечер, во автобус на градскиот превоз во Белград.

“Уапсен бев во петокот околу 21.30 часот, во автобус на градскиот превоз, на линијата од Нов Белград до Батајница“, рекол Караџиќ, тврди неговиот адвокат.

Вујачиќ додал дека Караџиќ по апсењето бил однесен во притвор во “некоја соба“, каде бил држен се до вчеравечер.
“Судијата Милан Дилпариќ, кога го чу ова, рече дека е многу изненаден, и најави дека детално ќе бидат испитани тврдењата на Караџиќ. Во текот на апсењето на Караџиќ му била ставена ’некаква шапка на главата’, поради што незнае кој го упасил. Пред истражниот судија Караџиќ се бранеше со молчење. Тој само рече дека целиот случај го оценува како фарса“, изјавил адвокатот Вујачиќ пред српските новинари.

Тој додал дека Караџиќ во притвор одбил да јаде, но дека е целосно смирен и сталожен. Бил прегледан од лекар, кој констатирал дека уапсениот е здрав. Според адвокатот, Караџиќ ќе биде во притворската единица во Специјалниот суд се' до екстрадирањето во Хашкиот трибунал.

Медиумите пак со различни верзии каде и кога бил уапсен најпознатиот хашки бегалец. Некои црногорски медиуми објавија дека Караџиќ бил уапсен вчера околу 19 часот во приватен стан. Агенцијата “Ројтерс“ објави информација, од неименуван извор близок до српската влада, дека Караџиќ е уапсен во Белград. Повикувајќи се на својот извор, “Ројтерс“ наведува дека некогашниот лидер на босанските Срби неколку недели бил под присмотра, по дојава на информација од странска разузнувачка служба. Француската агенција АФП, повикувајќи се на извор близок на Специјалниот суд во Белград, објави дека Караџиќ е уапсен во Србија. АФП понатака во својата информација вели дека, “според извор близок на тајните служби на Србија, Караџиќ воопшто не пружил отпор при апсењето и дека бил во депресивна состојба“.

Извор: Нетпрес
najforumce
najforumce
Администратор
Администратор

Male
Taurus

Расположение : Караџиќ уапсен во градски автобус во Белград Sneaky
Треснал Глупости : 440
Поени : 19
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 44