Pink Floyd, Најголемите умeтници на сите времиња!!!
+2
Kosta
SteelTemplar
6 posters
:: Забава и култура :: Музика
Страна 1 of 1
Pink Floyd, Најголемите умeтници на сите времиња!!!
Pink Floyd, според мене, а и според многу други се најголемите уметници на сите времиња. Еве зошто:
Дали го имате гледано Волшебникот од Оз и Алиса во земјата на чудата?
Ни на крај немат да ви паднит на памет дека се поврзани со Pink Floyd.
Нивниот албум Dark Side of The Moon и The Wall се едни од најпродаваните и најуметнички албуми.
Некој си чоек му дошло до идеја да ја заменит музиката од филмот со Dark Side of The Moon во времетраење од цел филм (значит завршвит албумот и пак одново се додека не завршит филмот).
Музката од овој албум многу чудно се совпаѓат со филмот, со потезите шо ги прајт Дороти и другите ликови... многу е чудно ова морат да се видит.
Ова е само дел од целата синхронизација. Целиот синхронизиран филм го имат на торент и јас го иам на двд. Ако сте заинтересирани дајте ми празно двд и че ви го изрежам. Иначе двд-то се викат The Dark Side Of Oz или The Dark Side Of The Rainbow.
На то ДВД имат уште една синхронизација на филмот Контакт со Расел Кроу, и тој филм е синхронизиран со песната Echoes од албумот Meddle.
E сега за најакото... Пред некое време видов на јутуб дека имат уште една синхронизација поврзана со Флојд и со Алиса во земјата на чудата и тоа со албумот The Wall (мислам дека на сите ви е познат по песната Another Brick In The Wall).
Ги гледав клиповите ама не беа кузнајт шо и типот шо ги имаше аплоадирано на јутуб, му го побарав ДВДто ама го продаваше и решив сам да го синхронизирам. Сега пред некој ден го завршив то и ко го гледав останав без зборој, исто како и со Волшебникот од Оз. Еве вака од прилика би изгледала синхронизацијата со Алиса во земјата на чудата со The Wall:
Голем респект до Pink Floyd. Shine on you Syd Barrett.
Дали го имате гледано Волшебникот од Оз и Алиса во земјата на чудата?
Ни на крај немат да ви паднит на памет дека се поврзани со Pink Floyd.
Нивниот албум Dark Side of The Moon и The Wall се едни од најпродаваните и најуметнички албуми.
Некој си чоек му дошло до идеја да ја заменит музиката од филмот со Dark Side of The Moon во времетраење од цел филм (значит завршвит албумот и пак одново се додека не завршит филмот).
Музката од овој албум многу чудно се совпаѓат со филмот, со потезите шо ги прајт Дороти и другите ликови... многу е чудно ова морат да се видит.
Ова е само дел од целата синхронизација. Целиот синхронизиран филм го имат на торент и јас го иам на двд. Ако сте заинтересирани дајте ми празно двд и че ви го изрежам. Иначе двд-то се викат The Dark Side Of Oz или The Dark Side Of The Rainbow.
На то ДВД имат уште една синхронизација на филмот Контакт со Расел Кроу, и тој филм е синхронизиран со песната Echoes од албумот Meddle.
E сега за најакото... Пред некое време видов на јутуб дека имат уште една синхронизација поврзана со Флојд и со Алиса во земјата на чудата и тоа со албумот The Wall (мислам дека на сите ви е познат по песната Another Brick In The Wall).
Ги гледав клиповите ама не беа кузнајт шо и типот шо ги имаше аплоадирано на јутуб, му го побарав ДВДто ама го продаваше и решив сам да го синхронизирам. Сега пред некој ден го завршив то и ко го гледав останав без зборој, исто како и со Волшебникот од Оз. Еве вака од прилика би изгледала синхронизацијата со Алиса во земјата на чудата со The Wall:
Голем респект до Pink Floyd. Shine on you Syd Barrett.
SteelTemplar- Jehovah
-
Расположение :
Треснал Глупости : 425
Поени : 0
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 38
Се наоѓам : Struga
Ден на регистрирање : 2007-06-28
Re: Pink Floyd, Најголемите умeтници на сите времиња!!!
Еве и еден клип од филмот Контакт синхронизиран со песната Echoes
SteelTemplar- Jehovah
-
Расположение :
Дики браво за постов, едноставно немам зборови.... :thumbup1: :thumbup1: Уметнички...
Абе глупо е вака на клипчињава, стварно требит да се видит цел филм, во тишина
SteelTemplar- Jehovah
-
Расположение :
Брао Дики
Јас го глеав Alice on the Wall и стварно се е поврзано, албумот со цртаниот филм, останав без зборови... :thumbup1:
Јас го глеав Alice on the Wall и стварно се е поврзано, албумот со цртаниот филм, останав без зборови... :thumbup1:
Wish You Were Here e албум посветен на Syd Barrett и секогаш ко че го слушам ми се кинит срцево . Се надевам дека и од тој албум со некој филм или цртан че се појавит уште некоја феноменална синхронизација.
/me on Shine On You Crazy Diamond
Shine on Sid Barrett, Rest in peace
/me on Shine On You Crazy Diamond
Shine on Sid Barrett, Rest in peace
SteelTemplar- Jehovah
-
Расположение :
За време на снимањето на албумот Wish you were here се појавува Syd Barrett во студиото од толку сто бил изменете (значи здебелен, без ниту едно влакно на главата нормално се како последицна на долготрајното консумирање на LSD) не го познал никој - дури ни Roger Waters . . . .
Глеав една документарка и беше спомнато дека Сид се појавил, и како шо кажвеше Вотерс, во студиото, сид ја зел гитарата и пееле и се заебавале ко некогаш.
SteelTemplar- Jehovah
-
Расположение :
SteelTemplar јас никогаш не сум слушнал повеќе од wish u were here, another brick и money од Pink Floyd, но твојата фасцинација и љубов кон овој ансамбл ме натераа да побарам некои од нивните носачи на звук и можам да кажам дека досега не најдов ниеден.
И срамота е да се отвораат вакви теми дека тие биле најголемите уметници кога ниту една единствена слика немаат нацртано.
И срамота е да се отвораат вакви теми дека тие биле најголемите уметници кога ниту една единствена слика немаат нацртано.
pyromaniac- Студент
-
Расположение :
Треснал Глупости : 32
Поени : -1
Репутација : -1
Поминат рок на траење : 34
Се наоѓам : Лево
Ден на регистрирање : 2007-12-10
Темпларе те поздравувм за темава и се слагам воедно дека се НАЈГОЛЕМИ УМЕТНИЦИ!!!
pyromaniac напиша:SteelTemplar јас никогаш не сум слушнал повеќе од wish u were here, another brick и money од Pink Floyd, но твојата фасцинација и љубов кон овој ансамбл ме натераа да побарам некои од нивните носачи на звук и можам да кажам дека досега не најдов ниеден.
Евети уметност од Флојд не вели така страм те било
http://www.sydbarrett.org/artbysydbarrett.htm
Фала Макс, имат и уште уметнички слики и аматерски филмој...
SteelTemplar- Jehovah
-
Расположение :
SteelTemplar- Jehovah
-
Расположение :
На 15 Септември, Richard Wright(Pink Floyd) почина од досега неспецифициран тип на рак. Ден на жалост за мене и сите фаној на Пинк Флојд.
Почивај во мир Рик, always in our hearts
Почивај во мир Рик, always in our hearts
SteelTemplar- Jehovah
-
Расположение :
:: Забава и култура :: Музика